Østre Gasværk Teater

Broadway-hittet URINETOWN: The Musical opføres på Østre Gasværk Teater

Del
URINETOWN: The Musical, der til urpremieren blev nomineret til hele 11 TONY-statuetter og vandt for både bedste manuskript og bedste musik, er en grotesk, tragisk og hysterisk sjov miljøkomedie fyldt med kærlighed, håb, død og absurditet. Til marts 2024 kan musicalen opleves på Østre Gasværk Teater med Kurt Ravn i en bærende rolle samt navne som Julie Steincke, Sicilia Gadborg Høegh, Maria Skuladottir og Mads Rømer Brolin-Tani.
Foto Søren Malmose
Foto Søren Malmose

URINETOWN: The Musical er en original og tankevækkende musical, der fik premiere på Broadway i 2001, hvor den skilte sig ud fra de gængse musicals. Historien udspiller sig et sted i en nær fremtid, hvor en klimakatastrofe har skabt ekstrem tørke og knaphed på vandforsyninger. Som følge heraf skal borgerne betale for at få lov til at besørge på de offentlige toiletter. Gør man det andre steder, bliver man sendt til URINETOWN, og det viser sig hurtigt at have alvorlige følger. 

Udover klimaet er temaer som kapitalisme, populisme, bureaukrati og social uretfærdighed også i fokus.  

Teaterchef Søren Møller udtaler:  
"Vi glæder os helt vildt til at spille URINETOWN: The Musical på Østre Gasværk Teater. Det er én af de aller-skarpeste musicals, der findes - både én af de sjoveste og samtidig mest tankevækkende. Forestillingen har for længst bevist sit værd - og opsætningen i Fredericia blev da også nomineret til Årets Reumert. Den fortjener et endnu større publikum - og med Gasværkets unikke forudsætninger og dette fantastiske cast som udgangspunkt tør jeg godt garantere en musicaloplevelse i absolut særklasse." 

URINETOWN: The Musical vil være fyldt med referencer til både popkultur og andre musicals, som publikum kan muntre sig med at opdage, men som ikke har betydning for handlingen. Det er en musical for både musicalelskere og dem, der tror, at de hader musicals! 

Kurt Ravn i bærende rolle 
Kurt Ravn har en af de bærende roller i musicalen og glæder sig til opsætningen: 

"Jeg glæder mig til at belyse nogle af vor tids helt store udfordringer i URINETOWN. Selvom forestillingen tager livtag med alvorlige temaer, så bliver den fuld af humor, og det passer mig godt. Både humor og grin kan nemlig starte vigtige samtaler. Og så glæder jeg mig til at vende tilbage til Østre Gasværk Teater, som er et helt unikt teater, jeg har nydt at optræde på tidligere," udtaler Kurt Ravn. 

Det øvrige cast består af: Julie Steincke, Mads Rømer Brolin-Tani, Maria Skuladottir, Sicilia Gadborg Høegh, Thor Vestergaard, Kim Ace Schjerlund, Max-Emil Nissen, Katrine Schmidt Nørgaard og Mads Æbeløe Nielsen. 
 
URINETOWN: The Musical er tidligere kortvarigt blevet opført i Danmark, hvor den høstede 5- og 6-stjernede anmeldelser og blev nomineret til Årets Reumert. Dengang stod Kim Ace Schjerlund bag koreografien, det gør han endnu en gang i Østre Gasværk Teaters kommende opsætning, hvor han samtidig får sin debut som instruktør. 

URINETOWN: The Musical får premiere på Østre Gasværk Teater 22. marts 2024, og billetter vil være tilgængelige fra i dag kl. 8.30. Mere information om URINETOWN: The Musical og billetsalg her: www.urinetown.dk  

Cast og kreativt hold

 • Kurt Ravn 
 • Julie Steincke 
 • Mads Rømer Brolin-Tani 
 • Maria Skuladottir 
 • Sicilia Gadborg Høegh 
 • Kim Ace Schjerlund 
 • Thor Vestergaard 
 • Max-Emil Nissen 
 • Katrine Schmidt Nørgaard 
 • Mads Æbeløe Nielsen  
   
 • INSTRUKTØR & KOREGRAF Kim Ace Schjerlund 
 • KAPELMESTER Thomas Møller  
 • SCENOGRAF Nevena Prodanivic 
 • LYSDESIGNER Brian Njie
 • LYDDESIGNER Tim Høyer

Nøgleord

Kontakter

Senior konsulent Kristina Sindberg: kristina.sindberg@gknordic.com, 248 60184
Kommerciel chef Malina Lebrecht Hye: mahy@osterbroteater.dk, 5060 4490

Billeder

Foto Søren Malmose
Foto Søren Malmose
Download
Kurt Ravn - foto Søren Malmose
Kurt Ravn - foto Søren Malmose
Download
Julie Steincke - foto Søren Malmose
Julie Steincke - foto Søren Malmose
Download
Sicilia Gadborg Høegh - foto Søren Malmose
Sicilia Gadborg Høegh - foto Søren Malmose
Download
Maria Skuladotti - foto Søren Malmose
Maria Skuladotti - foto Søren Malmose
Download
Mads Rømer Brolin-Tani - foto Søren Malmose
Mads Rømer Brolin-Tani - foto Søren Malmose
Download
Mads Æbeløe Nielsen - foto Søren Malmose
Mads Æbeløe Nielsen - foto Søren Malmose
Download
Kim Ace Schjerlund - foto Søren Malmose
Kim Ace Schjerlund - foto Søren Malmose
Download
Katrine Schmidt Nørgaard - foto Søren Malmose
Katrine Schmidt Nørgaard - foto Søren Malmose
Download
Max-Emil Nissen - foto Søren Malmose
Max-Emil Nissen - foto Søren Malmose
Download
Thor Vestergaard - foto Søren Malmose
Thor Vestergaard - foto Søren Malmose
Download

Links

Information om Østre Gasværk Teater

Østre Gasværk Teater
Østre Gasværk Teater
Morten Grunwalds Plads 1
2100 København Ø

+45 3927 9111http://www.osterbroteater.dk

Følg pressemeddelelser fra Østre Gasværk Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Østre Gasværk Teater

Det episke album THE WALL opføres som musikteater på Østre Gasværk Teater23.11.2022 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Den 22. september 2023 er der Danmarkspremiere på forestillingen Another Brick in THE WALL, Part 5 på Østre Gasværk Teater og senere i Musikhuset Aarhus den 5. januar 2024. Østre Gasværk Teater har sikret sig rettighederne til at producere, konceptualisere og iscenesætte det legendariske og tidløse album The Wall (1979) som musikteater med Johan Olsen i hovedrollen. Samtidig varsler Østre Gasværk Teater markante innovative tiltag for at udvide den totale teateroplevelse, som er hidtil usete i Danmark. Det officielle billetsalg åbner d. 23. november kl. 10.00.

Østre Gasværk Teater lader et ungt talentfuldt cast stå i spidsen for højaktuelle HAIR17.8.2022 10:45:42 CEST | Pressemeddelelse

Når dørene slås op til premiere på HAIR først på Østre Gasværk Teater den 23. februar 2023 dernæst i Musikhuset Aarhus den 11. maj 2023 bliver det et nyt og meget talentfuldt cast, der skal fremtidssikre den ekstremt samfundsaktuelle klassiker. Blandt skuespillerne er Andrea Lykke Oehlenschlæger i rollen som Dionne. Samtidig kan publikum glæde sig til en yderst effektfuld og innovativ scenografi, som ikke er set lignende på noget teater i verden.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye