Årets pindsvinetælling fik hele Danmark ud i naturen
Flere end 16.000 pindsvin blev registreret på tværs af landet i forbindelse med årets pindsvinetælling 10. august. Danskernes data skal bruges til at blive klogere på artens udbredelse herhjemme, lyder det fra WWF Verdensnaturfonden og pindsvineforsker Sophie Lund Rasmussen, der står bag tællingen med støtte fra Nordea-fonden.
Pindsvin er en folkekær art. Det blev tydeligt lørdag den 10. august, hvor danskerne for anden gang talte pindsvin på opfordring fra WWF Verdensnaturfonden og pindsvineforsker Sophie Lund Rasmussen.
I forbindelse med optællingen blev der foretaget 10.263 registreringer af i alt 16.627 pindsvin over hele landet*. Mens der sidste år var en høj koncentration af registreringer i de større byer, var der i år stor lokal opbakning i alle afkroge af Danmark, så hele danmarkskortet er repræsenteret i tællingen.
”Vi har igen i år oplevet en meget stor interesse fra danskerne i pindsvinetællingen, og vi har fået hele Danmark med. Det er enormt positivt at se det store engagement i dansk natur og i at passe på vores arter,” siger Line Gylling, der er chef for dansk natur i WWF Verdensnaturfonden.
Pindsvinebestanden er kortlagt
Data fra tællingen bruger WWF Verdensnaturfonden og pindsvineforskeren til at blive klogere på artens udbredelse, da den kan være i tilbagegang. Det formoder Sophie Lund Rasmussen på baggrund af sin eksisterende forskning og fra andre europæiske lande, hvor pindsvinebestanden går tilbage.
"Jeg er simpelthen så taknemmelig for den store indsats danskerne har lagt i at hjælpe os med at kortlægge pindsvinebestanden. Den indsamlede viden kan jeg bruge i min videre forskning til at optimere og målrette bevaringsarbejdet for Danmarks pindsvin,” siger Sophie Lund Rasmussen.
Data fra pindsvinetællingerne sammenlignes år for år, men der skal flere års registreringer til, før man kan se udviklingen. Derfor er det vigtigt, at tællingen gentages årligt.
Danmarks pindsvinetælling er støttet af Nordea-fonden med 2,6 millioner kroner. Næste år finder tællingen sted 9. august.
*Se regionale tal herunder.
Om Danmarks pindsvinetælling 2024:
- Der er registreret 16.267 pindsvin i perioden 10. august til 14. august*
- Region Sjælland: 4.244
- Region Hovedstaden: 2.700
- Region Syddanmark: 3.439
- Region Midtjylland: 3.494
- Region Nordjylland: 2.390
- 1107 personer registrerede, at de kiggede, men ikke så pindsvin
- 732 personer registrerede i alt 954 trafikdræbte pindsvin
- 49 personer registrerede i alt 49 døde pindsvin, som ikke var trafikdræbte
- 8375 personer registrerede 15.264 levende pindsvin
I 2023 blev der registreret 25.000 pindsvin i hele landet.
Kontakter
Kiki LynggaardPresserådgiver
Tlf:+45 41 11 89 96kiki.lynggaard@wwf.dkBilleder
Følg pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden
Rev udgjort af truede arter kan bane vejen for mere liv i havet12.12.2024 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Nordsøregionen var engang fyldt af biogene rev, men i takt med at intensiv udnyttelse har forværret havmiljøet, er også de fleste af de oprindelige biogene rev forsvundet. Derfor vil WWF Verdensnaturfonden og Ørsted sætte et rev fyldt med hestemuslinger og oprindelige østers ud og har netop valgt Hirsholmene tæt på Frederikshavn som lokation.
Ny rapport: Den private sektor er altafgørende for at nå globale biodiversitetsmål3.12.2024 12:29:38 CET | Pressemeddelelse
Mens tabet af biodiversitet er på et kritisk niveau, slår ny rapport fra svenske Milkywire og WWF Verdensnaturfonden fast, at vi ikke kan nå de globale biodiversitetsmål uden en stor indsats fra virksomheder. Rapporten fremhæver til inspiration Klarna og VELUX Gruppen, der begge investerer i natur- og biodiversitetsprojekter uden for deres egen produktion og værdikæde.
Forskere finder 742 nye arter i verdens næststørste regnskov3.12.2024 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
En abe, en krokodille og en helt ny kaffesort er blandt de hundredvis af arter, som forskere har identificeret i ét af Afrikas mest artsrige områder. Mange af arterne er allerede truet, når vi opdager dem, viser en ny WWF-rapport.
Københavns største stenrev hjælper havnens biodiversitet27.11.2024 07:19:18 CET | Pressemeddelelse
Biodiversiteten i Københavns Havn får endnu et løft af WWF Verdensnaturfonden og By & Havn, der sammen har etableret det største stenrev i havnen. Overborgmester Lars Weiss (S) lagde den sidste sten på revet tirsdag den 26. november.
Plastik er én af naturens største trusler: Det skal ny global aftale stoppe25.11.2024 06:15:00 CET | Pressemeddelelse
I dag begynder sidste runde forhandlinger af verdens første globale plastikaftale. Danmark arbejder for en ambitiøs og bindende aftale, og det er helt afgørende, hvis vi skal bekæmpe plastikforurening i naturen, lyder det fra WWF Verdensnaturfonden, der er til stede under forhandlingerne i Sydkorea.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum