Billund Kommune

Lokale talenter laver musik til Billund Kommune

Del

Talent Billunds musikelever fra Billund Kulturskole har i foråret haft et noget anderledes forløb. De har nemlig haft til opgave at lave den nye ventemusik til Billund Kommunes hovednummer.

Anton Fog indspiller vibrafon til et af de tre musiknumre, der blev indspillet i musikstudiet i Aarhus. Foto: Thomas Gundal
Anton Fog indspiller vibrafon til et af de tre musiknumre, der blev indspillet i musikstudiet i Aarhus. Foto: Thomas Gundal Thomas Gundal

Tidligt på året fik Billund Kulturskole en henvendelse fra Billund Kommunes IT-afdeling, der havde brug for ny ventemusik, som borgere kan lytte til, når de ringer til kommunens hovednummer. I stedet for at vælge musik fra et tilfældigt sted i verden, ønskede kommunen, at musikken blev komponeret og indspillet af lokale børn og unge fra Billund Kommune. Kulturskolen var hurtigt med på ideen, og dermed blev et projekt med musikeleverne på Talent Billund sat i værk.

”Det har været et rigtig sjovt forløb, hvor vi skulle gå hele vejen fra teori til praksis. Og så har det været meget givende, at vi vidste, musikken skulle bruges til noget, som mange mennesker vil komme til at lytte til,” siger 17-årige Anton Fog, der er trommeslager ved Talent Billund.

I undervisningen, hvor eleverne lærer om musikteori, fik de en introduktion til, hvilke karakteristika ventemusik egentlig har, og herefter skulle de komponere deres egne melodier. Derefter skulle musikken læres i sammenspilsundervisningen og kombineres med bas, trommer, guitar, saxofon og andre instrumenter, som eleverne gerne ville bruge. Til sidst gik turen til et professionelt lydstudie, hvor musikken blev indspillet.

”Det var rigtig spændende at have en hel dag i et studie sammen med alle de andre elever, hvor vi i fællesskab skulle nå i mål med et produkt, som vi sammen havde ansvaret for,” fortæller 17-årige Holger Aarlit Jensen, som spiller bas ved Talent Billund.

På Billund Kulturskole er de begejstrede for at have været en del af projektet, der både har været meningsfuldt og lærerigt.

”Jeg er rigtig glad for, at IT-afdelingens gode idé har medført et rigtig givende og meningsfuldt forløb hos os, hvor eleverne har fået indsigt i, hvordan man som professionel musiker også kunne arbejde,” siger Casper Jensen, souschef på Billund Kulturskole.

Billund Kommunes borgmester glæder sig over, at det kreative samarbejde på tværs har skabt nye muligheder.

"Det er fantastisk, at vi som Børnenes Hovedstad kan inddrage vores børn og unge i tiltag som dette, hvor de er med til at sætte et lokalt og mere personligt aftryk. Det er et godt eksempel på, hvordan vi i Billund Kommune kan skabe noget unikt ved at tænke innovativt og inddrage de talenter, vi har lokalt. Vores unge musikelever har gjort et fantastisk arbejde, og jeg er stolt over deres indsats," fortæller Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune.

Fakta:

  • Talent Billund er et tilbud for unge i kommunen, der gerne vil dyrke og udvikle deres potentialer inden for idræt og kultur.
  • Talent Billund har en idræts- og en kulturafdeling. Kulturafdelingen består af musik, kunst og dans.
  • Det er Billund Kulturskole, der driver kulturdelen af Talent Billund.

Kontakter

Billeder

Anton Fog indspiller vibrafon til et af de tre musiknumre, der blev indspillet i musikstudiet i Aarhus. Foto: Thomas Gundal
Anton Fog indspiller vibrafon til et af de tre musiknumre, der blev indspillet i musikstudiet i Aarhus. Foto: Thomas Gundal
Thomas Gundal
Download
Studieindspilning i Aarhus med Talent Billund-eleverne, Nolan, Holger og Viktoria (fra venstre mod højre). Foto: Thomas Gundal
Studieindspilning i Aarhus med Talent Billund-eleverne, Nolan, Holger og Viktoria (fra venstre mod højre). Foto: Thomas Gundal
Thomas Gundal
Download

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye