Gjensidige

30.000 sager om hastighed ved skoleveje sidste år: Forældre vil have mere fokus på trafiksikkerhed

Del

Der er grund til at se sig godt for, når tusindvis af børn over hele landet i næste uge bevæger sig ud i trafikken for at komme i skole. Alene i år der nemlig blevet udskrevet over 10.000 bøder, mens der i 2023 blev udskrevet over 30.000 bøder for at køre for stærkt ved skoleveje. Det viser nye tal, som Rigspolitiet har udleveret til Gjensidige.

Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet

Der bliver kørt stærkt ved danske skoleveje. Faktisk i så høj grad, at der i 2023 blev der i landets 12 politikredse udskrevet flere end 30.000 bøder, for at overtræde hastighedsgrænserne på skoleveje.

Og den høje fart ved skolerne, får også ekstra opmærksomhed fra politiet i de kommende uger. Rigspolitiet har varslet øget fokus på færdsel ved skoleveje, og det er der rigtig god grund til. Alene i årets første syv måneder er blevet udskrevet bøder til flere end 10.000 bilister for at køre for hurtigt omkring skoler.

Det viser en ny opgørelse, som Rigspolitiet har foretaget for Gjensidige.  

Her står det også klart, at selvom antallet af sager om hastighedsoverskridelser ved skoleveje foreløbigt ser ud til at ende på et lavere niveau end sidste år, så er problemet stadig omfattende. Den udvikling ærgrer Lene Rasmussen, skadedirektør i Gjensidige. 

Hun havde håbet på, at de seneste års kampagner og fokus fra politiets side ville have haft en mere positiv indvirkning hos de bilister, der har svært ved at lette foden fra speederen.  

"Børn er nogle af de mest sårbare i trafikken, og derfor er det helt urimeligt, når man ikke respekterer hastighederne der, hvor flest af dem færdes. Og særligt som nu ved skolestart, hvor mange bevæger sig til og fra skole for første gang, og som derfor er særligt udsatte," siger Lene Rasmussen.  

Det er dog ikke kun i antallet af politiets bødeforlæg, problemerne med bilisters ageren på skoleveje kan aflæses.  

I en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for Gjensidige, siger godt otte ud af ti personer med børn i skolealderen, at de har oplevet, at bilisters adfærd omkring skoler har skabt utrygge situationer, mens knap 60 procent mener, man bør øge politikontrollen ved skoler for at nedsætte hastigheden hos bilister.  

Ifølge Lene Rasmussen, er undersøgelsens resultater med til at understrege problemets omfang, men hun er samtidig ikke sikker på, at øget politikontrol alene vil være nok til at knække kurven.  

"Politiet arbejder i forvejen meget målrettet både med kontrol og oplysningskampagner, men i sidste ende ligger ansvaret hos bilisterne. Og derfor kan jeg kun opfordre til, at den enkelte tænker sig godt om og respekterer både reglerne og deres medtrafikanter - og særligt de mest udsatte af dem," siger hun. 

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af © YouGov for Gjensidige i maj 2024 blandt 1012 repræsentativt udvalgte danskere. 

Har du oplevet, at bilisters adfærd tæt på skoler skaber en utryg situation?
Ja 78%
Nej 17%
Ved ikke 5%
Mener du, der er behov for yderligere tiltag for at nedsætte hastigheden ved dit barns skole?
Ja, mere politikontrol 57%
Ja, mere/bedre skiltning af hastighed 34%
Ja, flere informationskampagner på vejene 25%
Ja, andre tiltag 17%
Nej 8%
Ved ikke 2%






Nøgleord

Kontakter

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, som er noteret på Oslo Børs. Vi har ca. 4.500 medarbejdere og tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 36 mia. NOK i 2023, mens forvaltningskapitalen udgjorde 148 mia. NOK.

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige

Undersøgelse: Stor forvirring om barnets dækning ved ulykker i skoletiden13.8.2024 07:42:00 CEST | Pressemeddelelse

Den kommende tid vil tusindvis af børn igen indfinde sig i skole og institution efter ferien, men selvom det er nogle af de steder, hvor flest børn kommer til skade i forbindelse med leg, så tror næsten halvdelen af danskerne fejlagtigt, at deres barn er dækket en kollektiv ulykkesforsikring i skolen eller institutionen. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for Gjensidige.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye