Sund & Bælt

INVITATION TIL RUNDTUR PÅ SPROGØ

Del

Denne sommer fylder Storebæltsforbindelsen 26 år. Samtidig er det et år siden eksperter inden for natur og miljø dystede om at udvikle de bedste forslag til at styrke biodiversiteten på og omkring Sprogø. Tilmeld jer og kom med til en eksklusiv dag på Sprogø onsdag 12. juni kl. 10 til 12, hvor naturansvarlige Ditte Marie Hjort giver en rundvisning og fortæller om de projekter, som er sat i gang. 

På workshoppen ’Naturens Døgn’ sidste år mødtes eksperter indenfor natur og miljø – på broens 25 års fødselsdag - for at debattere og udvikle tiltag ved en ambitiøs workshop på Sprogø.

Siden da er flere af tiltagene blevet godkendt af Kystdirektoratet, og er nu klar til at blive søsat. Derfor inviteres I – præcis 1 år senere - til en eksklusiv rundvisning onsdag 12. juni kl. 10 til 12.

Det kan du se og høre om
Turen går bl.a. til den nye del af Sprogø med et stop ved Fladsø, hvor de kommende naturtiltag på Ny Sprogø skal implementeres. Et af tiltagene er etableringen af en ny ø på tippen af Sprogø, der skal skabe flere ynglesteder for beskyttede fuglearter som fjord-, hav- og dværgternen.

Udover øen etableres der også to faunapassager, som skal sikre særligt edderfugleungers passage fra reden på land hen over kystsikringen og ud i havet. Og så skal en ny sø give den sjældne, grønbrogede tudse bedre betingelser til at formere sig.

Under rundvisningen er der mulighed for optagelser af den ikoniske natur med broen som kulisse og interview med Ditte Marie Hjort.

Sådan tilmelder du dig
Tilmelding sker hos Katrine Bager Olesen, på kbo@sbf.dk, mobil +45 20 13 06 86. Når du er tilmeldt modtager du praktisk informationer om adgang om til øen.

Find baggrundsmateriale inkl. fotos i presserummet

Baggrund
14. juni 2024 er det 26 år siden, de første biler kørte over Storebælt og dermed krydsede Sprogø. Øen var blevet fire gange større under anlægsarbejdet, og ved indvielsen af broen i 1998 fremstod de nye områder golde. Derfra startede en proces med naturgenopretning og landskabspleje, som har betydet, at Sprogø i dag fremstår som et frodigt naturområde med en stor variation af dyr og planter.

Men Sund & Bælt vil gøre mere for naturen – både på Sprogø, i havet omkring samt på områderne ved Nyborg og Korsør, hvor broen rammer land.  

Sidste år mødtes eksperter indenfor natur og miljø på workshoppen ’Naturens Døgn’ for at debattere og udvikle tiltag på Sprogø.

Her blev en vinder kåret, præmieret af Transportministeren, og nu har Sund & Bælt har afsat 10 millioner kroner til en række naturprojekter, der skal styrke biodiversiteten omkring Storebæltsbroen.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Sund & Bælt

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sund & Bælt

Rampen ved afkørsel 45, Nyborg Ø, er åben igen20.12.2024 11:41:49 CET | Pressemeddelelse

Sund & Bælt har færdiggjort arbejdet med etablering af ny støjskærm ved Nyborg. Rampen ved afkørsel 45, Nyborg Ø, kan derfor igen benyttes. I forbindelse med den politiske aftale om Infrastrukturplan 2035, hvor der blev afsat en pulje til støjbekæmpelse, har Sund & Bælt etableret en ny, lydabsorberende støjskærm ved afkørsel 45, Nyborg Ø, på motorvej E20. Rampen ved afkørsel 45, som har været midlertidig lukket, mens arbejdet har stået på, er derfor åben igen. Projektet strækker sig over 560 meter i østlig retning fra afkørsel 45, Nyborg Ø. Sund & Bælt har etableret en fem meter høj støjskærm langs afkørsel 45 og en tre meter høj støjskærm på eksisterende støjvold.

Rambøll vinder udbud på udvidelse af jernbanespor i København13.12.2024 09:00:00 CET | Pressemeddelelse

Sund & Bælt har valgt Rambøll som rådgiver til anlæg af overhalingsspor ved Kalvebod. Projektet er en del af Infrastrukturplan 2035 og er afgørende for at opnå de fulde gevinster af en sydlig jernbanekorridor fra Roskilde via København Syd til Københavns Lufthavn. Projektet omfatter etablering af to overhalingsspor ved Kalvebod mellem stationerne København Syd og Ørestad. Overhalingssporene etableres for at forbedre togtrafikken og sikre kapacitet til både gods- og passagertog i forbindelse med den øgede jernbanetrafik, der forventes med den kommende Femern Bælt-forbindelse. Rambøll er ligeledes rådgiver for Sund & Bælt på Femern Bælt-projektet. "Vi er meget tilfredse med at have Rambøll med ombord som rådgiver på projektet. Deres erfaring og tekniske ekspertise vil være en stor fordel i realiseringen af overhalingssporet ved Kalvebod," siger Klaus Jørgensen, der er direktør for Større Projekter hos Sund & Bælt. Projektet indgår i det transeuropæiske transportnetværk, TEN-T, og har opn

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye