Green Power Denmark: Permanent forhøjet forskningsfradrag er godt for Danmark
Regeringen vil forhøje fradraget for forskning og udvikling til 120 procent. Fradraget gør det mere attraktivt for virksomhederne at investere i udvikling af nye grønne teknologier, som vi skal leve af i fremtiden. Men det er ærgerligt, at regeringen ikke bruger mere af det velvoksne råderum til et fradrag på 130 procent, som tidligere var den politiske ambition, mener Green Power Denmark.
Green Power Denmark har i lang tid efterspurgt et permanent forhøjet fradrag for udgifter til forskning og udvikling.
-Det højere fradrag øger virksomhedernes tilskyndelse til at investere i forskning og udvikling. Investeringerne er med til at drive udviklingen af nye grønne teknologier, som vi skal leve af i fremtiden. Og det er afgørende for, at Danmark kan beholde sin position som et af de førende lande i verden inden for grøn energiteknologi, siger Jan Hylleberg, viceadm. direktør i Green Power Denmark.
Regeringen foreslår at øge fradraget permanent til 120 procent. I årene 2020 til 2022 var fradraget midlertidigt på 130 procent. Siden faldt fradraget til 108 procent, men der har været en politisk ambition om permanent at vende tilbage til 130 procent.
-Det er ærgerligt, at regeringen ikke bruger mere af råderummet til at styrke virksomhedernes forskningsindsats inden for blandt andet grønne teknologier. Dansk økonomi har det godt, og det vil være fremsynet at give noget tilbage til de virksomheder, som investerer i fremtidens arbejdspladser, siger Jan Hylleberg.
Regeringen kommer også med et svar på forslagene fra Frigast-udvalget. Udvalget, der var nedsat af regeringen, foreslog tidligere på året at fjerne 58 erhvervsstøtteordninger, hvilket ville frigive 3,4 milliarder kroner i 2030. Regeringen foreslår at spare 900 millioner på erhvervsstøtteordningerne.
På energiområdet er der en lang række støtteordninger, som skaber stor værdi for samfundet og den grønne omstilling. Det gælder eksportordningen for energi, Energicluster Denmark og Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP). Alle disse ordninger ønsker regeringen at fortsætte.
-Ordningerne er med til at placere Danmark som et af verdens førende lande inden for grøn energi. De hjælper med at udbrede dansk energiteknologi til hele verden og dermed gavne den globale grønne omstilling. Det er rigtig godt, at regeringen har blik for, at ordningerne på lang sigt skaber vækst, velstand og arbejdspladser i Danmark, siger Jan Hylleberg.
Nøgleord
Kontakter
Claus Kaae-NielsenSenior presserådgiver
Tlf:35 30 04 02Tlf:23 32 68 29ckn@greenpowerdenmark.dkGreen Power Denmark
Green Power Denmark er Danmarks grønne erhvervsorganisation og vil fungere som talerør for den danske energisektor. Sammen med vores mere end 1500 medlemmer arbejder vi for, at Danmark hurtigst muligt elektrificeres med grøn strøm. Green Power Denmark repræsenterer både energiindustrien, store og små ejere og opstillere af energiteknologi samt de selskaber, der driver det danske elnet og handler med energi.
Green Power Denmark blev grundlagt 23. marts 2022 ved en fusion af Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft.
Følg pressemeddelelser fra Green Power Denmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Green Power Denmark
Finanslov understøtter den grønne industri22.11.2024 10:38:43 CET | Pressemeddelelse
Finansloven indeholder en håndsrækning til den grønne danske industri, der er under pres fra blandt andre Kina. Det er godt nyt for metalarbejderen i Midtjylland, lyder det fra Green Power Denmark.
Danske og hollandske virksomheder indgår aftale om grøn brint12.11.2024 07:00:26 CET | Pressemeddelelse
I dag underskriver en række danske og hollandske virksomheder en deklaration om grøn brint med overværelse af Kong Frederik og hollandske Kong Willem-Alexander. Producenter i Danmark og aftagere i Holland opfordrer til at sikre et brintrør mellem landene senest i 2030, og til at skabe de nødvendige rammevilkår, som kan gøre Nordeuropa til et knudepunkt for grøn brint og grønne PtX-brændstoffer.
Ny analyse: Fibernet bidrager årligt med 10,8 milliarder til dansk økonomi11.11.2024 06:45:34 CET | Pressemeddelelse
10,8 milliarder årligt. Så meget bidrager fibernettet til samfundsøkonomien i Danmark. Gevinsten for samfundet vokser til mere end 20 milliarder kroner, hvis fibernettet udbygges og anvendes fuldt ud af danskerne. Det viser beregningerne i en ny rapport, som Fiberalliancen har fået udarbejdet af analysevirksomheden ADC Danmark.
Dansk e-Mobilitet skifter formand25.10.2024 10:10:15 CEST | Pressemeddelelse
Kommunikations- og marketingchef Vibeke Agerdal Kristiansen fra E.ON overtager formandsposten fra adm. direktør Casper Kirketerp-Møller, Clever.
Green Power Denmark: Pas på skruppelløse elleverandører16.10.2024 09:54:42 CEST | Pressemeddelelse
Adskillige elkunder har oplevet, at de – uden at de ved af det – har fået en ny elleverandør. Skruppelløse elselskaber er tilsyneladende begyndt at overføre elkunder fra andre selskaber, uden at den enkelte kunde har bedt om det. Det kræver kun, at de kender kundens adresse og CPR-nummer. Green Power Denmark opfordrer alle elkunder til at holde øje med, om elregningen kommer fra en ukendt leverandør.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum