Aarhus Universitetshospital

Ambulancer, stamceller og storkøkken: AUH inviterer til Åbent Hospital

Del

Søndag den 1. september inviterer Aarhus Universitetshospital alle til at komme tættere på hospitalet. Der vil blandt meget andet være åbne ambulancer, rundvisning i automatiseret blodprøvelaboratorium og mulighed for at se, hvad en 3D-printer laver på et hospital.

Rundvisning af mindre gruppe på en hospitalsgang
Rundvisning ved Åbent Hospital 2023 Foto: Jens Hjalte Løgstrup

Der bliver oplevelser for alle aldre og interesser, når Aarhus Universitetshospital åbner dørene til noget af alt det, der sker på de over 500.000 kvadratmeter, som hospitalet udgør.

- Aarhus Universitetshospital er rigtig meget mere, end de fleste forbinder med et hospital. Det vil vi gerne vise frem. For eksempel kan man opleve køkkenet, som laver mad til over 1.500 patienter hver dag, se hvordan vi kan spore operationsudstyr eller opleve vores affaldssortering, fortæller Thomas Balle Kristensen, som er hospitalsdirektør på AUH.

Også regionsrådsformand Anders Kühnau (S) håber at mange vil lægge vejen forbi deres hospital:

- Vi er stolte af vores hospitaler, og vi vil gerne vise dem frem! Derfor håber jeg, at mange borgere vil tage imod invitationen og besøge os den 1. september. Jeg ved, at der bliver lagt mange kræfter i lave arrangementer og aktiviteter, som appellerer til både nysgerrige børn og videbegærlige voksne, så tag familien under armen og kig forbi, siger regionsrådsformanden. 

Forskning og behandling - og støttefunktionerne "bag scenen"

Den nyeste forskning og behandling bliver vist frem. Forskere viser, hvordan de arbejder med kroppens byggesten – stamcellerne. Bioanalytikere viser blodets vej fra blodprøvetagning til rørpostsystemet og videre til det fuldautomatiserede blodprøvelaboratorie, der håndterer cirka 9 millioner prøver om året.

I indgang A, Forum, som er hospitalets højeste bygning, og i Forsyningsbyen vil der være gratis baristakaffe og lækre småkager. Man kan øve hjerte- lungeredning på dukker, få målt sit blodsukker i Steno Diabetes Center, eller få et pusterum i Cronhammars tre Rum for Tro og Fordybelse eller udendørs i parken bag bygningen.

I baggrunden for det hele, kan man høre jazzmusik ved Esben Yates og Ole Ulvedal ved Indgang A og pianist Rasmus Mogensen i Forsyningsbyen.

For børn og barnlige sjæle

Arrangementet byder på oplevelser for både børn og voksne.

Udenfor Indgang A vil der være mulighed for at kigge nærmere på en sygetransport og en ambulance og få forklaret deres funktioner.

SMILETS kreative værksted, som normalt er for børn, der er tilknyttet hospitalet, laver kreative aktiviteter for de små.

Der bliver rundvisning i hospitalets køkken, hvor man kan se de store maskiner, som hjælper personalet med at lave mad til over 1.500 patienter hver dag.

En anden rundtur går gennem forsyningsgangen, forbi en kæmpestor elevator og med kig til affaldssorteringen og varemodtagelsen, hvor blandt andet alle prøver fra de praktiserende læger kommer ind.

Om Åbent Hospital 2024 på Aarhus Universitetshospital

Kontakter

Billeder

Rundvisning ved Åbent Hospital 2023
Rundvisning ved Åbent Hospital 2023
Foto: Jens Hjalte Løgstrup
Download
Prøv et hospitalskøretøj - fra Åbent Hospital 2023
Prøv et hospitalskøretøj - fra Åbent Hospital 2023
Foto: Jens Hjalte Løgstrup
Download
Indgang til Åbent Hospital 2023
Indgang til Åbent Hospital 2023
Foto: Jens Hjalte Løgstrup
Download

Links

Aarhus Universitetshospital

Aarhus Universitetshospital er et komplet hospital på højeste internationale niveau med alle lægefaglige specialer samlet under ét tag.

Aarhus Universitetshospital ledes af en hospitalsledelse, som består af en hospitalsdirektør, en lægefaglig direktør og en sygeplejefaglig direktør.  

Aarhus Universitetshospital har hvad der svarer til ca. 9.700 fuldtidsstillinger.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitetshospital

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitetshospital

Bedre hjælp til børn og unge med BED2.7.2024 14:11:36 CEST | Pressemeddelelse

Binge Eating Disorder (BED) er den mest udbredte spiseforstyrrelse, men få kender lidelsen - især når det gælder børn og unge. Nationalt Center for Overvægt lancerer nu et screeningsværktøj og informationsmaterialer til at understøtte praktiserende læger i at forstå og opdage BED hos børn og unge. Projektet, finansieret af Sundhedsstyrelsen, inkluderer også viden og videoer til pårørende og de unge om BED, og hvordan de får hjælp.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye