Green Power Denmark

Klimarådet anviser flere fornuftige veje frem mod 2050

Del

Frem mod 2050 skal vi elektrificere vores energiforbrug, vi skal i gang med at lagre CO2 i undergrunden, og vi skal udnytte vindressourcerne i Nordsøen, så vi kan eksportere grøn strøm eller brint til vores nabolande. Det er nogle af hovedkonklusionerne i Klimarådets anbefalinger til udviklingen frem mod 2050. Og det er anbefalinger, som Green Power Denmark langt hen ad vejen støtter.

Klimarådet anslår, at Danmark kan reducere 90% af CO2-udledningen frem mod 2050 ved hjælp af kendte metoder.  Vi kan nå en stor del af vejen ved at udfase forbruget af fossil energi i energisektoren, i industrien og i vores boliger. Samtidig skal personbiler, busser og lastbiler køre på el enten direkte eller indirekte.

-Det er bare om at komme i gang. Vi kender løsningerne, og vi ved, hvor vi skal hen. Men det kræver politisk fokus, hvis vi skal lykkes. Uanset om man er boligejer eller administrerende direktør i en virksomhed, skal der være en tilskyndelse til at træffe den rigtige, grønne beslutning, siger Martin Ingerslev, cheføkonom i Green Power Denmark.

-Det går godt med salget af elbiler. Vi har fået sikret tilstrækkeligt med ladestandere rundt omkring i landet, og de lave afgifter gør det fordelagtigt at købe elbiler. Derimod går det for langsomt med at omstille boligerne fra naturgas til fjernvarme eller en varmepumpe. Og industrien er heller ikke for alvor kommet i gang med elektrificeringen. Det bør politikerne have fokus på, siger Martin Ingerslev.

Ifølge Klimarådet skal vi tage nye metoder i brug, hvis vi skal reducere den nationale udledning af CO2 med 100 eller 110 procent.  Det bliver nødvendigt med negative udledninger ved at plante store arealer skov, lagre biokul og fange og lagre CO2 fra afbrænding af biomasse eller direkte fra luften.

-Vi deler langt hen ad vejen Klimarådets konklusioner. Hvis Danmark skal nå mål om klimaneutralitet i 2050, kræver det negative emissioner. Det er ekstremt dyrt lige nu, men teknologien vil helt sikkert udvikle sig frem mod 2050. Hvis det bliver rentabelt at trække CO2 ud af luften, så den enten kan lagres i undergrunden eller anvendes til grønne PtX-brændstoffer, vil det blive et afgørende redskab, som kan begrænse de globale klimaforandringer, siger Martin Ingerslev. 

Klimarådet konkluderer også, at Danmark i fremtiden kan komme til at spille en helt ny rolle i verden. Hvis vi forstår at udnytte vindressourcerne i Nordsøen, kan vi få et overskud af energi, som vi kan eksportere i form af el, brint eller grønne brændstoffer. Samtidig anbefaler Klimarådet, at Danmark får et decideret klimamål for omstillingen af international skibs- og luftfart. Det er Green Power Denmark helt enig i.

-Vi kan hjælpe andre lande med at nå deres klimamål. Samtidig kan vi skabe arbejdspladser i Danmark og finansiere vores velfærdssamfund. Det er afgørende, at vi ikke hænger fast i et nationalt klimamål i fremtiden. Klimakrisen er global, og vi kan spille en meget større rolle, hvis vi kigger ud i verden, siger Martin Ingerslev.

Nøgleord

Kontakter

Green Power Denmark

Green Power Denmark er Danmarks grønne erhvervsorganisation og vil fungere som talerør for den danske energisektor. Sammen med vores mere end 1500 medlemmer arbejder vi for, at Danmark hurtigst muligt elektrificeres med grøn strøm. Green Power Denmark repræsenterer både energiindustrien, store og små ejere og opstillere af energiteknologi samt de selskaber, der driver det danske elnet og handler med energi.
Green Power Denmark blev grundlagt 23. marts 2022 ved en fusion af Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft.

Følg pressemeddelelser fra Green Power Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Green Power Denmark

Forslag til finanslov styrker grøn industri- og erhvervspolitik30.8.2024 11:22:03 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen har lanceret sit udspil til en finanslov. Her afsætter den ca. 30 millioner årligt frem til 2028 til eksportordningen og 500 millioner kroner til at forlænge den grønne investeringsordning, som i 2025 vil være på i alt 657 millioner kroner. Med den ordning kan virksomheder, som producerer vind- eller Power-to-X-teknologi, søge om statsstøtte, hvis de vil investere i nye produktionsfaciliteter i Danmark. - Regeringen skal have stor ros for at skabe klarhed om den grønne investeringsordning. Den sender et stærkt industri- og erhvervspolitisk signal med udspillet til finansloven, og det er vigtigt i en tid, hvor den internationale konkurrence om de grønne investeringer er hård. Det handler om vækst og arbejdspladser i Danmark, siger Kristian Jensen, adm. direktør i Green Power Denmark, og fortsætter: - Regeringens udspil til finansloven indeholder gode initiativer, og jeg håber, at den grønne buket bliver større i forhandlingslokalet. Vi har brug for en elektrisk finanslov, der

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye