Alle fem regioner har samarbejdet om nyt IT-system, så ambulancerne kan bruges mere effektivt
Nu har alle fem regionale vagtcentraler i Danmark fuldt overblik over, hvor alle ambulancer i landet befinder sig. En ny tværregional IT-løsning betyder en hurtigere og mere effektiv udnyttelse af ambulancerne til gavn for borgerne.
Hvis en borger i Thyregod, som ligger i Region Syddanmark kun få kilometer fra regionsgrænsen mod Region Midtjylland, falder om med et hjertestop, så kan AMK-vagtcentralen med ny fælles IT-løsning nu straks se, om der en ambulance fra Region Midtjylland, der er nærmere end Region Syddanmarks, og bede den om at køre til undsætning.
Det er næstformand i Danske Regioner Mads Duedahl (V) rigtig godt tilfreds med:
- Vi arbejder hele tiden på løsninger på det præhospitale område, så borgerne får endnu bedre og hurtigere hjælp. Vi hjælper hinanden på tværs af regionerne og det har vi gjort i mange år, men nu har vi også fået en IT-løsning, som gør, at vi kan rykke endnu hurtigere ud til borgerne, når de har akut brug for hjælp.
Tæt samarbejde om kompliceret system
Regionerne har haft et tæt samarbejde med deres to leverandører af disponeringssystemer om at få skabt den komplicerede tekniske løsning, som nu er en realitet.
- Der har været mange ender, der skulle nå sammen, men der har hele vejen igennem været en god ånd og fælles fodslag om at få det her til at lykkes. Det er en stor og vigtig milepæl, at vi nu har fuldt overblik over alle ambulancer i hele landet, siger vagtcentralchef i Region Syddanmark Kim Ahlers, formand for arbejdsgruppen, som alle fem regioner og begge leverandører har siddet med i.
Hurtigere hjælp til borgerne
Særligt for de borgere, der bor tæt ved en regionsgrænse, er det en klar fordel, at man som borger kan regne med, at det er den hurtigste hjælp, der kommer på tværs af regionsgrænserne.
For de borgere, der ikke lige bor tæt ved en regionsgrænse, er det også en fordel, fordi vagtcentralerne hele tiden kan se, om der er en ambulance eller en liggende sygetransport ledig, som kan bruges, så der bliver mindre spildkørsel.
Den nye IT-løsning er en forberedelse til, at regionernes AMK-vagtcentraler kan hjælpe hinanden med at håndtere sundhedsfaglige 112-opkald på tværs af landet, når staten kommer med et nyt 112-system.
Med det nye system bliver det også nemmere for regionerne at koordinere indsatsen ved større ulykke, der kræver bistand fra andre regioner.
Systemet er helt nyt og derfor forventer regionerne også en tilvænningsperiode, hvor alle skal lære det at kende, og hvor eventuelle udfordringer bliver løst.
Kontakter
Pressevagt
Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke sms) eller pressekontakt@regioner.dk
Om Danske Regioner
Danske Regioner er interesse- og arbejdsgiverorganisation for de fem regioner og har til opgave at yde en professionel betjening af Danske Regioners politiske ledelse.
Vi er den drivende kraft i udviklingen af sundhedsvæsenet, den førende stemme i den sundhedspolitiske debat, og vi arbejder for attraktive levevilkår og et godt miljø i alle dele af Danmark
Følg pressemeddelelser fra Danske Regioner
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Danske Regioner
Rapport viser fremgang for sundhedsvæsenet29.11.2024 05:55:00 CET | Pressemeddelelse
På størstedelen af en stribe udvalgte indikatorer i sundhedsvæsenet er der sket positiv udvikling. Det viser den nye rapport ”Nationale mål for sundhedsvæsenet 2024”.
Patienterne er meget tilfredse med akutlægehelikopterne28.11.2024 11:10:15 CET | Pressemeddelelse
Patienterne oplever at blive mødt med respekt, imødekommenhed og stor professionalisme, når de får hjælp af akutlægehelikopterne.
Ny aftale med kiropraktorerne gør, at borgere kan udredes tættere på deres hjem25.11.2024 12:03:52 CET | Pressemeddelelse
Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) og Dansk Kiropraktor Forening har indgået en ny tre-årig aftale. Den betyder, at kiropraktorerne får bedre muligheder for at understøtte de praktiserende læger og det øvrige sundhedsvæsen. Og så skal der dannes kvalitetsklynger på kiropraktorområdet, hvor kiropraktorerne skal arbejde med kvalitetsudvikling.
Sundhedsreform: Rammerne er på plads – nu skal vi samarbejde15.11.2024 11:28:56 CET | Pressemeddelelse
Et bredt flertal i Folketinget er enige om en omfattende sundhedsreform og dermed er rammerne for regionernes arbejde på plads. Regionerne er overordnet tilfredse med aftalen. Nu skal der samarbejdes for at gøre ord på papiret til virkelighed for borgerne.
Gratis hjælp til andet barn udvides med midlertidig dispensation til kvinder over 40 år4.11.2024 13:32:41 CET | Pressemeddelelse
Den 1. december træder Danske Regioners aftale med regeringen om gratis fertilitetshjælp til barn nummer to i kraft. Fra aftalens indgåelse den 18. juni 2024 og året ud dispenserer regionerne fra kravet om, at kvinder ikke kan henvises til fertilitetsbehandling efter at være fyldt 40 år. Det skal sikre, at kvinder der fylder år, kort inden tilbuddet udrulles, også får mulighed for hjælp.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum