Nyt sengeafsnit åbner i Regionspsykiatrien Horsens

Del

2. september åbner Regionspsykiatrien Horsens et nyt sengeafsnit med plads til 12 patienter. Pladserne skal være med til at komme overbelægning i Psykiatrien til livs og skal udsmykkes med hjælp fra tidligere patienter.

Regionspsykiatrien Horsens
Regionspsykiatrien Horsens Psykiatrien i Region Midtjylland

Et nyt gårdområde, store opholdsrum og 12 sengepladser. Det er realiteten, når Psykiatrien i Region Midtjylland kan slå dørene op for det nye sengeafsnit O3 i Regionspsykiatrien Horsens.

- Jeg har glædet mig til den her dag, siden vi i 2019 traf den politiske beslutning om at Regionspsykiatrien Horsens skulle udvides med et nyt sengeafsnit. Udover at afhjælpe nogle kapacitetsudfordringer generelt i Psykiatrien, så er jeg også sikker på, at vi med de flotte nye rammer kan gøre en stor forskel for den enkelte patient, der bliver indlagt på afsnittet, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Nye faciliteter
Udover det nye sengeafsnit, har Regionspsykiatrien Horsens også fået et nyt, særskilt område til ECT- og TMS-behandlinger, ligesom der også er bygget nye rum til ambulatorie, kontorer og mødelokaler til Psykiatriens administration. 

Det nye sengeafsnit har fået sin egen gårdhave, hvor der både er mulighed for, at man som patient kan trække sig til mindre kroge, men hvor medarbejderne samtidig har et godt udsyn og overblik over udeområdet.  

- Det er meget glædeligt, at vi nu får mulighed for at hjælpe endnu flere patienter i Psykiatrien. Overbelægning er en daglig udfordring på vores afdelinger, så hver en sengeplads tæller, siger Tina Ebler, hospitalsdirektør i Psykiatrien.

Hjælp til udsmykning
Med til indvielsen er også Victoria Hougaard Appel, som er tidligere patient og nu ambassadør hos EN AF OS i Psykiatrien i Region Midtjylland. EN AF OS-ambassadører holder blandt andet oplæg om at være patient i Psykiatrien, men rådgiver også psykiatriske afdelinger om, hvordan et sengeafsnit kan gøres imødekommende fx via udsmykning. 

Og udsmykning er netop noget af det, EN AF OS skal hjælpe medarbejderne på det nye sengeafsnit med:

- Man bliver selvfølgelig ikke rask af, at der er farverig kunst på væggen, men man skal alligevel ikke undervurdere, hvad de fysiske rammer betyder, når man er indlagt i Psykiatrien. 
Kan man sætte hilsner op fra tidligere patienter, der er blevet udskrevet? Kan man hænge patientkunst op? Er opslagstavlen fyldt med gammel information? Det er noget af det, vi kigger på som tidligere patienter, siger Victoria Hougaard Appel.

Det nye sengeafsnit vil i løbet af september begynde at indlægge patienter på de 12 nye pladser.

Den officielle indvielse af sengeafsnittet finder sted d. 30. august, hvor regionsrådspolitikere og presse får mulighed for at blive vist rundt i de nye rammer.

PROGRAM FOR INDVIELSE, 30. august 13:00-14:30:
Kl. 13.00: Ankomst    
Kl. 13.05: Velkomst v/ Jannie Falk Bjerregaard, sygeplejefaglig direktør i Psykiatrien i Region Midtjylland og Jakob Paludan, lægefaglig direktør i Psykiatrien i Region Midtjylland
Kl. 13.10: Tale v/ Anders Kühnau, regionsrådsformand 
Kl. 13.15: Tale v/ Jannie Falk Bjerregaard, sygeplejefaglig direktør 
Kl. 13.20: Snoreklip v/ Anders Kühnau  
Kl. 13.30: Rundvisning på sengeafsnit, i administrationens lokaler og ECT- og TMS-rum
Kl. 14.30 Tak for i dag 


Obs: Medier er velkomne til at deltage i indvielsen ved forudgående tilmelding til Emilie Man-Matthiesen, Presse- og Kommunikationsmedarbejder i Psykiatrien: Tel. 91171119, mail emmanm@rm.dk

Kontakter

• Anders Kühnau, Regionsrådsformand. Kontakt via Region Midtjyllands pressevagt tlf. 7841 0666 presse@rm.dk

• Tina Ebler, hospitalsdirektør, Psykiatrien i Region Midtjylland

• Psykiatriens pressekontakt: Tel. 91171119 emmanm@rm.dk

Billeder

Regionspsykiatrien Horsens
Regionspsykiatrien Horsens
Psykiatrien i Region Midtjylland
Download

Følg pressemeddelelser fra Psykiatrien i Region Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Psykiatrien i Region Midtjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye