Tyskerne har ladet vente på sig, men nu kigger de mod Danmark

Del

Både Visit Denmark og flere danske destinationer har rapporteret om et fald i antallet af tyske turister, der i år vælger at bruge ferien under Dannebrog. Men nu kan NOVASOL rapportere om en markant stigning i interessen fra de tyske feriegæster.

Efter et fald i antallet af tyske turister i Danmark, kan NOVASOL nu rapportere om en stigning på 29 procent i tyske ankomster i juli måned.
Efter et fald i antallet af tyske turister i Danmark, kan NOVASOL nu rapportere om en stigning på 29 procent i tyske ankomster i juli måned. NOVASOL

Som de fleste andre europæiske nationaliteter har tyskerne været optaget af EM-feberen og store fodboldfester det meste af sommeren. Om det er det, der indtil nu har afholdt dem fra at booke deres sommerferie til Danmark, er svært at sige, men uanset har flere danske destinationer og Visit Denmark kunnet rapportere om et dyk i tyske turister i Danmark. Dykket har dog nu forvandlet sig til en stærk offensiv fra tysk side, i hvert fald hvis man spørger sommerhusudlejningsbureauet, NOVASOL.

De kan nemlig se en stigning på 12 procent i bookinger over de seneste tre uger. Bookingerne foretaget de sidste 3 uger fordeler sig primært hen over ophold i juli med 29 procent og august med 31 procent. De øvrige bookinger fordeler sig bredt over årets resterende måneder. Kigges der på søgninger på novasol.de de sidste 3 uger, så afspejles tyskernes interesse for sommerhusudlejning også der, med en stigning på 16 procent sammenlignet med 2023.

"Det er en stærk tradition for mange tyskere at holde sommerhusferie i Danmark, som ofte bestilles tidligere end andre nationaliteter. I år har tyskerne dog ændret deres bookingadfærd. Om det skyldes EM eller om det følger den tendens, vi også ser hos danske gæster, hvor de booker tættere på ankomst, er svært at lave en stensikker konklusion på. Uanset årsagen er vi glade for at se, at tyskerne nu vender blikket mod Danmark," siger Kenn Rasmussen, vicedirektør i NOVASOL.

Det er især i det jyske, at de tyske gæster indtil videre har booket deres sommerhusferie, hvilket også traditionelt set oftest er der, de er at finde i løbet af sommeren. Et faktum der ikke overrasker NOVASOL.

”Den lette adgang til Jylland fra Tyskland, samt de mange strande, klitterne og Vesterhavet er noget af det, som mange tyskere forbinder med Danmark. De er måske kommet der hele deres liv, og derfor er det også naturligt, at de fortsætter traditionen. På listen over andre områder, der også tiltrækker de tyske feriegæster ses for eksempel Østjylland og Sjælland,” siger Kenn Rasmussen.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Efter et fald i antallet af tyske turister i Danmark, kan NOVASOL nu rapportere om en stigning på 29 procent i tyske ankomster i juli måned.
Efter et fald i antallet af tyske turister i Danmark, kan NOVASOL nu rapportere om en stigning på 29 procent i tyske ankomster i juli måned.
Download
Download
Download

Links

Om NOVASOL

NOVASOL blev grundlagt i Danmark i december 1968 og har siden udviklet sig til at blive en af Europas største udlejere af ferieboliger. NOVASOL udlejer i dag mere end 50.000 ferieboliger i 18 europæiske lande, herunder mere end 10.000 sommerhuse og lejligheder i Danmark. NOVASOL er en del af Awaze, en af de største virksomheder inden for ferieboligudlejning i Europa. Awaze omfatter betroede brands som NOVASOL, Cottages.com og HoSeasons, som tilsammen har flere hundrede års erfaring inden for udlejning af ferieboliger. På tværs af disse brands administrerer Awaze en portefølje på mere end 100.000 unikke ferieboliger på nogle af verdens mest populære destinationer. For mere information, besøg: www.novasol.dk

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye