Furesø Kommune

Rosenhaven på Lillevang åbner dørene: De første beboere er flyttet ind

Del

For at imødekomme behovet for flere plejeboliger i Furesø Kommune, besluttede byrådet i 2020 at udvide Plejehjemmet Lillevang. Nu er de første beboere flyttet ind.

I juni besøgte politikere, repræsentanter for Seniorrådet, handicaprådet og Lillevangs Venner det nybyggede Rosenhaven på Plejehjem Lillevang. Her står de i gårdhaven i den nye bygning. Nu er de første borgere flyttet ind.
I juni besøgte politikere, repræsentanter for Seniorrådet, handicaprådet og Lillevangs Venner det nybyggede Rosenhaven på Plejehjem Lillevang. Her står de i gårdhaven i den nye bygning. Nu er de første borgere flyttet ind. Furesø Kommune

I marts 2020 besluttede Furesø Byråd at udvide Plejehjemmet Lillevang. Nu er den nye afdeling Rosenhaven færdigbygget og har åbnet dørene for de første beboere.

Furesø kommune har af budgettet afsat 26 mio. kr. til byggeriet og 34 mio. kr. årligt til driften af de ekstra 55 plejehjemspladser.   

"Jeg glæder mig over, at de første beboere nu er flyttet ind i det nye flotte hus på plejehjemmet Lillevang. Vi har manglet disse plejehjemspladser, og de vil bidrage til at nedbringe ventelisten som i en periode har været lang. Jeg håber, at beboere og medarbejdere vil trives i de nye omgivelser i mange år fremover”, siger Lars Carstensen (C), formand for Ældre og Sundhed.

"Jeg var med til at vedtage udvidelsen på de 55 nye plejeboliger i sidste periode, så det er dejligt at se det færdigt. Og vi har jo virkelig brug for de ekstra pladser. Lillevang ligger jo midt i den skønne natur, og jeg synes, at tilbygningen er blevet vellykket. Det nye byggeri passer fint ind i det gamle, og det er virkelig nogle gode boliger, vi har skabt for vores ældre medborgere”, siger Lene Bang (A), næstformand for Ældre og Sundhed.

Hver enkelt bydes velkommen

Indflytningen går efter planen, og beboerne bliver budt velkommen i nye og hjemlige omgivelser. Indflytningen foregår løbende, hvilket gør det muligt at tage godt imod hver enkelt beboer og sikre en rolig og harmonisk overgang til det nye hjem.

”Medarbejderne gør en stor indsats for at sikre, at beboerne føler sig velkomne og godt tilpas fra første dag. Vi tager os ekstra tid til at lære hver enkelt at kende, så vi kan skabe et trygt og hjemligt miljø,” fortæller Majbritt Jensen, der er daglig leder i Rosenhaven.

De kommende måneder vil flere beboere flytte ind i Rosenhaven, og de sidste beboere forventes at være flyttet ind i starten af 2025. Der er i alt 39 boliger i Rosenhaven. Denne gradvise indflytning giver mulighed for at fokusere på beboernes individuelle behov og trivsel, hvilket er essentielt når man flytter på plejehjem.

Udover de 39 boliger i Rosenhaven, er Magnoliehaven og Blommehaven udvidet med 8 boliger. Også udenomsarealerne er ændret.

Kontakter

Katrine BirkVelfærdsdirektør

Center for Sundhed og Seniorliv, Center for Børn og Voksne, Center for Dagtilbud, Skole og Forebyggelse

Tlf:2285 2040kpd1@furesoe.dk

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye