Danske BOLIGadvokater

Ny håndbog guider forbrugere, der køber projektbolig

Del

At købe en helt ny bolig, der er en del af et projektbyggeri, giver en masse fordele, men det kan også skabe udfordringer, skuffelse og oplevelsen af at have købt katten i sækken. Danske BOLIGadvokater har netop udgivet en ny håndbog til forbrugere, der har en projektbolig i kikkerten.

Et boligkøb er en stor beslutning – noget som de fleste kun gør få gange i livet. Men ét er at købe en bolig, som man kan træde ind i, mærke og fornemme – noget andet er en projektbolig, som kun findes på papir og i visualiseringer.  

”Projektelementet giver køberen både fordele og ulemper. På den ene side er alt nyt og ubrugt, og ofte har man som køber indflydelse på indretning og materialevalg. På den anden side kan et projektkøb give anledning til skuffelse, hvis det færdige byggeri ikke står helt mål med de forventninger, man havde, da man så salgsmaterialet på glittet papir eller som flotte computeranimationer.”

Sådan lyder det fra Jan Schøtt-Petersen, advokat og tidligere bestyrelsesformand for Danske BOLIGadvokater – og nu også forfatter til ’Projektkøb – Håndbog til forbrugere om projektbyggeri’. 

Ideen opstod i tiden, hvor det ene projektbyggeri efter det andet skød op af jorden, hvor det hele gik stærkt, og hvor forbrugerne i nogle tilfælde endte som taberen. 

”Jeg oplevede en del sager, hvor køberne havde skrevet under på et flot prospekt, men hvor de havnede i en for dem at se træls proces og endte med at stå skuffede tilbage, da indflytningen stod for døren. Det betyder ikke nødvendigvis, at bygherren har fejlet, men det ændrer ikke ved, at processen ikke har været god for køberne. Der opstod ideen til at skrive en håndbog målrettet netop dem,” siger han. 

Bogen er udgivet af Danske BOLIGadvokater med sparring fra Forbrugerrådet Tænk og støtte fra Dreyers Fond. Danske BOLIGadvokater er en landsdækkende forening med mere end 100 certificerede boligadvokater, der er specialiserede inden for netop bolighandel.

”Vi anbefaler naturligvis, at man har en uvildig boligadvokat med, når man skal investere i en bolig, og der gælder nogle helt særlige omstændigheder, når det er en projektbolig. Hvis det skal blive en god oplevelse, er det en fordel, at den vordende boligejer sætter sig grundigt ind i projektkøbets natur og forbereder sig på de usikkerheder og måske endda faldgruber, som venter forude. Det kan man med denne bog i hånden,” siger formand Niels Erlandsen. 


Om håndbogen
 

’Projektkøb – håndbog til forbrugere om projektbyggeri’ er skrevet af advokat Jan Schøtt-Petersen, og den er blevet til med sparring fra Forbrugerrådet Tænk og med støtte fra Dreyers Fond.

Håndbogen er gratis og kan hentes hos den lokale boligadvokat eller downloades via danskeboligadvokater.dk, hvor du også kan finde en oversigt over landets mere end 100 boligadvokater. Den er desuden tilgængelig på alle landets biblioteker.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Fra venstre:  Jan Schøtt-Petersen, advokat og forfatter til håndbogen Niels Erlandsen, formand for Danske BOLIGadvokater Jakob Steenstrup, Seniorjurist, Fagansvarlig - Bolig og Forsikring, Forbrugerrådet Tænk
Fra venstre: Jan Schøtt-Petersen, advokat og forfatter til håndbogen Niels Erlandsen, formand for Danske BOLIGadvokater Jakob Steenstrup, Seniorjurist, Fagansvarlig - Bolig og Forsikring, Forbrugerrådet Tænk
Download
Håndbogen er gratis og kan hentes hos den lokale boligadvokat eller downloades via danskeboligadvokater.dk, hvor du også kan finde en oversigt over landets mere end 100 boligadvokater. Den er desuden tilgængelig på alle landets biblioteker.
Håndbogen er gratis og kan hentes hos den lokale boligadvokat eller downloades via danskeboligadvokater.dk, hvor du også kan finde en oversigt over landets mere end 100 boligadvokater. Den er desuden tilgængelig på alle landets biblioteker.
Download

Links

Om Danske BOLIGadvokater

Danske BOLIGadvokater er en sammenslutning af advokater med speciale i boligrådgivning. De har som de eneste fået branchens blå stempel som BOLIGadvokater, fordi de udelukkende arbejder efter de etiske regler for køb og salg af fast ejendom, der er aftalt mellem Advokatsamfundet og Forbrugerrådet.

Det betyder bl.a., at en dansk BOLIGadvokat yder uafhængig rådgivning og ikke må repræsentere sælger og køber i samme handel. Og det betyder også, at Danske BOLIGadvokater ikke har alliancer med andre aktører i branchen som fx banker, realkreditinstitutter, forsikringsselskaber m.v. Alle medlemmerne af Danske BOLIGadvokater har et certifikat i bolighandel.

Danske BOLIGadvokater er repræsenteret i følgegrupperne for hhv. huseftersyn og tinglysning.

Foreningen blev stiftet i år 2000 og har i dag godt 100 medlemmer fordelt over hele landet. 

Følg pressemeddelelser fra Danske BOLIGadvokater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske BOLIGadvokater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye