Danmarks Idrætsforbund

Håndboldherrerne udtaget til OL

Del

De 14 håndboldherrer, der skal repræsentere Danmark ved OL i Paris, er udtaget.

Dansk håndbold er fyldt med gyldne olympiske præstationer, og på herrefronten mindes de fleste den storslåede guldmedalje ved OL i Rio 2016, og de intense kampe ved OL i Tokyo, hvor det blev til sølv. Nu står de danske håndboldherrer igen klar til at samle nationen foran skærmene til OL i Paris.

DIF, der er olympisk komité i Danmark, har på baggrund af en indstilling fra DanskHåndbold udtaget de 14 spillere og tre reserver, der til sommer deltager i den olympiske håndboldturnering.

Håndboldherrernes OL-trup er:

Niklas Landin

Emil Nielsen

Magnus Landin

Emil Jakobsen

Mikkel Hansen

Rasmus Lauge

Simon Pytlick

Thomas Arnoldsen

Mathias Gidsel

Mads Hoxer

Niclas Kirkeløkke

Magnus Saugstrup

Simon Hald

Henrik Møllgaard

Reserver:

Kevin Møller

Lasse Andersson

Lukas Jørgensen


Landstræner Nikolaj Jacobsen har nøje overvejet, hvilke spillere, der skulle indstilles til en plads på OL-holdet.

"Jeg håber, denne her trup kan føre os så langt som overhovedet muligt, og at vi kan komme igennem et OL, hvor vi både kan lægge pres på vores modstandere, men også samtidig forhåbentlig kan dosere vores kræfter. Vi tager afsted for at se, om vi kan slutte allerøverst. Det gør vi altid, og vi ved også godt, at det bliver en hård udfordring i og med, at der denne gang er en ret stærk værtsnation, der vil få stor opbakning på deres hjemmebane."

I DIF glæder man sig over, at den danske trup af håndboldherrer nu er udtaget og klar til at udfordre hjemmebaneholdet, Frankrig.

”Ved de seneste to OL har det danske herrehåndboldlandshold spillet en central rolle og skabt en enorm glæde og begejstring i Danmark. Det tror jeg også, holdet er i stand til i Frankrig. Det har med garanti ikke været nemt for landstræneren at skære truppen til, for han har så utrolig mange dygtige spillere til disposition. Jeg glæder mig til at følge de to håndboldhold og tror på noget stort,” siger chef de mission i DIF, Søren Simonsen.

Lars Balle Christensen, sportsdirektør i Team Danmark, tilføjer:

"Håndboldherrerne repræsenterer altid Danmark på fornemmeste vis, og med bl.a. tre gange VM-titler og OL-guldet fra Rio har de vist, at vi altid kan forvente flotte præstationer fra dem. I den trup, der nu er udtaget, er der masser af både talent og rutine, og jeg er ikke i tvivl om, at de tager til Frankrig med ambitioner om at komme langt og spille med om medaljer.”

Guldet i Rio var en milepæl for håndboldherrerne og et bevis på holdets evne til at levere ved de olympiske lege. Ved OL i Paris har holdet mulighed for at vinde holdets tredje OL-medalje i træk. Legene bliver også særlige, at fantastiske spillere som Mikkel Hansen og Niklas Landin efter legene stopper henholdsvis deres karriere og landsholdskarriere.

Læs meget mere om OL og det danske OL-hold på www.ol.dk og følg med på ’Danmark til OL’ på Facebook og Instagram.

Nøgleord

Kontakter

Søren Simonsen, OL-chef de mission, DIF: 29420443, sos@dif.dk
Lars Balle Christensen, sportsdirektør, Team Danmark: 25145640, lbch@teamdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye