Gode pointer fra Klimarådet i ny analyse
Dansk Fjernvarme er enig med Klimarådet, som mener, der ingen grund er til at lette trykket på speederen mod klimaneutralitet: Der skal mere fart på både gasudfasning og CCUS.
Dansk Fjernvarme hæfter sig ved, at Klimarådet i en ny analyse gennemgående lægger vægt på, at der skal træffes politiske beslutninger, der sætter yderligere kraft bag de nuværende mål og det generelle ambitionsniveau.
- Det handler om rettidig omhu, så vi kan fortsætte ad den vej, som tidligere beslutninger har angivet. I Dansk Fjernvarme har vi et naturligt fokus på, at fjernvarmeselskaberne kan bidrage med udfasning af fossile brændsler fra opvarmningen, og det er også et element, som Klimarådet fremhæver, siger Rune Moesgaard, politisk chef i forsyningsselskabernes brancheorganisation.
Her og nu handler det ikke mindst om, at danskerne skal have et incitament til at gå over på den grønne fjernvarme. Det er i øjeblikket under stigende pres fra en kombination af lave gaspriser og en endnu høj inflation.
Dansk Fjernvarme har derfor flere gange gentaget argumentet om, at der skal en politisk beslutning om et stop for gas til for at øge lysten til at få en mere klimavenlig opvarmning i boligerne.
Dertil kommer, at Klimarådet også anbefaler, at der skal arbejdes videre med CCUS – altså fangst og lagring af CO2. Det vil ikke mindst være aktuelt for de fjernvarmeselskaber, der har affaldsforbrænding som en kilde til varmeproduktion.
- Vi er enige med Klimarådet i, at det endnu er en teknologi, som i stor skala er uprøvet herhjemme, men ganske som Klimarådet også pointerer, så er det vigtigt for en kommende klimaneutralitet, at vi arbejder videre med at få teknologien gjort brugbar i større skala, siger Rune Moesgaard.
Kontakter
Rune Birk NielsenPresse- og kommunikationschef
Tlf:+45 24 90 41 97rbn@danskfjernvarme.dkDansk Fjernvarme
Dansk Fjernvarme er en af Danmarks største brancheorganisationer og er interesseorganisation for landets 354 fjernvarmeselskaber, der forsyner omkring 69 procent af alle danske boliger med grøn og effektiv varme. Hovedkontoret ligger i Fjernvarmens Hus i Kolding med en afdeling beliggende centralt i København. I dag kommer 76 procent af fjernvarmen fra vedvarende energi, og sektoren har som mål at blive CO2-klimaneutral i 2030.
Følg pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme
Dansk Fjernvarme: Folketinget baner vejen for CO2-fangst med ny lovgivning19.12.2024 13:38:53 CET | Pressemeddelelse
Folketinget har netop vedtaget en ny lov om CO2-fangstaktiviteter i forsyningssektoren, der er helt central for etableringen af CO2-fangst på affaldsenergianlæg og biomasseanlæg i fjernvarmesektoren. Med de langsigtede rammevilkår på plads kan sektoren for alvor komme i arbejdstøjet.
Positivt at Skatteministeriet fjerner CO₂-afgift ved CCS9.12.2024 12:07:15 CET | Pressemeddelelse
Når man ikke udleder CO₂, så skal man ikke betale CO₂-afgift. Så simpelt kan og bør det siges. Det sikres nu med skatteministerens underskrift på en bekendtgørelse, der gennemfører en såkaldt aftaleordning, hvorigennem virksomheder, der etablerer anlæg til CO₂-fangst og lagring kan få tilbagebetalt CO₂-afgiften for den del af udslippet, som de indfanger.
CO2-fangst er nødvendig for at nå klimamål29.11.2024 12:10:00 CET | Pressemeddelelse
Dansk Fjernvarme støtter anbefalinger fra Klimarådet om, at CO2-fangst er en nødvendighed for at sikre, at det danske samfund kommer i mål med sine klimamål frem mod 2035.
Mere geotermi i Danmark glæder Dansk Fjernvarme18.11.2024 11:07:08 CET | Pressemeddelelse
Aftalen om geotermi mellem Vestforbrænding og Innargi glæder Dansk Fjernvarme, der håber, aftalen ender med klimavenlig fjernvarme til flere tusinde danskere.
Elbaseret fjernvarme overstiger kul og olie31.10.2024 14:20:24 CET | Pressemeddelelse
Eldrevet varmeproduktion i fjernvarmen overgår for første gang produktion fra kul og olie tilsammen. Også naturgassen viger for varmepumper og elkedler. Det viser tal fra Energistyrelsen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum