Danmarks Idrætsforbund

Baneryttere udtaget til OL

Del

Syv baneryttere er udtaget til OL i Paris. Blandt andet Julie Norman Leth, der tidligere på året født sin og Lasse Norman Leths søn.

Mindre end et halvt år efter at have født er Julie Norman Leth udtaget til OL i Paris, hvor hun skal sammen med Amalie Dideriksen skal forsvare deres sølvmedaljer i parløb fra Tokyo-legene.

Det har i sagens natur ikke været nemt at håndtere fødsel, amning og træning, men første del af missionen er lykkedes, for hun er blandt de syv banecykelryttere, som DIF, der er olympisk komité i Danmark, har udtaget på baggrund af en indstilling fra Danmarks Cykle Union.

”Jeg er stolt over, at det lykkedes at komme med til OL, og det klapper jeg mig selv på skulderen over. Men det var ikke udtagelsen, der er målet for mig. Mit mål er at stå helt skarp sammen med Amalie den 9. august, hvor parløbet afvikles. Jeg er forsvarende OL-medaljevinder, så jeg deltager ikke ved OL for at få en tøjpakke,” siger 31-årige Julie Norman Leth.

Hun har svært ved at vurdere, hvor hun og Amalie Dideriksen står. Af indlysende årsager har de ikke kørt så mange parløb sammen de seneste år.

”Inden OL i Tokyo havde vi heller ikke kørt sammen i halvanden år på grund af corona, og her gik det jo godt, så det giver en vis ro. Jeg ved, at Amalie kører stærkt, og jeg bliver bedre hele tiden. Jeg stoler på dem omkring mig, og min træner siger, at jeg lige nu er endnu længere, end han havde troet på forhånd,” siger hun.

Ud over Julie Norman Leth og Amalie Dideriksen er Rasmus Lund, Carl-Frederik Bévort, Niklas Larsen, Frederik Rodenberg og Lasse Norman Leth blev udtaget til 4.000 meter holdløbet – sidstnævnte som reserve.

Hos kvinderne skal Amalie Dideriksen ud over parløbet køre omnium, mens det først senere bliver besluttet, hvem der skal køre omnium og parløb hos herrerne. I forhold til parløb er Michael Mørkøv også i spil. Han er udtaget til landevejsløbet, men man må gerne ’låne’ en enkelt rytter fra en anden cykelsportsgren.

Beslutningen om, hvem af de udtagne ryttere der skal køre omnium og parløb hos herrerne, kan trækkes til kort tid inden konkurrencerne går i gang.

Ambitionen er medaljer

Baneherrerne har vundet medaljer ved hvert eneste OL siden 2008, og det er også ambitionen at vinde metal i Paris.

”Jeg håber, vi igen kan vinde medaljer. Vi følger en model i optakten, som har virket tidligere, og som vi stoler på. I forhold til fordelingen af pladserne til omnium og parløb, så venter jeg med det, til vi har haft alle på banen og fået et indtryk af, hvor skarpe de er,” siger landstræner Casper Jørgensen, der selv var med til at vinde OL-sølv i holdløbet tilbage i 2008.

Hos DIF understreger OL-chef de mission, Søren Simonsen, at banecyklingen er en idrætsgren med nogle særlige traditioner.

”Banecyklingen har i årtier været leveringsdygtig i danske medaljer ved OL. Rytterne har præsteret nogle af de største højdepunkter ved de seneste lege, og jeg håber, der kommer flere højdepunkter til ved legene i Paris. Jeg glæder mig til at følge dem i velodromen i Versailles,” siger Søren Simonsen.

Også hos Team Danmark ser man med forventning frem til at følge de danske baneryttere.

”Vi glæder os til at følge det danske banelandshold til OL, fordi de igennem flere år har toppræsteret og overgået sig selv. Den kultur, som landstrænerteamet står for, sætter standarden for, hvordan der skal arbejdes på banelandsholdet, og det er med til at løfte atleterne, eksperterne, forbundet og alle andre omkring holdet. Alle gør deres yderste, og det skaber et banelandshold på allerhøjeste internationale niveau, som vi alle glæder os til at se race på den olympiske velodrom,” siger Lars Balle Christensen, sportsdirektør i Team Danmark.

Læs meget mere om OL og det danske OL-hold på www.ol.dk hvor der også kan downloades billeder af de danske atleter og følg med på ’Danmark til OL’ på Facebook og Instagram.

Fakta om rytterne

Amalie Dideriksen

Født: 24. maj 1996

Sportsgren: Cykling - bane

Disciplin: Parløb

Hold: Uno-X Mobility

Tidligere OL-deltagelser: 2021 Tokyo, 2016 Rio

Udvalgte resultater: Sølv til VM i omnium (2023), sølv til OL i parløb (2021), guld til VM i linjeløb (2016)


Julie Norman Leth

Født: 13. juli 1992

Sportsgren: Cykling - bane

Disciplin: Parløb

Hold: Uno-X Mobility

Tidligere OL-deltagelser: 2021 Tokyo, 2016 Rio

Udvalgte resultater: Sølv til OL i parløb (2021), guld til EM i parløb (2018, 2019), bronze til VM i parløb (2022)


Rasmus Lund

Født: 9. juli 1998

Sportsgren: Cykling - bane

Disciplin: Holdløb

Hold: Cykling Odense

Tidligere OL-deltagelser: 2021 Tokyo

Udvalgte resultater: Sølv til OL i holdforfølgelsesløb (2021), guld til VM i holdforfølgelsesløb (2023, 2020)


Frederik Rodenberg

Født: 22. januar 1998

Sportsgren: Cykling - bane

Disciplin: Holdløb

Hold: Team CO:PLAY - Giant Store

Tidligere OL-deltagelser: 2021 Tokyo, 2016 Rio

Udvalgte resultater: Sølv til OL i holdforfølgelsesløb (2021), bronze til OL i holdforfølgelsesløb (2016), guld til VM i holdforfølgelsesløb (2023)


Carl-Frederik Bévort

Født: 24. november 2003

Sportsgren: Cykling - bane

Disciplin: Holdløb

Hold: Uno-X Mobility

Tidligere OL-deltagelser: Ingen

Udvalgte resultater: Guld til VM i holdforfølgelsesløb (2023), sølv til EM i holdforfølgelsesløb (2024)


Niklas Larsen

Født: 22. marts 1997

Sportsgren: Cykling - bane

Disciplin: Holdløb

Hold: Uno-X Mobility

Tidligere OL-deltagelser: 2021 Tokyo, 2016 Rio

Udvalgte resultater: Sølv til OL i holdforfølgelsesløb (2021), bronze til OL i holdforfølgelsesløb (2016), guld til VM i holdforfølgelsesløb (2023)


Lasse Norman Leth

Født: 11. februar 1992

Sportsgren: Cykling - bane

Disciplin: Holdløb

Hold: Team CO:PLAY - Giant Store

Tidligere OL-deltagelser: 2021 Tokyo, 2016 Rio, 2012 London

Udvalgte resultater: Guld til OL i parløb (2021), sølv til OL i holdforfølgelsesløb (2021), bronze til OL i holdforfølgelsesløb (2016), guld til VM i holdforfølgelsesløb (2023), guld til OL i omnium (2012)

Nøgleord

Kontakter

Søren Simonsen, OL-chef de mission, DIF: 29420443, sos@dif.dk
Lars Balle Christensen, sportsdirektør, Team Danmark: 25145640, lbch@teamdanmark.dk
Morten Bennekou, elitechef, DCU, 40153023, morten.bennekou@cyklingdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Nyt foreningssamarbejde i Storkøbenhavn: Foreninger på tværs af kommunegrænser skal løfte børne- og ungeidrætten2.7.2024 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

DIF er i gang med at finde spydspidsforeninger, der skal tegne ’Fremtidens Idræt for Børn og Unge’ i det historiske partnerskab med A.P. Møller Fonden. Foreningerne er sat sammen i klynger, og i Storkøbenhavn skal Hareskov IF Fodbold, GIF Gymnastik Gladsaxe og Herlev/Hjorten Squash samarbejde om at udvikle deres børne- og ungemiljøer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye