Nu får arbejdsskadede bedre hjælp til at blive på arbejdsmarkedet
Det skal være nemmere at skifte spor og forblive en del af arbejdsmarkedet efter en arbejdsskade. Derfor kan tilskadekomne med alvorlige arbejdsskader nu få 83 pct. af deres hidtidige løn, mens de uddanner sig.
For mange, der har været ude for en alvorlig arbejdsskade, er det svært at bevare tilknytningen til arbejdsmarkedet. Derfor bliver det nu nemmere at tage en ny uddannelse, så man kan finde tilbage i job.
Den 1. juli træder ny lovgivning i kraft, som implementerer arbejdsskadeaftalen fra 2022. Den betyder, at tilskadekomne med en mén-grad på mindst 10 pct. efter en arbejdsskade kan få uddannelsesgodtgørelse i op til fire år, mens de omskoler sig. Godtgørelsen under uddannelsen vil ligge på 83 pct. af den hidtidige løn.
Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:
-Vi skal være bedre til at hjælpe folk videre, hvis de har været ude for en arbejdsskade. Derfor er det godt, at det nu bliver mere økonomisk attraktivt at kaste sig over en ny retning i arbejdslivet og tage en ny uddannelse med økonomisk tryghed. På den måde er der større chance for at forblive en del af det arbejdende fællesskab på trods af skaden.
Lovændringen betyder samtidig, at nye initiativer bl.a. skal forkorte sagsbehandlingstiden i arbejdsskadesystemet, og erstatningsniveauet samlet set bliver hævet med ca. 100 mio. kroner om året for tilskadekomne.
Aftalen blev vedtaget ved lov i december 2023.
Du kan læse mere om uddannelsesgodtgørelse her.
Kontakter
Beskæftigelsesministeriet
Pressevagt: 51232830
Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet
Nye asbestregler skal sikre medarbejdere og borgere mod livsfarligt asbeststøv2.1.2025 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Ny lovgivning, der skærper kravene til arbejde med asbest, er trådt i kraft. Autorisationsordningen skal beskytte både medarbejdere og borgere mod de livsfarlige sundhedsrisici, som asbest kan udgøre.
Fra 1. januar bliver det lettere for unge at få et fritidsjob1.1.2025 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
En række regler for unges arbejde lempes fra årsskiftet, så flere unge kan få et fritidsjob fx på et autoværksted, kontor, plejehjem eller i en børnehave.
Nye regler fra 1. januar 20251.1.2025 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
Nedrivning af asbest kræver fremover en autorisation, regler for unges arbejde lempes, og der indføres arbejdspligt for en gruppe borgere i kontanthjælpssystemet. Det er et lille udsnit af de nye regler på beskæftigelsesområdet, der træder i kraft 1. januar 2025.
Nu bliver systemet mere enkelt og værdigt for syge borgere19.12.2024 12:11:48 CET | Pressemeddelelse
Efter nytår slipper syge borgere for omkring 60.000 samtaler i jobcentrene. Forenklingerne skal give kommunerne større frihed til at tilrettelægge en mere værdig indsats for borgeren.
Minister udvider muligheden for at bevise dårligt arbejdsmiljø19.12.2024 10:04:12 CET | Pressemeddelelse
Personer, der klager over dårligt arbejdsmiljø i fx asbestsager, vil fremover kunne give samtykke til Arbejdstilsynets brug af fx videoer og fotos som be-vismateriale. Det har Arbejdstilsynets særlige tavshedspligt hidtil forhindret.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum