Agria Dyreforsikring

Sådan transporterer du hesten i varmen

Del

Planlægger du at køre afsted med din hest i trailer i løbet af sommeren? For at minimere risikoen for sygdom og skader og give din hest så god en tur som muligt giver Agria Dyreforsikring dig her et par tommelfingerregler:

Særligt på varme sommerdage er det vigtigt at sikre, at hesten får en så god transport som muligt.
Særligt på varme sommerdage er det vigtigt at sikre, at hesten får en så god transport som muligt. agria.dk

I løbet af sommeren tager mange ryttere til træning, konkurrencer eller flytter deres heste på sommergræs. Det kan betyde lang transport, og særligt på varme sommerdage er det vigtigt at sikre, at hesten får en så god transport som muligt. Derfor får du her fire helt konkrete råd til transport af heste, når det er varmt:

 1. Kontrollér temperaturen hos hesten undervejs
  Hesten bør ikke have det for varmt under transporten, men desværre er ventilationen i traileren eller transporteren ikke altid optimal. Overvej, om du bør gøre nogle stop i løbet af køreturen, hvor du kan åbne, så der kommer frisk og kølig luft ind. Planlæg transporten, så du kører i de kølige timer, f.eks. tidlig morgen eller sen aften.

 2. Sørg for, at hesten drikker rigeligt
  Mange heste drikker mindre, når de transporteres. Det er derfor altid en god idé at lære hesten at drikke fra en spand, så det er lettere at sikre, den får vand nok på turen.

 3. Tilsæt ekstra salte og mineraler
  En hest producerer fem liter sved under normalt arbejde. Hvis det er varmt i vejret, og den skal arbejde hårdt, så kan den faktisk producere helt op til femten liter sved. Under gode forhold mister hesten to kilo væske i timen under transport, hvor det er fire kilo væske, hvis det er mindre gode forhold. Du kan derfor med fordel tilsætte elektrolytter på de dage, hvor hesten sveder meget, og I f.eks. skal køre til træning eller konkurrencer.

 4. Lad din hest hvile ud efter turen, hvis rejsen er lang
  At rejse tærer på hestens kræfter. Fire timers transport svarer til fire timers skridtarbejde. Når du har nået din destination efter en længere rejse, skal hesten have tid til at hvile og komme sig. Derfor er det vigtigt at planlægge din rejse, så der er taget hensyn til det. Hvis du skal til en konkurrence, skal du sørge for, at du kommer i så god tid, at hesten kan komme sig, inden den skal præstere. Og det samme gælder, når I kommer hjem. Her skal hesten også have et velfortjent hvil, inden træning eller anden aktivering sættes i gang.

Kontakter

Billeder

Særligt på varme sommerdage er det vigtigt at sikre, at hesten får en så god transport som muligt.
Særligt på varme sommerdage er det vigtigt at sikre, at hesten får en så god transport som muligt.
Download

Links

Om Agria Dyreforsikring

Agria Dyreforsikring er specialist i dyreforsikringer gennem mere end 130 år og skal, med specialistkundskab og engagement, udvikle og sælge tryghed for dyr og mennesker. Agria Dyreforsikring i Danmark tilbyder fleksible forsikringer til heste, hunde, katte og andre smådyr som for eksempel gnavere, miniature grise, reptiler og racefugle. De fleste af virksomhedens medarbejdere er selv dyreejere, og sammen med dyreejerorganisationer og dyrlæger er Agria med til at udvikle dyrehold, dyrehelbred og bidrager til veterinærmedicinsk forskning. Agria Dyreforsikring er en filial af Försäkringsaktiebolaget Agria (publ) (Agria Djurförsäkring). Ud over Danmark har Agria også virksomhed i Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Frankrig, Irland og England.

Følg pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring

Havets hugorm er til fare for mennesker og kæledyr27.6.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Når familierne skal nyde sommerlandet, strømmer de til stranden – men her er det vigtigt specielt for hundeejerne at være opmærksomme på de skjulte farer, der lurer under sandet og i det lave vand. En ny fare er fjæsingen. Den lille, giftige fisk kan forårsage betydelig skade på både mennesker og kæledyr, og ses lige nu i et langt større antal end tidligere. Se her hvordan du bedst kan tage dine forholdsregler og lær, hvordan du skal reagere i tilfælde af, at din hund kommer i nærkontakt med en fjæsing.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye