Nu må private køre taxi på små øer – så husk forsikring
RETTELSE: FORELØBIGT FIRE ØER, OG IKKE 27, ER FRA I DAG UNDTAGET TAXILOVEN. FLERE KAN ANSØGE OM UNDTAGELSE.
Fire danske småøer er nu undtaget fra taxiloven, så privatpersoner kan bruge deres private bil til at transportere passagerer mod betaling. God ide, mener Forsikringsoplysningen. Men sørg for at have forsikringen i orden, inden du bruger din private bil som taxi.

Mange danske øer er så små, og har så lille et befolkningsgrundlag, at det reelt er umuligt at drive en taxivirksomhed.
Med det for øje har regeringen fra i dag undtaget fire små øer fra taxiloven, så alle her, der har en privat bil, kan forvandles til taxichauffør, når det er nødvendigt. Også selvom det betyder, at taxiloven bliver sat til side.
En rigtig god ide, mener Forsikringsoplysningen.
- Ikke alle på landets små øer kan jo komme rundt på deres ø. Når der ikke findes taxier, går det især ud over dem, der ikke er så mobile. Og besøger man en ø som turist, vil det også være nemmere at komme rundt. Så regeringens tiltag er helt sikkert en god ide for både øernes beboer og for besøgende, siger Anne Garde Slothuus, forsikringsekspert, Forsikringsoplysningen.
Men undtagelsen fra taxiloven er ikke helt uden problemer, advarer hun, for når man transporterer passagerer rundt mod betaling, står man et helt andet sted, når det drejer sig om forsikring, end når man blot giver sin nabo et lift som vennetjeneste.
- Det er meget vigtigt, at man får tjekket og opdateret sin forsikring, inden man kaster sig ud i et nyt liv som deltids-taxichauffør på de små øer. For hvis uheldet er ude, er det usikkert, hvordan forsikringen dækker, siger Anne Garde Slothuus.
- Hvis der sker et uheld, og passageren kommer til skade, vil bilens ansvarsforsikring dække personskaderne. Det samme gælder, hvis man skulle komme til at påkøre andre. Men hvis du som chauffør ikke er korrekt forsikret, kan forsikringsselskabet kræve regres – det vil sige, at du kan blive mødt af et krav om selv at betale den erstatning, som selskabet har lagt ud for dig, siger hun.
I det hele taget råder Forsikringsoplysningen til at tjekke sine forsikringer med jævne mellemrum.
- Ikke at være forsikret korrekt kan gå på en skala fra blot at være dumt til at kunne ende i økonomisk ruin. Så sørg for at kontakte dit forsikringsselskab og tjekke dine dækninger fra tid til anden. Det tager kun kort tid, siger Anne Garde Slothuus.
Kontakter
F&P Pressetelefon
Du kan ikke sende sms til pressetelefonen
Billeder

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.
Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension
Rekord: 80.000 danskere arbejder efter folkepensionsalderen21.4.2025 12:58:07 CEST | Pressemeddelelse
I morgen tirsdag skal Folketinget igen træffe beslutning om velfærdsaftalen, som denne gang hæver folkepensionsalderen til 70 år fra 2040. De seneste års udvikling viser da også en markant stigning i danskere, der arbejder frem til – og efter – folkepensionsalderen.
Nye tal: Region Syddanmark har flest skader efter skybrud i 202411.4.2025 11:12:16 CEST | Pressemeddelelse
2023 var det vådeste år nogensinde, og 2024 følger lige efter. Nu viser nye tal fra F&P – forsikrings- og pensionsbranchen, at Region Syddanmark indtager en tvivlsom førsteplads blandt alle regioner i antal skybrudsskader.
Regeringens psykiatriplan – en nødvendig plan for et nødlidende område8.4.2025 11:36:39 CEST | Pressemeddelelse
Godt at der er politisk fokus på at styrke psykiatrien. Det mener forsikrings- og pensionsbranchen, der længe har mærket, at den offentlige psykiatri er under alvorligt pres og gennem de seneste år, har hjulpet tusindvis af danskere.
Forsikringsbranchen: Konkurrencen på forsikringsmarkedet er stærk og velfungerende1.4.2025 08:59:22 CEST | Pressemeddelelse
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har netop offentliggjort sin rapport om konkurrencen inden for private skadesforsikringer. Næsten 500.000 danskere skifter forsikring hvert år, og efter tre års analysearbejde har styrelsen da heller ikke identificeret nogen barrierer for konkurrencen. Forsikringsmarkedet er i høj grad også kendetegnet ved at være velfungerende og mangfoldigt, understreger Forsikring & Pension. Branchen arbejder samtidig for, at endnu flere danskere løbende tjekker op på deres forsikringer og dækning
Finanssektoren efterspørger finansieringen til efteruddannelse i den nye uddannelsesreform26.3.2025 13:16:27 CET | Pressemeddelelse
Reformen af de professions- og erhvervsrettede videregående uddannelser er efter et meget langt tilløb nu landet, men mangler afgørende finansiering til efteruddannelse. Det mener organisationer på tværs af den finansielle sektor.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum