Fynske Bank

Erfaren bankmand indstiller karrieren efter et halvt århundrede og stikker til søs

Del

Efter næsten et halvt århundrede i den finansielle branche skifter viceforretningsdirektør Per Smith regnskaber, økonomi og nøgletal ud med knob, kompas og stiv kuling.

Nu hvor regneark, nøgletal og vækststrategier skal lægges til side, skal Per Smith i stedet bruge tiden på nøje udvalgte fritidsaktiviteter.
Nu hvor regneark, nøgletal og vækststrategier skal lægges til side, skal Per Smith i stedet bruge tiden på nøje udvalgte fritidsaktiviteter. PR-foto: Fynske Bank

Der venter en markant anderledes hverdag for Fynske Banks viceforretningsdirektør Per Smith, når han efter sommerferien indstiller karrieren efter 46 år i den finansielle branche. 

Ifølge ham forlader han en bank, som stadig har værdierne på rette sted. 

- Jeg er glad for, at Fynske Bank stadig har stort fokus på kundekontakt, som der ellers er blevet mindre af mange steder i branchen. Som bank gør vi nemlig den største forskel, når vi er synlige i vores kunders hverdag, og jeg har også selv holdt meget af at arbejde med både ledelse og kunder. Alligevel er tiden inde til at stoppe nu, siger Per Smith. 

Han indledte karrieren som blot 17-årig i Vestjysk Bank i Holstebro. Herefter slog han sine folder i Jyske Bank og Amtssparekassen/Fionia Bank, inden han skiftede til Vestfyns Bank, som fusionerede med Svendborg Sparekasse og blev til Fynske Bank i 2013. 

- Bankverdenen har udviklet sig markant, siden jeg begyndte. Dengang var der checks, ingen it-systemer og mange daglige besøg hos os i banken, som siden er blevet erstattet med nye digitale løsninger. Det har været spændende at være med til, siger han. 

I løbet af karrieren har han oplevet mere end de fleste. Han var blandt andet en del af ledelseslaget i Vestfyns Bank under fusionen i 2013 og dybt involveret i at skabe en fælles identitet som nyetableret bank. 

Dybt involveret i fusion 

Netop fusionen ser Per Smith tilbage på som en af karrierens faglige højdepunkter. 

- Jeg var underdirektør i Vestfyns Bank og dybt involveret i processen. Jeg husker det som en både udfordrende og spændende tid, for de to lokalbanker var forskellige i både kultur og arbejdsmetoder. Derfor var det vigtigt at formulere en strategi og mission for Fynske Bank, som alle kunne se sig i. Vores kerneværdier blev troværdighed, nærvær, købmandskab og fremsyn, og sådan har det været lige siden, siger han. 

Siden da er Fynske Bank vokset markant. Der er både kommet flere kolleger og nye produkter på hylderne, ligesom banken har ekspanderet til Aarhus og styrket sin tilstedeværelse i Odense. 

- Vi klarede heldigvis opgaven godt. Det lykkedes at skabe et godt fundament, og det har vi især kunnet se de seneste år. Alt i alt var det en utrolig spændende opgave, siger Per Smith. 

Stikker til søs 

Nu hvor regneark, nøgletal og vækststrategier skal lægges til side, skal tiden i stedet bruges på nøje udvalgte fritidsaktiviteter. Sammen med sin hustru ejer Per Smith nemlig en 40 fod sejlbåd, som snart skal bryde bølger i de nordiske farvande. 

- Vi har sejlet i 20 år, og nu har vi planlagt en længere tur til Norge og Sverige. Finland, Nordtyskland og Polen er også på tale. Den slags kræver en vis fysik, og derfor er jeg glad for at indstille karrieren, mens jeg stadig er i god form, siger han. 

Sideløbende med karrieren har Per Smith altid været engageret i en række frivillige foreninger, hvor han blandt andet har haft bestyrelsesposter. Den dag i dag er han fortsat formand for både sejlklubben og Assens Købstadsforening, og de opgaver fortsætter han med. 

Der afholdes en uformel reception for kunder, samarbejdspartnere og venner af huset fredag den 28. juni kl. 14-16 hos Restaurant Maagen, Næsvej 23, 5610 Assens. 

Blå bog 

  • Bankassistent, Vestjysk Bank, 1978-1984 

  • Investeringskonsulent, Jyske Bank, 1984-1987 

  • Afdelings-, område- og regionschef og -direktør, Fionia Bank, 1987-2010 

  • Områdedirektør og viceforretningsdirektør, Fynske Bank, 2010-2023 

  • Bor i Assens og arbejder til daglig hos Fynske Bank i Odense.

Kontakter

Billeder

Nu hvor regneark, nøgletal og vækststrategier skal lægges til side, skal Per Smith i stedet bruge tiden på nøje udvalgte fritidsaktiviteter.
Nu hvor regneark, nøgletal og vækststrategier skal lægges til side, skal Per Smith i stedet bruge tiden på nøje udvalgte fritidsaktiviteter.
Download

Kort om Fynske Bank

Fynske Bank har i alt 11 afdelinger på Fyn, i Trekantområdet samt i Aarhus. Banken beskæftiger i dag 214 medarbejdere. Mere information på www.fynskebank.dk

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye