Studerende på AU Viborg kan få hesten med på campus
Som den eneste universitetscampus i landet tilbyder AU Viborg, at studerende kan få opstaldet deres hest på campus. Det er én blandt flere ting, der skal gøre det attraktivt for de studerende at bruge det meste af dagen på campus.
AU Viborg ligger midt i det åbne landskab med slugter, skov og søer i nærheden. Her er plads til forsøgsmarker og stalde og nu også snart plads til, at 20 studerende på de tre nye uddannelser i Dyrevidenskab, Veterinærmedicin og Plante- og fødevarevidenskab kan få opstaldet deres hest på campus. Fra først i det nye år skal et nyt staldanlæg efter planen stå klar sammen med en ridehal og folde til hestene.
”At vi ligger, hvor vi ligger, har mange fordele, og en af dem er, at her er rigtig god plads. Derfor tilbyder vi en del af vores kommende studerende, at de kan få opstaldet deres hest hos os, så de ikke behøver at skilles fra den, når de rejser hjemmefra for at studere, siger Charlotte Lauridsen, der er institutleder på Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab – instituttet bag uddannelserne i Veterinærmedicin og Dyrevidenskab. Hun fortsætter:
”At tilbyde opstaldning af heste er noget, vi gør, fordi vi har pladsen, men også fordi vi på AU Viborg arbejder på at skabe en campus, hvor de studerende har lyst til at blive hele dagen. Det betyder, at de skal have mulighed for både at dygtiggøre sig, bevæge sig og dyrke deres fritidsinteresser i pauserne, og når undervisningen er slut.
Universitetsuddannelser tæt på planter og dyr
Lige nu er der fuld fokus på udviklingen af de fysiske faciliteter på AU Viborg frem mod studiestarten i august. Det betyder blandt andet, at der er gang i ombygningen indendørs, så auditorier, laboratorier og læsepladser står klar til de nye studerende. Udendørs arbejdes der for eksempel med stier til ridning, løb og cykling på AU Viborgs omkring 590 hektar store område, ligesom der anlægges student farms, hvor de studerende kan eksperimentere med at dyrke deres egne afgrøder.
”Vi glæder os til at byde de første studerende velkomne på en campus, der virkeliggør visionen om at tilbyde universitetsuddannelser tæt på praksis. Vores studerende kommer fra første dag tæt på dyrene, planterne og den nyeste forskning, så vi tør godt sige, at vi står med et helt unikt og attraktivt uddannelsestilbud her på AU Viborg. Og det er der heldigvis allerede mange studerende, der har fået øjnene op for, siger Charlotte Lauridsen med henvisning til de flotte kvote 2-ansøgertal til især den nye dyrlægeuddannelse.
Fakta
- Udover de 20 heste, som studerende kan få opstaldet, regner AU Viborg med selv at opbygge en hestebestand på 16 heste, der kan indgå i undervisningen på Veterinærmedicin og Dyrevidenskab.
- De studerende, som får opstaldet deres hest på AU Viborg, skal som minimum vise deres heste frem som del af undervisningen i Veterinærmedicin og Dyremedicin i kurserne om blandt andet adfærd, håndtering og ernæring.
- Priser og vilkår for opstaldning af egen hest på AU Viborg ligger endnu ikke klar, men det forventes, at der kan meldes noget ud i starten af efteråret.
- Tidligere regnede AU Viborg med, at de studerende kunne få opstaldet deres heste fra sidst på efteråret, det er nu rykket til først i det nye år.
- Det første år forventer Aarhus Universitet at optage op mod 90 studerende på AU Viborg fordelt med 30 studerende på hver af uddannelserne i Dyrevidenskab, Plante- og fødevarevidenskab og Veterinærmedicin.
- Når de nye uddannelser er fuldt indfasede, regner Aarhus Universitet med, at AU Viborg vil rumme op mod 800-900 studerende.
Kontakter
Charlotte Lauridsen
Professor og institutleder, Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab
T: 24 43 96 39
M: charlotte.lauridsen@anivet.au.dk
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Husdyrgødning og jordens nedbrydningsevne7.4.2025 12:54:23 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra Aarhus Universitet har fundet, at langvarig anvendelse af kvæggødning kun har en minimal effekt på nedbrydningen af planterester i jorden. I stedet spiller jordtypen og de afgrøder, der dyrkes, en langt større rolle .
Bæredygtig plantebeskyttelse er vigtigt for fremtidens landbrug4.4.2025 10:49:16 CEST | Pressemeddelelse
Hvordan brødføder vi en voksende verdensbefolkning uden at skade miljøet? Spørgsmålet er mere presserende end nogensinde. Svaret kan ligge i ny forskning fra EU H2020-projektet SUPPORT, der har udviklet en ny ramme for bæredygtig plantebeskyttelse. Med bidrag fra forskere på Aarhus Universitet og andre europæiske institutioner kaster projektet lys over, hvordan landmænds beslutningsprocesser og politiske tiltag kan transformere landbruget.
Ulvebestanden i Danmark når højeste niveau i nyere tid1.4.2025 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Ny opgørelse viser stabil fremgang for Danmarks ulve, der nu tæller seks kobler, to par og en enlig revirhævdende, svarende til omkring 42 dyr. Ulven ser nu ud til at være fast etableret i Danmark.
Ny viden om soldaterfluers sexliv kan bane vejen for mere bæredygtig fødevareproduktion1.4.2025 08:17:55 CEST | Pressemeddelelse
Produktionen af larver fra soldaterfluer kan blive hjulpet på vej af ny viden om soldaterfluers parring. Det gør det meget lettere at lave avlsprogrammer, hvor man målrettet kan avle larverne, så de har de ønskede egenskaber til en bæredygtig fødevareproduktion.
Inuitter optager 13 gange grænseværdien for PFAS i maden11.3.2025 17:00:00 CET | Pressemeddelelse
Den traditionelle kost i Ittoqqortoormiit (Scoresbysund) på Grønlands østkyst vil være kritisk forurenet frem mod 2090, viser ny forskning.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum