Alexandra Instituttet

Alexandra Instituttet er med i Cybersikkerhedsrådet

Del

Det er vigtigt, at cybersikkerhed får den samme prioritering, som vi har haft på at være først med digitaliseringen, lyder det fra Gert Læssøe Mikkelsen fra Alexandra Instituttet, der er nyt medlem af Cybersikkerhedsrådet.

Der er en udfordring i, at regeringen og Folketinget har været for sløve til at få NIS 2-direktivet implementeret i dansk lov. Den skulle egentlig gælde fra 1. oktober 2024, men er forsinket og udskudt til 1. januar 2025, lyder det fra Gert Læssøe Mikkelsen fra Alexandra Instituttet, der er nyt medlem af Cybersikkerhedsrådet.
Der er en udfordring i, at regeringen og Folketinget har været for sløve til at få NIS 2-direktivet implementeret i dansk lov. Den skulle egentlig gælde fra 1. oktober 2024, men er forsinket og udskudt til 1. januar 2025, lyder det fra Gert Læssøe Mikkelsen fra Alexandra Instituttet, der er nyt medlem af Cybersikkerhedsrådet.

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det er både en styrke og en svaghed, da vi samtidig er mere udsatte for cyberangreb. Det er derfor, vi fremadrettet skal give cybersikkerhed samme fokus, som vi som samfund og fra danske virksomheders side har haft på digitalisering. 

Sådan lyder det fra Gert Læssøe Mikkelsen, der er et af de nye medlemmer i det nye Cybersikkerhedsråd, som regeringen har udpeget for perioden 2024-2027. Det nye råd har fået et bredere mandat, der skal højne den digitale sikkerhed på tværs af samfundet.

Rådet, der første gang blev etableret i 2019, skal rådgive regeringen og være med til at lægge strategier inden for cybersikkerhed, som kan sikre, at samfundet og danske virksomheder er godt rustet mod cyberangreb. 

“Det er fantastisk, at vi som GTS-institut er kommet med i rådet. Det er med til at cementere, at vi laver nogle vigtige og relevante ting,” lyder det fra Gert Læssøe Mikkelsen, der uddyber, at der er nok at tage fat på.

“Virksomhederne står overfor udfordringer omkring cyberkriminalitet, hvor man ser, at kriminelle forsøger at tjene penge ved at presse dem. Det er både små og store virksomheder, som bliver ramt. Og så er der hele situationen omkring Rusland, hvor der er en hybridkrig, som kan true kritiske sektorer og infrastruktur i Danmark.”

Et af de områder, hvor der er brug for, at vi som samfund styrker cybersikkerheden, er ved at prioritere de regulativer, som kommer fra EU. De skal på den ene side hjælpe virksomhederne, men på den anden side er de også en udfordring, fordi virksomhederne skal leve op til reglerne. 

“Danmark er jo et meget digitalt samfund, og der har vi nok været lidt for meget fokuseret på at komme først inden for digitalisering, men det virker som om, at vi på sikkerhedsfronten ikke har fokuseret nok på at komme først. Det betyder, at vi er mere udsatte. Det er derfor vigtigt, at vi sørger for at få tænkt sikkerheden ind. Det gælder både som virksomhed og som samfund.”

“Der er NIS 2-direktivet, som der er meget fokus på i øjeblikket, og som rammer mange virksomheder. Der er en udfordring i, at regeringen og Folketinget har været for sløve til at få direktivet implementeret i dansk lov. Den skulle egentlig gælde fra 1. oktober 2024 men er forsinket og udskudt til 1. januar 2025. Det er et eksempel på, at vi har for lidt fokus på at sætte sikkerhedsinitiativer i gang. På sigt kommer EU også med en masse omkring produktsikkerhed, som også skal implementeres herhjemme.”

Kort fortalt så har rådet til opgave at bidrage til arbejdet med den nationale cyber- og informationssikkerhedsstrategi og at styrke udviklingen af danskernes cyberkompetencer. En af rådets nye opgaver er at højne den digitale sikkerhed i erhvervslivet med fokus på SMV’er. 

Se de øvrige medlemmer og læs mere om Cybersikkerhedsrådet her

Nøgleord

Kontakter

Alexandra Instituttet

100 eksperter under ét tag 

Alexandra Instituttet hjælper offentlige og private virksomheder med at anvende den nyeste it-forskning og teknologi. Vores udgangspunkt er samfundsmæssige problemstillinger og behov for at omsætte den nyeste forskning til innovative løsninger. 

Hos os finder du stærke kompetencer inden for blandt andet Visual computing, kunstig intelligens, IoT, cybersikkerhed, interaktionsdesign og smarte produkter. 

Vi arbejder i et tværfagligt miljø og er et hold af højtkvalificerede specialister, der hurtigt kan forstå din organisations og dine brugeres problemstillinger.

Vi er Danmarks eneste Godkendte Teknologiske Service-institut specialiseret i it og digitalisering.

Følg pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

Global producent af klimaudstyr til landbruget har fået hjælp til at finde fælles fodslag inden for IoT-sikkerhed25.10.2024 12:06:07 CEST | Pressemeddelelse

Der er mange spørgsmål, der melder sig, når man som producent digitaliserer og kobler de fysiske produkter til nettet. Hvem har ansvaret og hvordan gør man cybersikkerhed til en integreret del af hele produktudviklingen. De spørgsmål fik SKOV, der har specialiseret sig i at fremstille køle- og ventilationsanlæg til svine- og fjerkræstalde, hjælp til ved at deltage i et af de udviklingskurser i cybersikkerhed, som Industriens Fond udbyder i samarbejde med Alexandra Instituttet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye