Dyrenes Beskyttelse

Brænd ikke dyrene levende på sankthansbålet

Del

Et sankthansbål er et dejligt samlingspunkt for en smuk sommeraften, men flytter du ikke bålet, før det tændes, kan det blive en rædselsfuld død for mange dyr.

Du risikerer at brænde dyr levende, hvis du ikke flytter bålet før optænding.
Du risikerer at brænde dyr levende, hvis du ikke flytter bålet før optænding. Privat

Måske er sankthansbålene allerede ved at stå klar rundt omkring i dit lokalområde. Dermed er den vigtigste del af sommertraditionen så småt på plads, og nu er der blot tilbage at bede til vejrguderne for at få en smuk sommeraften.

Og dog. For hvis du ikke tager dine forholdsregler omkring bålet, så kan det blive en skrækkelig aften for mange dyr. Alt fra pindsvin, katte, mus og fugle vil sandsynligvis spotte samlingen af grene og kviste, som det ideelle gemmested og bruge det som ly.

Derfor opfordrer Dyrenes Beskyttelse på det kraftigste til, at man flytter sit bål og genopbygger det på selve dagen d. 23. juni. Det er nemlig ikke nok at rumstere og ryste lidt i bålet, hvis man vil være dyrebeskytter.

- Dyrene er eksperter i at gemme sig, så man nemt overser dem. Hvis der er dyreunger, kan de sandsynligvis slet ikke flytte sig, fordi de stadig er for små. Derfor er det svært for dem at flytte sig, også selv om man rusker i bunken, siger Michael Carlsen, der er biolog hos Dyrenes Beskyttelse.

Flytningen af bålet skal tidligst ske dagen inden og helst så kort tid før, at det tændes, så du undgår, at dyrene fanges i flammerne. Har du endnu ikke bygget dit sankthansbål, kan du med fordel vente med at bygge bålet til selve dagen og på den måde også være med til at redde dyrene.

Hvis du blotter et dyr iblandt grene og kvas, når du flytter bålet, så opfordrer Dyrenes Beskyttelse til, at du lægger det sidst løftede materiale tilbage, så dyret er tildækket og lader det være i fred.

Kontakter

Medievagten i Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)

Tlf:40841512presse@dyrenesbeskyttelse.dk

Om Dyrenes Beskyttelse

Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.

Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye