Folkekirkens Nødhjælp

Årets kunstplakat: Giv en feministisk ged i julegave

Del

Den anerkendte kunstner Mie Olise Kjærgaard står bag årets Giv en Ged-plakat, og har doneret et motiv af en mor på en mytisk ged. Plakaten er del af det populære julegavekoncept fra Folkekirkens Nødhjælp.

Mikkel Adsbøl

En historie om kvindekraft 

Med sine karakteristiske store penselstrøg har Mie Olise Kjærgaard malet en mor, der rider på en stor, mytisk ged sammen med sine to børn. 

"Min inspiration til maleriet var at fortælle en historie om en mor, der var på vej med fuld energi ud i verden.”  

Mie Olises værker, der spænder fra malerier i stor skala, til skulpturer og installationer, tager ofte udgangspunkt i tanker om kvindelighed. Hun portrætterer kvinder, der bryder fri af traditionelle roller og bruger historiske referencer til kvinder i sin kunst.  

"På den måde portrætterer jeg den kraft, bevægelse og frihedstrang, som jeg håber, kvinder er i gang med at få over hele verden, og derfor giver samarbejdet med Folkekirkens Nødhjælp total mening,” forklarer hun.  

Juletradition til gavn for familier i Nepal, Cambodia og Malawi 

Den nye plakat kan fra september købes via Folkekirkens Nødhjælps hjemmeside. Når man køber plakaten, giver man samtidig en ged til en udsat familie i Nepal, Cambodia eller Malawi.   

Folkekirkens Nødhjælp har tidligere haft stor succes med kunstplakater som en del af Giv en Ged-kataloget. De seneste år har plakaterne båret motiver af blandt andre Leif Sylvester, Henry Heerup, Emilie Gernild og Julie Nord.  

Årets plakat fortsætter dermed organisationens juletradition med at kombinere kunst og velgørenhed. Giv en Ged-kampagnen har eksisteret siden 2006 og giver danskerne mulighed for at bytte noget af gaveræset ud med velgørenhedsgaver som for eksempel træer, geder og køkkenhaver, der skaber langsigtet udvikling.  

Om kunstneren bag:  

Mie Olise Kjærgaard har en omfattende karriere bag sig med udstillinger på museer som UMOCA – Utah Museum of Contemporary Art og MFAH – Museum of Fine Art Houston. Hun bor i København med sin søn, Neo, og fortsætter med at inspirere gennem sin kunst. I øjeblikket arbejder hun på en udstilling på Traphold, der åbner i januar 2025.  

Mie Olise har malet siden hun var 15 år og har gennem årene udviklet en dyb interesse for kvinders rolle i samfundet.  

Hendes arbejde kan ses her: WORKS - MIE OLISE KJÆRGAARD

Kontakter

For spørgsmål eller interview med Mie Olise Kjærgaard, kontakt digital redaktør Caroline van Halsema: cavh@dca.dk, tlf. 29700605

Billeder

Links

Om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens mest udsatte i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

13 førende nødhjælpsorganisationer i Gaza i fælles opråb: Israelske angreb og manglende adgang forhindrer vores humanitære indsats, i strid med folkeretten15.7.2024 12:33:28 CEST | Pressemeddelelse

Den israelske militæroperation i Gazastriben er eskaleret dramatisk den seneste uge med massive ødelæggelser og voksende humanitære behov til følge. Israelske bombardementer af FN-drevne skoler, der fungerer som tilflugtssted, samt af Al Mawasi-lejren, i den tætbefolkede såkaldte "sikkerhedszone", er blandt de seneste angreb med store civile tabstal. Såkaldte "evakueringsordrer" mod Khan Yunis og Gaza by, har udløst yderligere trangsforflyttelser og presset civile sammen i overfyldte ressourceforladte områder. Og alt imens at levering af nødhjælp blokeres, forværres den humanitære katastrofe dag for dag. I "Gaza Humanitarian Snapshot" giver 13 nødhjælsorganisationer, heriblandt Folkekirkens Nødhjælp, i dag et samlet billede af de enorme udfordringer, der spærrer for en effektiv humanitær indsats i Gaza. Jonas Nøddekær, Generalsekretær Folkekirkens Nødhjælp siger: ”Adgangen for Folkekirkens Nødhjælp til at hjælpe i Gaza er blevet alvorligt forværret de seneste uger: de sydlige og nordli

Folkekirkens Nødhjælp: Flyafgift skal sikre østaters overlevelse10.7.2024 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Flere østater er tæt på at skylle i havet på grund af klimaforandringerne, og får ikke den nødvendige hjælp fra det internationale samfund. I samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp tager nogle af de værst ramte lande, Samoa og Vanuatu, nu initiativer til at skaffe flere penge til klimatilpasning og klimarelaterede katastrofer. Et af forslagene til nye initiativer er afgifter på CO2-udledende aktiviteter, som for eksempel nationale flyafgifter. ”Der er akut brug for finansiering til blandt andet kystsikring og diger til de mest klimaudsatte lande i verden. Små ø-stater som Vanuatu og Samoa risikerer at blive ubeboelige inden for vores levetid. Flyafgifter er et godt bud på alternativ finansiering, og det rådgiver vi dem om”, siger Jonas Nøddekær, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp. Jonas Nøddekær understreger, at Vanuatu, Samoa og resten af verdens fattigste og mest klimaudsatte lande ikke kan vente på, at de internationale klimaforhandlinger fører til konkret handling. Dr. Christoph

Folkekirkens Nødhjælp: Vi må ikke give op på verdensmålene2.7.2024 16:27:17 CEST | Pressemeddelelse

Den globale udvikling går ikke den rigtige vej. Det viser ny rapport fra FN, hvor det fremgår, at over en tredjedel af verdensmålene enten gået i stå eller helt i backgear. Kun 17 procent af verdensmålene er på rette spor. Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp ser med allerstørste alvor på meldingerne fra FN: ”Rapporten bekræfter på mange måder fornemmelsen af, at verden simpelthen ikke bevæger sig i den rigtige retning. Det er meget bekymrende, at de mål, vi i fællesskab har sat for en bæredygtig verden, er i tilbagegang. Det er en trist melding, fordi det betyder, at vi som verdenssamfund ikke formår at samles om at løse de udfordringer, vi står overfor, og det har konsekvenser for millioner af mennesker i hele verden.” FN-rapporten viser, at en tiendedel af verdens befolkning lever i sult, og over 120 millioner mennesker er fordrevne. Med den nuværende udvikling melder FN om, at 590 millioner mennesker vil leve i ekstrem fattigdom i 2030. Jonas Nøddekær peger på det stigende konfl

Ny international direktør i Folkekirkens Nødhjælp: Kendt som handlekraftig holdspiller1.7.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Karin Elisabeth Lind er ansat som ny international direktør i Folkekirkens Nødhjælp. Hun kommer fra en stilling som CEO i Access2Innovation, der arbejder med bæredygtig forretningsudvikling i udviklingslandene og særligt i Østafrika. Karin Elisabeth Lind har et indgående kendskab til internationalt arbejde fra Access2Innovation, CARE Danmark, Verdens Skove og har været ansat i Folkekirkens Nødhjælp som landechef i Kenya og Uganda og som leder af Folkekirkens Nødhjælps kontorer for programarbejde og global fundraising. “Karin er kendt som en enormt vellidt og handlekraftig holdspiller. Hun får tingene til at ske. Det er der brug for i en verden med udbredte og permanente kriser, men også med en masse muligheder for at skabe bæredygtig udvikling. Hun har de faglige og ledelsesmæssige kvalifikationer til at udfylde rollen som international direktør, og jeg ser virkelig frem til samarbejdet,” siger generalsekretær Jonas Nøddekær. “Jeg er glad og stolt over udnævnelsen til international dir

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye