Fejl i elinstallationer er halveret på markedspladser og festivaler
Selvom elinstallationerne på markedspladser og festivaler kun er midlertidige, skal de stadig følge de nyeste regler, hver gang de bygges op. Det kan nemlig være livsfarligt, når defekte ledninger eller el-apparater bliver brugt.
Når nu musikken begynder at spille på festivalerne, radiobilerne kommer susende til byfesterne, og der handles på markedspladserne, er der nu sørget for mere sikre rammer. Antallet af fejl i midlertidige elinstallationer er faldet, så de frivillige, gæsterne og personalet kan glæde sig over, at det kun er festen, der er stød i.
- Vi glæder os lige nu over, at vores målrettede indsats afspejles i tallene. Når der bliver afholdt begivenheder med mange mennesker, skal der bare være styr på de elektriske installationer for at sikre, at både gæsterne, frivillige og personalet ikke får livsfarligt stød, siger Evy Boe Madsen, kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen.
Sidste år foretog Sikkerhedsstyrelsen 48 kontroller, og 15 procent af dem fik et påbud. Det er halvt så mange som for tre år siden, her fik 29 procent et påbud ud af de 31 udførte kontroller. Tilsynene var ikke varslet på forhånd og blev afholdt, inden gæsterne blev lukket ind.
Fremgangen vurderer Sikkerhedsstyrelsen blandt andet kan tilskrives samarbejdet med Dansk Live, hvor der hvert år afholdes møder med branchen. Her samles erhvervsfolk i en weekend for at udveksle erfaring og dele viden. Desuden har Sikkerhedsstyrelsen vejledninger, og der bliver også ført tilsyn på festivaler, byfester og markedspladser hvert år.
Selvom der er sket fremgang de seneste tre år, opfordrer styrelsen stadig til, at alle ansvarlige for festivaler, byfester og markedspladser klikker ind på sik.dk og tjekker autorisationsregisteret. Hvis man er det mindste i tvivl om elinstallationerne, kan man kontakte en autoriseret elinstallatør.
- Det skal understreges, at selvom tallene hvert år er faldende, vil vi fortsat have fokus på området. Vi vil hellere forebygge fejl end først opdage dem, når der er sket en ulykke, siger Evy Boe Madsen.
-----
Branchemødets oprindelse
I foråret 2020 afholdt Sikkerhedsstyrelsen for første gang et møde i samarbejde med Dansk Live om midlertidige elinstallationer på festivaler.
-----
Kontrollen i tal
2023
Antal tilsyn: 48
Antal påbud: 7
2022
Antal tilsyn: 52
Antal påbud: 10
2021
Antal tilsyn: 31
Antal påbud: 9
Links
Kontakt Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerhedsstyrelsens pressevagt
Pressetelefon: +45 2238 4451
Mail: presse@sik.dk
Følg pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen
24 farlige produkter fundet i dette års test af fyrværkeri12.12.2024 13:20:57 CET | Pressemeddelelse
Lavtflyvende raketter, brændende batterier og for høje knald. I Sikkerhedsstyrelsens årlige test af fyrværkeri var der så alvorlige fejl på 24 produkter, at de er blevet kategoriseret som farlige.
Et billigt køb på nettet kan blive dyrt for din sikkerhed19.11.2024 12:59:49 CET | Pressemeddelelse
Vi møder dagligt masser af tilbud og attraktive rabatter, når vi handler online. Særligt på de store online-markedspladser, der i stigende grad dominerer markedet og hvor man kan købe næsten hvad som helst. Men samtidig kan der følge risici og problemer med, hvis fabrikanten ikke har haft styr på produktsikkerhedsreglerne under fremstillingen. Derfor sætter Sikkerhedsstyrelsen nu gang i en kampagne, der skal få forbrugere til i højere grad at overveje sikkerheden, før de køber.
Styrelser i fælles opråb: Tænk dig om, når du lader op!14.11.2024 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Hver anden dansker har vaner, der i flere tilfælde er uhensigtsmæssige, når det kommer til sikkerheden omkring opladning af batterier og elektronik. Derfor går Sikkerhedsstyrelsen og Beredskabsstyrelsen nu ud med en fælles opfordring.
Mere end hver anden butik solgte alkohol- nikotin- eller tobaksprodukter til mindreårige på J-dag6.11.2024 10:01:27 CET | Pressemeddelelse
Da bryggerierne frigav julebryggen fredag den 1. november, var Sikkerhedsstyrelsen på kontrolbesøg rundt omkring i landets butikker for at sikre, at aldersgrænserne for alkoholsalg blev overholdt. Det var desværre ikke tilfældet ved mere end halvdelen af kontrollerne.
Nu skal du bruge ID, når du køber alkohol, nikotin, e-cigaretter og tobak på nettet1.10.2024 09:36:20 CEST | Pressemeddelelse
Fra den 1. oktober 2024 skal du verificere dig med MitID eller gyldigt billed-ID, når du køber nikotin-, tobaks-, e-cigaret- og alkoholvarer på internettet. Dette sker som et led i regeringens forebyggelsesplan, rettet mod børn og unges nikotin-, tobak- og alkoholforbrug.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum