Brøndby Kommune sender virksomhederne en stor regning
Sidste år opkrævede Brøndby Kommune 46 millioner kroner i dækningsafgift, som er en ekstra skat på at drive virksomhed i Brøndby. Den nye skattereform betyder, at kommunen i år henter yderligere 68 millioner kroner i de lokale virksomheders lommer. Det bør få byrådet til at sænke dækningsafgiften, mener DI Hovedstaden

Hos virksomheden RTC Transport på Abildager i Brøndby arbejder 60 medarbejdere hver dag med transport af blandt andet møbler, hvidevarer og lignende produkter til butikker rundt omkring i landet. Virksomheden plejer som lejer hvert år at få en regning på ca. 190.000 kr. i dækningsafgift til Brøndby Kommune fra udlejeren. Men når ændringerne i erhvervsejendomsbeskatningen er fuldt indfaset stiger beløbet til ca. 1.250.000 kr.
- Der vil være mange virksomheder, som får sig noget af en overraskelse, når de skal betale dækningsafgift i de kommende år. Der er tale om meget store stigninger, siger bestyrelsesleder for DI Hovedstaden Peter Lanng Nielsen.
Dækningsafgiften er en kommunal særskat på erhvervsejendomme, som betales af virksomhederne oven i den almindelige ejendomsskat. Kommunerne bestemmer selv, om de vil opkræve afgiften eller ej. 33 kommuner opkræver dækningsafgift, mens 65 kommuner har valgt ikke at opkræve afgiften, og dermed friholde deres lokale virksomheder for særskatten.
Sidste år betalte de lokale virksomheder i Brøndby 46 millioner kroner i dækningsafgift, mens de lokale virksomheder i f.eks. Greve, Solrød og Køge betalte nul kroner. I år stiger beløbet i Brøndby til 115 millioner kroner.
Årsagen er, at den nye måde at beregne ejendomsskatter på automatisk får dækningsafgiften til at stige. For ligesom boligejerne har oplevet, at den nye boligskattereform resulterer i at grundværdierne stiger, så gør det samme sig glædende for virksomhederne i Brøndby.
Da størrelsen på dækningsafgiften beregnes ud fra en af byrådet fastsat promille af virksomhedens grundværdi, vokser størrelsen på dækningsafgiften proportionelt med stigningerne på grundværdien i de 33 kommuner, der opkræver dækningsafgift.
- Her bør byrådet ikke se stiltiende til og bare udskrive en regning på yderligere 68 millioner kroner. Kommunen bør ikke tjene penge på, at staten indfører en ny regnemetode. Byrådet skal handle nu, så dækningsafgiften sænkes, og beløbet som minimum forbliver det samme som før den nye skattereform, siger bestyrelsesleder for DI Hovedstaden Peter Lanng Nielsen.
DI Hovedstaden har en opfordring til byrådet i Brøndby Kommune:
- Det er ikke logisk, at en virksomhed som RTC Transport skal betale 1.250.000 kroner om året i dækningsafgift, blot fordi den ligger i Brøndby, mens en virksomhed mellem 15 og 30 kilometer mod syd i enten Greve, Solrød eller Køge slipper med nul kroner. Mange virksomheder i Brøndby bliver ramt, siger bestyrelsesleder Peter Lanng Nielsen og fortsætter:
- Det bør ikke koste ekstra at drive virksomhed i bestemte kommuner. Byrådet bør derfor se på, hvordan de i løbet af tre til fem år helt kan udfase dækningsafgiften.
Nøgleord
Kontakter
Bestyrelsesleder for DI Hovedstaden Peter Lanng, telefon 40 46 47 90
Regional konsulent for DI Hovedstaden Nils Askær-Hune, telefon 52 19 68 48
DI's Pressecenter, telefon 33 77 45 00
Billeder

Links
Følg pressemeddelelser fra DI Hovedstaden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DI Hovedstaden
DI: Hvor skal de ældre i Storkøbenhavn bo?9.7.2025 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Om kun 15 år er antallet af ældre over 80 år i Tårnby, Rødovre, Herlev og Gladsaxe kommuner steget med mindst 40 procent, viser nye tal. I Ishøj og København er stigningen helt oppe på over henholdsvis 50 og 60 procent. Det kræver flere ældreboliger og plejehjem, som kommunerne i hovedstadsområdet allerede nu skal planlægge og reservere penge til. Friplejehjem kan være kommunernes redning, mener DI Hovedstaden.
DI: Hvor skal de ældre i Nordsjælland bo?9.7.2025 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Om kun 15 år er antallet af ældre over 80 år i Hillerød, Gribskov, Frederikssund, Halsnæs og Fredensborg kommuner steget med over 50 procent, viser nye tal. I Halsnæs er stigningen helt oppe på over 60 procent. Det kræver flere plejehjem og ældreboliger, som de nordsjællandske kommuner allerede nu skal planlægge og reservere penge til. Friplejehjem kan være kommunernes redning, mener DI Hovedstaden.
Ny vicebestyrelsesleder i DI Hovedstaden2.6.2025 16:00:00 CEST | Pressemeddelelse
DI Hovedstaden er den regionalforening, der samler erhvervslivet i Hovedstadsområdet. Ved generalforsamlingen den 2. juni 2025 og det efterfølgende bestyrelsesmøde blev direktør Lotte Berth, Termonova A/S, valgt som ny vicebestyrelsesleder i stedet for Mads Søndergaard fra NIRAS, der har valgt at træde ud af bestyrelsen.
Postnummeret afgør hvor ofte bussen kører i Nordsjælland17.2.2025 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
Mens der er sat flere busser ind på vejene i f.eks. Halsnæs, Helsingør og Fredensborg, så kører busserne mindre i Rudersdal, Gribskov og Hørsholm, hvor over 25 procent af familierne ikke har bil. Busdriften er afgørende for virksomhedernes mulighed for at finde medarbejdere og lærlinge, lyder det fra DI Hovedstaden.
Nødvendigt med flere busser i fremtiden17.2.2025 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
Mens der er sat flere busser ind på vejene i f.eks. Gladsaxe, Dragør, Ishøj og Hvidovre, så kører der færre busser i Ballerup, i København og på Frederiksberg, selvom mellem 25 og 70 procent af familierne ikke har bil. Busforbindelser er afgørende for virksomhedernes mulighed for at finde medarbejdere og lærlinge, lyder det fra DI Hovedstaden.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum