Lolland Kommune

Databrud hos logistikvirksomhed: Oplysninger om brug af TENA-produkter kan være lækket

Del

Borgere i Lolland Kommune, der modtager TENA-produkter, kan potentielt være berørt af et datalæk hos logistikvirksomheden Skanlog. De lækkede oplysninger vedrører navn, adresse og valg af produkter. Alle vil få direkte besked.

Lolland Kommune er blevet orienteret om, at der i april er sket et datalæk hos logistikvirksomheden Skanlog som følge af et cyberangreb.

Skanlog er blandt de største logistikvirksomheder i Skandinavien, og står blandt andet for håndtering, opbevaring og pakning af TENA-produkter til forbrugere i Danmark. Herunder også til borgere i Lolland Kommune.  

Hvilke oplysninger er blevet lækket?

De første undersøgelser har vist, at lækket omfatter interne dokumenter, men det kan hverken be- eller afkræftes om yderligere data er lækket, eller om nogle af de lækkede data vedrører borgere i Lolland Kommune.

Hvis der er sket et læk af data om borgere i Lolland Kommune, vil det alene vedrøre navn, adresse og valg af produkter. Ikke personnumre eller andre følsomme oplysninger.

Casper Schneidereit, der er informationssikkerhedskonsulent i Lolland Kommune, forklarer:

”Lækket er sket hos Skanlog, ikke hos Lolland Kommune. Lækket vedrører derfor kun oplysninger, som er blevet udleveret for, at de har kunnet løse deres opgave og levere de ønskede produkter. De har ikke haft adgang til f.eks. CPR-numre eller andre følsomme data, og der er derfor ingen fare for, at den form for information er en del af lækket”.

Han fortsætter:

”Vi kan ikke afvise, at der kan være en risiko for, at oplysninger om, hvilke TENA-produkter man modtager, kan være blevet delt, men der er på nuværende tidspunkt ingen indikationer på, at det er sket”.

Hvem er berørt?

Datalækket vedrører borgere, der modtager eller har modtaget TENA-produkter via en bevilling fra Lolland Kommune.   

Casper Schneidereit forklarer:

”Det er uklart, hvem de lækkede data præcist handler om. Så da vi ikke kan sige med sikkerhed, om nogle af de lækkede oplysninger vedrører borgere i Lolland Kommune, har vi som dataansvarlig valgt at informere alle, der potentielt kan være berørt”.

Det drejer sig om cirka 1.400 borgere.

Lolland Kommune har mandag den 24. juni udsendt information til alle via e-boks eller pr. brev. 

Alle produkter leveres 

Alle borgere i Lolland Kommune har fået og vil fortsat få deres TENA-produkter leveret helt som normalt.

Efter cyberangrebet blev der hurtigt etableret en backup-løsning til håndtering af bestillinger på TENA-produkter i Danmark. Den løbende drift har derfor ikke været påvirket.

Kan det ske igen?

Lolland Kommune fører løbende tilsyn med kommunens leverandører og databehandlere for at sikre, at borgernes data bliver behandlet forsvarligt og i henhold til de indgåede aftaler.  

”Et brud på datasikkerheden kan være en alvorlig sag, og vi forstår til fulde, hvis man bliver bekymret. Data bør altid håndteres med stor omhu, da vi desværre aldrig helt kan gardere os mod cyberangreb. Vi vil nu evaluere forløbet, og vurdere om der er behov for at sætte ind med yderligere tekniske eller organisatoriske foranstaltninger”, afslutter Casper Schneidereit.

Spørgsmål?

Har man spørgsmål, er man velkommen til at kontakte:

Casper Schneidereit
Informationssikkerhedskonsulent i Lolland Kommune
E-mail: cassc@lolland.dk
Telefon: 54 67 68 62

Kenneth Berg
Databeskyttelsesrådgiver i Lolland Kommune
E-mail: kb@BBFadvokater.dk
Telefon: 88 77 88 77

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Lolland Kommune iværksætter handleplan for byggesager18.4.2024 12:19:40 CEST | Pressemeddelelse

Klima-, Teknik- og Miljøudvalget bestilte i september 2023 en analyse af byggesagsbehandlingen i Lolland Kommune. Nu viser en brugertilfredshedsundersøgelse, at der blandt de fleste adspurgte er tilfredshed med sagsbehandlingen. Men der er også områder, hvor sagsbehandlingen kan gøres endnu bedre. Det viser den analyse, som Deloitte har foretaget for kommunen. Derfor har Klima-, Teknik- og Miljøudvalget nu vedtaget en handleplan.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye