Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Ingen beslutning om nedjustering af dagtilbud

Del

Børne-og Ungdomsudvalget har d. 19. juni 2024 holdt møde om sagen om nedjustering af dagtilbud. Mødet endte med, at sagen blev standset.

Mødets udfald betyder, at der ikke er truffet nogen beslutning om, hvilke daginstitutioner, som skal lukke eller nedjustere og hvilke som skal bevares.

Alternativets medlem af Børne- og Ungdomsudvalget, Emil Sloth Andersen (Å), standsede sagen, og den løftes dermed fra fagudvalg til Borgerrepræsentation.

  • Jeg er rigtig ked af sagens udfald. Og jeg forstår faktisk ikke, at Alternativet vælger at kaste børn, forældre og medarbejdere ud i uvished. Jeg synes ikke, at de formår at tage et ansvar for situationen. Vi har 3000 færre børn i byen end for bare fire år siden, så selvfølgelig bliver vi nødt til at nedjustere, og der har været rig lejlighed til både at stille spørgsmål om sagen og tænke sig godt om. Med denne ikke-beslutning skaber vi frustration og usikkerhed hos både forældre og medarbejdere. Det synes jeg ikke, vi kan være bekendt, siger Jakob Næsager (K), børne- og ungdomsborgmester i København. 

På udvalgets budgetseminar i februar blev børne- og ungdomsudvalget gjort bekendt med, at der var daginstitutionspladser i overskud, og at udvalget stod overfor at træffe en beslutning.

Forud for mødet i Børne- og Ungdomsudvalget i dag har der været en høringsperiode, hvor berørte daginstitutioner og de relevante faglige organisationer har kunnet indgive et høringssvar, og det er der mange, som har benyttet sig af. Det var et enigt udvalg, der sendte forslag i høring og efterfølgende er der kommet mere end 1.000 høringssvar.

Hvis bare et medlem af et politisk udvalg ønsker, at en sag standses, så stopper udvalgets behandling af sagen og eventuelle beslutninger med tilknytning til sagen bortfalder.

Det er pt. ikke afklaret, hvornår sagen skal behandles i Borgerrepræsentationen.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Borgmester kommer Regeringen i forkøbet i kamp mod Techgiganter24.6.2024 12:16:18 CEST | Pressemeddelelse

Regeringens nye alliance mod techgiganterne og børns uendelighedscroll på sociale medier bliver præsenteret på Lundehusskolen i København. Børne- og Ungdomsborgmester Jakob Næsager (K) mener, at børns digitale dannelse er vigtigere end nogensinde før, og er derfor sammen med Københavns Fælles Elevråd og Københavns Ungeråd kommet regeringen i forkøbet og har sendt en række opmærksomhedspunkter, der skal inspirere skolerne til at tage en debat om, hvordan man forholder sig til det digitale.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye