Østre Gasværk Teater

Kor fra hele landet inviteres til at deltage i BYENS KOR

Del

I anledning af Østre Gasværk Teaters kommende opsætning af TEATERKONCERT KØBENHAVN- SANGE FRA BYENS HJERTE er Østre Gasværk Teater og Københavns Museum gået sammen i nyt spændende samarbejde, som skal hylde hele Danmarks hovedstad. Blandt andet en stor kor-konkurrence, BYENS KOR.

Louise Jacobsen, museumschef Københavns Museum og Søren Møller, teaterchef Østre Gasværk Teater
Louise Jacobsen, museumschef Københavns Museum og Søren Møller, teaterchef Østre Gasværk Teater Foto: Josias Juliussen

Til september har Østre Gasværk Teater premiere på TEATERKONCERT KØBENHAVN - SANGE FRA BYENS HJERTE. En uforglemmelig rejse gennem Københavns musikalske sjæl med nye fortolkninger af nogle af de mest ikoniske sange om landets hovedstad. 
Nu inviteres alle kor i hele landet med på denne rejse. Et nyt samarbejde mellem Østre Gasværk Teater og Københavns Museum byder nemlig på en stor kor-konkurrence: BYENS KOR, hvor vinderkoret - udover billetter - får lov til at optræde på scenen på Østre Gasværk Teater samt på Københavns Museum.
Konkurrencen går kort fortalt ud på, at man som kor, via teatrets hjemmeside, downloader et korarrangement af København, Min Ven - en sang der indgår i forestillingen, skrevet af Nicklas Sahl. Herefter synger og optager man sangen på video og sender videoen til konkurrence@gasvaerket.dk. Har man derudover lyst, kan man vælge at uploade videoen med hashtagget #byenskor og tagge Østre Gasværk Teater og Københavns Museum på sit foretrukne sociale medie.
Med projektet BYENS KOR ønsker Østre Gasværk Teater at involvere og aktivere så mange som muligt i hyldesten til København på en meningsfyldt og berigende måde.

Nicklas Sahls “København, min ven” synes jeg har kvalitet til at blive en vaskeægte ny-klassiker. Med sin fine nordiske komposition og gode sangbare melodi, som både rummer genkendelighed og overraskelse, og en tekst som italesætter byen, som den ven der altid er der, passer hans nummer intet mindre end perfekt ind i vores kommende forestilling. Den fortjener samtidig at blive sunget af så mange som muligt, og jeg er sikker på, at alle de kor, der tager den til sig, vil opdage, hvor god en sang det er. At projektet gennemføres i samarbejde med Københavns Museum, er jo det perfekte prik over i’et, når vi skal finde nye veje, samarbejder og publikummer. Jeg håber, at BYENS KOR vokser sig stort og stærkt, og glæder mig helt vildt til at høre resultaterne, udtaler Søren Møller, Teaterchef Østre Gasværk Teater

Også hos Københavns Museum glæder man sig over det det nye samarbejde.
”Jeg ser meget frem til samarbejdet med Østre Gasværk Teater. Lyden af byen er et stort fokusområde på Københavns Museum, og teatrets opsætning af TEATERKONCERT KØBENHAVN – SANGE FRA BYENS HJERTE er en betydelig og smuk nuance af hele Københavns lydbillede. Med samarbejdet åbnes op for nye fællesskaber på tværs af kulturbranchen og en mulighed for at nå nye målgrupper” siger Louise Jacobsen, Museumschef, Københavns Museum.

Udover kor-konkurrencen byder det nye samarbejde mellem Østre Gasværk Teater og Københavns Museum også på foredrag og oplæg på kryds og tværs af institutionerne, en pop-up udstilling i foyeren på Østre Gasværk Teater om København kurrateret af Københavns Museum, mens forestillingen spiller, og rabatfordele på billetter for museumsgæster og teaterpublikum.

Om BYENS KOR
Alle kor kan deltage, små og store og fra hele landet, dog er der en aldersgrænse på 12 år. Man deltager via teatrets hjemmeside, hvor man downloader et korarrangement af København, Min Ven, skrevet af Nicklas Sahl, synger og optager sangen på video og sender videoen til konkurrence@gasvaerket.dk. Tilmelding skal ske senest den 20. september 2024. Man kan derudover, hvis man har lyst, sprede sangglæden ved at uploade videoen med hashtagget #byenskor og tagge Østre Gasværk Teater (@ostregasvaerkteater) og Københavns Museum (@kobenhavnsmuseum) på sit foretrukne sociale medie. 
Vinderkoret findes ved lodtrækning den 23. september, og koret vinder ikke blot billetter til TEATERKONCERT KØBENHAVN – SANGE FRA BYENS HJERTE søndag den 6. oktober kl. 14.00, men får også samme dato lov til at gå på scenen på Østre Gasværk Teater og optræde med sangen København, Min Ven, efter forestillingen slutter. Derudover vinder man som kor også en gratis tur med rundvisning på Københavns Museum samt mulighed for at optræde rundt om deres smukke bymodel senere på efteråret.

Læs mere om konkurrencen her: 
https://www.gasvaerket.dk/forestillinger/sange-fra-byens-hjerte#byenskor

Om forestillingen:
I TEATERKONCERT KØBENHAVN – SANGE FRA BYENS HJERTE bliver publikum taget med på en uforglemmelig rejse gennem Københavns musikalske sjæl og kan blandt andet se frem til nye og forfriskende versioner af ikoniske sange om landets hovedstad. Her kan man opleve sangere som Kira Skov, Stine Bramsen og William Torp fortolke Ulige Numres København, Copenhagen af Tina Dickow, Amager Forbrænding af Carl Emil Petersen, Det er en Kold Tid af Kim Larsen, Langebro af Gasolin, Duerne Flyver af Bent Fabricius-Bjerre og Klaus Rifbjerg, København fra en DC-9 af Peter Belli, Kings Garden af Tim Christensen, Copenhagen Dreaming af Love Shop, København, Min ven af Nicklas Sahl og mange, mange flere.

TEATERKONCERT KØBENHAVN – SANGE FRA BYENS HJERTE har premiere den 20. september på Østre Gasværk Teater. Billetter kan købes via dette link Sange fra byens hjerte.

Cast og kreativt hold
•    Stine Bramsen
•    Kira Skov
•    Bjørn Fjæstad
•    Lucky Lo
•    William Torp
•    Sharon Kumaraswamy

•    Niels Erling, Instruktør
•    Palle Steen Christensen, Scenograf
•    Line Bech, Kostumedesigner
•    Jim Falk, Lysdesigner
•    Brian Njie, Lysdesigner
•    Tim Høyer, Lyddesigner
•    Markus Artved, Kapelmester & musikalsk arrangør

Om Københavns Museum
Kender du København? Vidste du, at København var en stor by allerede i sen vikingetid? Og at Christian 4. gik i gang med at bygge en kæmpe kirke ved Kongens Have? Bliv klogere på dette og meget mere på Københavns Museum. Et væld af genstande, historier og interaktive installationer gør, at du kommer tæt på både nutidens og fortidens københavnere.

Stormgade 18
1555 København V
Åbent alle dage

Kontakter

Billeder

Københavns Museum
Københavns Museum
Download
Københavns Museum
Københavns Museum
Download
Østre Gasværk Teater
Østre Gasværk Teater
Download
Østre Gasværk Teater
Østre Gasværk Teater
Download

Østre Gasværk Teater

Centrum for innovativt musikteater og spektakulære musicals. Det er værket, der er stjernen.

- En del af Østerbro Teater

Morten Grundwalds Plads 1, 2100 København Ø

Følg pressemeddelelser fra Østre Gasværk Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Østre Gasværk Teater

Broadway-hittet URINETOWN: The Musical opføres på Østre Gasværk Teater20.4.2023 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse

URINETOWN: The Musical, der til urpremieren blev nomineret til hele 11 TONY-statuetter og vandt for både bedste manuskript og bedste musik, er en grotesk, tragisk og hysterisk sjov miljøkomedie fyldt med kærlighed, håb, død og absurditet. Til marts 2024 kan musicalen opleves på Østre Gasværk Teater med Kurt Ravn i en bærende rolle samt navne som Julie Steincke, Sicilia Gadborg Høegh, Maria Skuladottir og Mads Rømer Brolin-Tani.

Det episke album THE WALL opføres som musikteater på Østre Gasværk Teater23.11.2022 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Den 22. september 2023 er der Danmarkspremiere på forestillingen Another Brick in THE WALL, Part 5 på Østre Gasværk Teater og senere i Musikhuset Aarhus den 5. januar 2024. Østre Gasværk Teater har sikret sig rettighederne til at producere, konceptualisere og iscenesætte det legendariske og tidløse album The Wall (1979) som musikteater med Johan Olsen i hovedrollen. Samtidig varsler Østre Gasværk Teater markante innovative tiltag for at udvide den totale teateroplevelse, som er hidtil usete i Danmark. Det officielle billetsalg åbner d. 23. november kl. 10.00.

Østre Gasværk Teater lader et ungt talentfuldt cast stå i spidsen for højaktuelle HAIR17.8.2022 10:45:42 CEST | Pressemeddelelse

Når dørene slås op til premiere på HAIR først på Østre Gasværk Teater den 23. februar 2023 dernæst i Musikhuset Aarhus den 11. maj 2023 bliver det et nyt og meget talentfuldt cast, der skal fremtidssikre den ekstremt samfundsaktuelle klassiker. Blandt skuespillerne er Andrea Lykke Oehlenschlæger i rollen som Dionne. Samtidig kan publikum glæde sig til en yderst effektfuld og innovativ scenografi, som ikke er set lignende på noget teater i verden.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye