Gjensidige

Undersøgelse: Stor forvirring om barnets dækning ved ulykker i skoletiden

Del

Den kommende tid vil tusindvis af børn igen indfinde sig i skole og institution efter ferien, men selvom det er nogle af de steder, hvor flest børn kommer til skade i forbindelse med leg, så tror næsten halvdelen af danskerne fejlagtigt, at deres barn er dækket en kollektiv ulykkesforsikring i skolen eller institutionen. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for Gjensidige.

Klatretårne, trampoliner og fodbold.  

Der er masser af ting at kaste sig over, når børnene skal lege ude i institutionen eller have en pause fra undervisningen i klasselokalet. Men de mange muligheder for fysisk aktivitet øger også risikoen for, at børn kommer til skade i dagtimerne, mens de er i skole eller institution.  

Og ifølge tidligere tal fra Sundhedsdatastyrelsen sker det op til 4000 gange årligt, at børn kommer så voldsomt til skade i institutioner, at det efterfølgende har krævet behandling på en skadestue.  

Men trods det at børn i dag bruger en markant del af dagen i skoler og institutioner, så hersker der stor forvirring blandt forældre om, hvilken ulykkesforsikring deres barn er dækket af i tilfælde af, de skulle komme ud for et behandlingskrævende uheld.  

Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for Gjensidige.  

Her svarer halvdelen af de adspurgte, at deres barn er omfattet af en kollektiv ulykkesforsikring, mens de er i skole eller institution.  

Men som reglerne er i dag, er det udelukkende forældrenes ansvar, at deres barn har en ulykkesforsikring. Dette står i modsætning til tidligere, hvor der var en kommunal dækning, mens børnene var i skole og institution.  

Til trods for at det heldigvis er de færreste skader, der kræver behandling og støtte efterfølgende, så er det enormt vigtigt, at man som forælder er klar over, hvordan ens barn er dækket, lyder det fra Lene Rasmussen, der er skadedirektør i Gjensidige. 

"Vi ved, at der særligt ved tandskader og komplicerede brud kan være behov for, at vi træder til efterfølgende og hjælper barnet, og her vil det være enormt ærgerligt, hvis forvirring om dækningen skulle være skyld i, vi ikke kunne hjælpe," siger hun.  

Fordi undersøgelsens resultater tyder på, at der er en vis usikkerhed om, hvordan både ens børn er dækket og hvordan man som familie er dækket i tilfælde af ulykke, opfordrer Lene Rasmussen til, at man bruger den kommende tid efter ferien til at gå sine forsikringer efter.  

"I takt med at børnene bliver ældre, så ændrer behovene for deres dækning sig i mange tilfælde samtidig. Og her er tiden efter sommerferien et godt tidspunkt at gå sine forsikringer igennem, så ikke der pludselig opstår ærgerlige misforståelser, hvis uheldet er ude," siger hun. 

Om undersøgelsen 

Undersøgelsen er foretaget af © YouGov for Gjensidige i maj 2024 blandt 257 repræsentativt udvalgte danskere med børn i husstanden.  

Er dit barn dækket af en kollektiv ulykkesforsikring, når det er i skole/institution? 

Ja 

50% 

Nej 

17% 

Ved ikke/ønsker ikke at svare 

33% 

Er dit barn dækket af en privat ulykkesforsikring? 

Ja, de er dækket på min egen eller anden forælders ulykkesforsikring 

45% 

Ja, en separat børneulykkesforsikring/tilvalgsdækning på min eller en andens ulykkesforsikring 

43% 

Nej 

4% 

Ved ikke/ønsker ikke at svare 

8% 






Nøgleord

Kontakter

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, som er noteret på Oslo Børs. Vi har ca. 4.500 medarbejdere og tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 36 mia. NOK i 2023, mens forvaltningskapitalen udgjorde 148 mia. NOK.

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye