NOVASOL

Ny undersøgelse afslører danskernes store sommerferiedilemma

Del

En dugfrisk undersøgelse fra Jysk Analyse viser, at danskerne er splittet mellem at fylde ferien med spændende oplevelser eller at holde den mere afslappet uden for mange planer. Familiecoach, Ditte Rosschou giver gode råd til at finde den ideelle balance mellem afslapning og oplevelser i sommerferien.

Flere danskere drømmer om slow travel, men har samtidig også et behov for at fylde ferien med oplevelser.
Flere danskere drømmer om slow travel, men har samtidig også et behov for at fylde ferien med oplevelser. NOVASOL NOVASOL

Nogle mener, at ferier er til for at slappe af, og andre, at ferien skal bruges til at opleve nye ting sammen med familien. Men hvordan skal sommerferien egentlig bruges? En ny undersøgelse fra Jysk Analyse, gennemført på vegne af NOVASOL, viser, at 57 procent af danskerne foretrækker at prioritere afslapning under deres sommerhusferie, uden for mange fastlagte planer. På den anden side ønsker 30 procent at opleve en masse, når de holder sommerhusferie. Især blandt børnefamilier er splittelsen tydelig.

Diskrepansen mellem ønsket om afslapning og behovet for aktiviteter er noget Ditte Rosschou, der er familiecoach, kender alt til.  

”Ferier er vigtige fordi vi alle trænger til at slappe af, men også fordi det at være så tæt sammen giver os den nærhed vi kan mangle i hverdagen. Vi som familier vil rigtig mange ting, og vi vil helst ikke gå glip af noget, hvilket hurtigt kan stille os i et dilemma, for skal vi slappe af eller kigge på domkirker? Men måske kan begge dele lade sig gøre. Jeg er i hvert fald fortaler for dosering, både med hensyn til at ville sætte tempoet ned, men helt sikkert også i forhold til at ville opleve noget,” siger Ditte Rosschou og understreger, at det er en god ide forventningsafstemme, inden ferien.

”Mange familier har forskellige ønsker og behov, der skal dækkes i ferien, og det kan føre til for høje forventninger. Det er vigtigt at dosere både afslapning og oplevelser for at imødekomme alles behov,” siger hun.

Slow travel og naturen hitter 

NOVASOL har længe haft en fornemmelse af, at danskerne er splittede mellem afslapning og oplevelser på deres sommerhusferier, og derfor er det ifølge Vicedirektør, Kenn Rasmussen interessant endelig at få det bekræftet. Han fremhæver, at ønsket om at finde denne balance kan være en væsentlig årsag til, at sommerhusferier er så populære blandt børnefamilier.

”Det er meget interessant for os at se, at så mange danskere drømmer om 'slow travel', hvor fokus ikke er på aktiviteterne, men på afslapningen og muligheden for at lave ting sammen spontant,” siger Kenn Rasmussen og fortsætter.

”Vi kan samtidig se at det primært er oplevelser i naturen der trækker, når danskerne gerne vil opleve en masse på deres sommerhusferie og hele 50 procent vægter beliggenhed tæt på naturen højst i deres valg af sommerhus, hvilket ikke er overraskende for os ” afslutter han.

 

Familiecoachens 3 råd til en god ferie med plads til både afslapning og oplevelser:

 

Indstil forventningerne og lav et realitetstjek

Hvis I har små børn, er det måske ikke realistisk med en 7-dages vandretur, en tur til Lalandia og storbyferie til Berlin på én og samme ferie. Overvej at fordele aktiviteterne over flere ferier.

 

Planlæg med elastik

Sørg for, at der er plads til at tage hensyn til alles behov, både den udbrændte far, den sure teenager og barnet, der har brug for at være tæt på mor eller far.

 

Hvile i beslutningen om at slappe af

Accepter at det er okay at lave ingenting, selvom det kan føre til rastløshed og konflikter i starten. Øv jer i kunsten at slappe af.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Flere danskere drømmer om slow travel, men har samtidig også et behov for at fylde ferien med oplevelser.
Flere danskere drømmer om slow travel, men har samtidig også et behov for at fylde ferien med oplevelser.
Download

Om Novasol

NOVASOL blev grundlagt i Danmark i december 1968 og har siden udviklet sig til at blive en af Europas største udlejere af ferieboliger. NOVASOL udlejer i dag mere end 50.000 ferieboliger i 18 europæiske lande, herunder mere end 10.000 sommerhuse og lejligheder i Danmark. NOVASOL er en del af Awaze, en af de største virksomheder inden for ferieboligudlejning i Europa. Awaze omfatter betroede brands som NOVASOL, Cottages.com og HoSeasons, som tilsammen har flere hundrede års erfaring inden for udlejning af ferieboliger. På tværs af disse brands administrerer Awaze en portefølje på mere end 100.000 unikke ferieboliger på nogle af verdens mest populære destinationer. For mere information, besøg: www.novasol.dk

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye