Fynsk kokketalent vinder Schiøtz Prisen 2024
Der var bål-mad i verdensklasse på menuen, da Schiøtz Prisen 2024 løb af stablen på dette års udgave af Det Fynske Dyrskue. Fynske Liva Stokkebye fra Restaurant Lyst trak det længste strå.
- Jeg er megaglad og tilfreds. Det er så fedt!
Sådan lyder det fra Liva Stokkebye fra Restaurant Lyst i Vejle, da førstepladsen i årets udgave af Schiøtz Prisen blev uddelt søndag på Det Fynske Dyrskue.
Schiøtz Prisen er en kokkekonkurrence med et par gastronomiske benspænd; de fem deltagende teams af kokke kunne vælge mellem lam og gris som fundament for deres retter, som derudover skulle tilsættes blandt andet asparges og Schiøtz-øl fra Albani. Hele retten skulle slutteligt tilberedes over flammegrill.
- Konkurrencen er særlig, fordi den har et stort fokus på Fyn, fynske produkter og råvarer. Det er virkelig i centrum af konkurrencen, og fordi jeg selv er fra Fyn, synes jeg det er vildt fedt at kunne sætte fokus på min ø gennem min madlavning, siger Liva Stokkebye.
Til konkurrencen fik hun hjælp af sin kokke-kollega Anton Kragh Frandsen.
Schiøtz Prisen er blevet afholdt på Det Fynske Dyrskue siden 2023.
Flytter madlavningsprocessen tæt på gæsterne
Schiøtz Prisen har det særpræg, at madlavningsprocessen, som typisk er forbeholdt det aflukkede køkken, flyttes ud på dyrskuepladsen og tæt på dyrskuets besøgende.
Således lagde mange besøgende vejen forbi Schiøtz-teltet i løbet af søndagen, mens kokkekonkurrencen stod på.
- Vi er enormt glade og stolte over, at vi igen i år har kunne præsentere Schiøtz Prisen som en del af Det Fynske Dyrskue. Konkurrencen går godt i spænd med vores ambitioner om at formidle rejsen fra jord til bord for vores gæster og samtidig binde landbrug, fødevarer, gastronomi og livsstil sammen. Schiøtz Prisen indeholder mange af netop de elementer. Selvom der kun kan være én vinder af konkurrencen, vil jeg gerne takke alle teams for at stille op og give den fuld gas, siger dyrskuechef Anita Christoffersen.
Juryen til Schiøtz Prisen 2024 bestod af Michael Madsen fra den Michelin-belønnede restaurant Aro, køkkenchefen ved Selfinvest / Selected Car Collection, Lasse Starup Petersen, tv-kok Umut Sakarya og madhistoriker Betinna Buhl.
Disse teams deltog i Schiøtz Prisen
Resturant Treetop: Luna Byrsting. Hjælper: Jakob Karl Sørensen.
Restaurant HOS: Kristoffer Madsen. Hjælper: albert Friis Hjelm.
Resturant Lyst: Liva Stokkebye. Hjælper: Anton Kragh Frandsen.
Resturant B-spis: Simon Langkjær. Hjælper: Tobias Gorm Rasmussen.
Restaurant Støvlet Katrines hus: Olivia Jensen. Hjælper: Lucaz.
Kontakter
Jonas BrammerJournalist og kommunikationsrådgiverKommPress / Kommunikation
Tlf:51563397jb@kommpress.dkBilleder
Følg pressemeddelelser fra Det Fynske Dyrskue
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Det Fynske Dyrskue
Mød toppolitikere på Det Fynske Dyrskue3.6.2024 07:58:00 CEST | Pressemeddelelse
Fredag den 7. juni slår Det Fynske Dyrskue dørene op for tusindvis af gæster gennem en hel weekend. Men i år er det ikke kun dyrene, maskinerne og udstillerne der byder indenfor. Om lørdagen er en lang række politikere til stede på dyrskuet for at tale med fynboerne, inden de skal sætte deres kryds til søndagens Europa-Parlamentsvalg.
Presseinvitation til Det Fynske Dyrskue 202429.5.2024 13:51:22 CEST | Presseinvitation
Når I besøger dyrskuepladsen den 7.-9. juni, er alting ikke helt, som det plejer. Der vil stadig være fokus på grise, køer, heste og traktorer på 2024-udgaven af Det Fynske Dyrskue, men det moderne landbrug har meget mere at byde på, så derfor vil der også være mange nye tiltag.
Presseinvitation til Det Fynske Dyrskue 202429.5.2024 13:47:13 CEST | Presseinvitation
Når I besøger dyrskuepladsen den 7.-9. juni, er alting ikke helt, som det plejer. Der vil stadig være fokus på grise, køer, heste og traktorer på 2024-udgaven af Det Fynske Dyrskue, men det moderne landbrug har meget mere at byde på, så derfor vil der også være mange nye tiltag.
Kendt fynsk kokkekonkurrence skal igen afholdes på Det Fynske Dyrskue: Bliver en del af ny stor fødevarefestival16.4.2024 13:03:55 CEST | Pressemeddelelse
En ny, stor fødevarefestival ser dagens lys, når Det Fynske Dyrskue åbner i juni. Med interessante foredrag, spændende workshops og et stort fødevaremarked går dyrskuet ’all in’ på friske, fynske fødevarer. De fynske fødevarer bliver også omdrejningspunktet i kokkekonkurrencen Schiøtz Prisen, der vender tilbage til årets fynske dyrskue og bliver en del af den nye fødevarefestival.
Presseinvitation til Det Fynske Dyrskue 202331.5.2023 10:25:49 CEST | Pressemeddelelse
Kære medier I er hermed inviteret til dette års Det Fynske Dyrskue, som finder sted fra fredag den 9. juni til og med søndag den 11. juni.