SMV’er kan søge om tilskud til at styrke cybersikkerheden

Del

I dag åbner 2. runde af tilskudspuljen, hvor danske SMV’er herunder start-ups kan søge om midler til udvikling af innovative cybersikkerhedsprojekter.

Danske virksomheder spiller en central rolle i at styrke Danmarks cybersikkerhed. For at understøtte innovation og udvikling af nye cybersikkerhedsløsninger, åbner Det Nationale Koordinationscenter for Cybersikkerhed (NCC) i dag 2. runde af tilskudspulje.

”Danmarks vækst og velstand kommer i høj grad fra vores høje digitaliseringsniveau. Men vi kan ikke høste digitaliserings frugter, hvis vi ikke har styr på sikkerheden. Derfor er det centralt, at vi gør, hvad vi kan for at sikre, at vi og vores virksomheder har de bedste cybersikkerhedsløsninger på markedet. Det kræver innovation og nytænkning, og det vil vi gerne være med til at understøtte med denne pulje,” siger digitaliseringsminister Marie Bjerre.

Med tilskudspuljen ønsker NCC at støtte SMV’er, herunder start-ups, som fokuserer på at udvikle cybersikkerhedsløsninger. Derfor kan puljen udelukkende søges af SMV’er eller konsortier bestående af minimum én SMV.

Tilskudspuljen er på 7,5 millioner kr. og er åben for ansøgninger fra i dag og frem til 15. oktober 2024. Puljen kan søges af SMV’er eller konsortier bestående af mindst én SMV. NCC kommer til at udmønte i alt 17,3 millioner kr. i tilskudsmidler i 2024 og 2025 til at understøtte cybersikkerheden i Danmark.

Puljen er medfinansieret af EU og administreres af NCC, som er forankret i Digitaliseringsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen. 

Læs mere om Puljen og NCC her.

Kontakter

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet

Løsning på Chromebook-sagen og det videre arbejde med problemstillingen27.6.2024 15:34:01 CEST | Pressemeddelelse

I forlængelse af Datatilsynets afgørelse fra 30. januar 2024 i ’Chromebook-sagen’ om en række kommuners manglende hjemmel til videregivelse af personoplysninger til afledte formål, noterer regeringen sig, at KL’s dialog med Google og Datatilsynet har resulteret i en kontraktuel løsning, som regeringen forventer håndterer den specifikke udfordring med Chromebooks på skoleområdet. Det er positivt for kommuner, undervisere og elever, at der er skabt klarhed om anvendelsen af det digitale redskab forud for, at næste skoleår begynder til august. Regeringen har igangsat et arbejde med at finde løsninger på den bredere og mere generelle problemstilling, som Chromebook-sagen giver anledning til i forhold til videregivelse af data til afledte formål. I forbindelse med Chromebook-sagen anviser Datatilsynet tre mulige måder, behandlingerne af personoplysninger kan bringes i overensstemmelse med lovgivningen på: Tekniske løsninger, kontraktuelle løsninger eller lovgivningsløsninger. Regeringen men

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye