Det Fynske Dyrskue

Mød toppolitikere på Det Fynske Dyrskue

Del

Fredag den 7. juni slår Det Fynske Dyrskue dørene op for tusindvis af gæster gennem en hel weekend. Men i år er det ikke kun dyrene, maskinerne og udstillerne der byder indenfor. Om lørdagen er en lang række politikere til stede på dyrskuet for at tale med fynboerne, inden de skal sætte deres kryds til søndagens Europa-Parlamentsvalg.

Når Det Fynske Dyrskue slår dørene op fredag den 7. juni, kommer pladsen ikke kun til at syne af dyr og maskiner. På pladsen vil fynboerne weekenden igennem også kunne få en snak med en bred vifte af politikere, der er ude for at promovere deres respektive kandidater forud for Europa-Parlamentsvalget søndag den 9. juni.

Langt de fleste partier er til stede på dyrskuepladsen, hvor man blandt andet vil kunne få en snak med Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen fra Moderaterne og Økonomiminister Stephanie Lose fra Venstre. 

”Med et Europa-Parlamentsvalg i samme weekend som Det Fynske Dyrskue har vi i år valgt at byde alle partier velkommen på dyrskuepladsen. Med mange gæster på dyrskuet er det oplagt, at vi er med til at formidle klima-, fødevarer- og landbrugspolitik, da vi er en samlende arena for det fynske landbrug. Samtidig er det fundamentet for vores dyrskue at facilitere mødet mellem mennesker samt land og by,” siger Anita Christoffersen, dyrskuechef for Det Fynske Dyrskue.

Fokus på politik også for de mindste
Da Det Fynske Dyrskue afholdes samme weekend som Europa-Parlamentsvalget, har arrangørerne valgt, at klima- og landbrugspolitik også skal være højt på agendaen til dette års dyrskue for de mange elever til Faglig fredag.

"Klima- og landbrugspolitik kunne godt blive den helt store varme kartoffel til Europaparlamentsvalget. Emnerne kan samtidig være svære at forstå for børn. Den udfordring har vi valgt at tage op ved at lave en række politiske aktiviteter og debatter til Faglig fredag, hvor eleverne kan blive klogere på emnet og få mulighed for at reflektere over, hvad deres egen holdning er," siger Anita Christoffersen.

En af aktiviteterne hedder "Politik i børnehøjde: Hvad siger vores fremtid?" og vil blive en aktiv politisk debat med ungdomspolitikere på dyrskuets scene samt en masse skoleklasser på det såkaldte "holdningstæppe" foran scenen. Her vil de under debatten have mulighed for at flytte sig fysisk på tæppet og erklære sig alt fra 'enig' til 'uenig'.

Arrangementet og debatten ”Politik i børnehøjde” vil blive afholdt på Det Fynske Dyrskue fredag den 7. juni fra kl. 09:30-11.

For yderligere oplysninger, kontakt:
Anita Christoffersen, dyrskuechef for Det Fynske Dyrskue, T 5095 6736

Fakta om Det Fynske Dyrskue
-Det Fynske Dyrskue er landets ældste dyrskue, som har været afholdt siden 1882 – og på Dyrskuepladsen i Odense siden 1961. Cirka 50.000 gæster deltager hvert år.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Det Fynske Dyrskue

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Fynske Dyrskue

Kendt fynsk kokkekonkurrence skal igen afholdes på Det Fynske Dyrskue: Bliver en del af ny stor fødevarefestival16.4.2024 13:03:55 CEST | Pressemeddelelse

En ny, stor fødevarefestival ser dagens lys, når Det Fynske Dyrskue åbner i juni. Med interessante foredrag, spændende workshops og et stort fødevaremarked går dyrskuet ’all in’ på friske, fynske fødevarer. De fynske fødevarer bliver også omdrejningspunktet i kokkekonkurrencen Schiøtz Prisen, der vender tilbage til årets fynske dyrskue og bliver en del af den nye fødevarefestival.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye