Østre Gasværk Teater

Banebrydende teknologi: Se demonstrationen af Østre Gasværk Teaters nye teknologi TheatreMax

Del
Østre Gasværk Teater ønsker at nytænke måden, teater skal opleves på. Derfor introduceres nu teknologien TheatreMax, der skal bringe hele teateret i spil under forestillingerne og forstærke helhedsoplevelsen for publikum i kraft af flere innovative tekniske løsninger. TheatreMax kan lige nu opleves i forestillingen HAIR på Østre Gasværk Teater.

Østre Gasværk Teater har en ambition om at udvide teateroplevelsen for publikum. Den unikke bygning, der siden 1979 har dannet ramme om scenekunst, har dog hverken traditionelt scenetårn, bagscene eller sidescene, hvilket gør at der altid skal opfindes alternative måder at producere på. Bygningens runde form er herudoveri udgangspunktet udfordrende at producere i - rent akustisk. 

Derfor er teatret nødt til at tage en række virkemidler i brug for at kunne producere kvalitetsteater, der udnytter gasværkets potentiale og unikke arkitektur. TheatreMax® tager hele den ydre ramme af teatret samt alt det, publikum kan se, høre og til dels mærke for at aktivere det som en del af forestillingen og narrativet. 

Med lanceringen af TheatreMax® vil Østre Gasværk Teater udfordre de gængse forestillinger om teatret og skabe omsluttende og oplevelser for publikum.TheatreMax® bliver altomsluttende og kan mærkes fysisk på grund af resonansen fra det immersive lydsystem, som forplanter sig kalkuleret i publikumsopbygningen på teatret. 

For at kontrollere akustikken har Østre Gasværk Teater installeret blandt andet en akustikdæmpende dug, vægdæmpning i foyerområdet og en usynlig dæmpning af basfrekvenserne under og i publikumsopbygningen. Et nyt stort og omsluttende lydsystem bevirker også, at den enkelte publikummers oplevelse kan kontrolleres meget præcist. Lyden vil være foran os, rundt om os, under os og over os. 

Tilmed består TheatreMax® af et enormt video- og projektionssystem, der med 25 store laserprojektorer danner et samlet billede, der har en opløsning, som er omkring fire gange den, vi kender fra biografen. 

Spiller en afgørende rolle i Østre Gasværk Teaters opsætninger 
TheatreMax® spiller en afgørende rolle i Østre Gasværk Teaters fremtidige produktioner. Teknologien kan opleves lige nu ifm med musicalen Hair, men vil også få en fremtrædende rolle i opsætningen af AnotherBrick in THE WALL, Part 5, der får premiere til september.  

Idemand til TheatreMax® er teaterchef Søren Møller. Systemet er skabt med hjælp fra en række samarbejdspartnere og fonde. 

”Det er en kæmpe glæde, at de store fonde A.P. Møller Fonden, Augustinus Fonden og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond har kunnet se det store potentiale, der kan indfries på Østre Gasværk Teater ved at hjælpe os med at realisere TheatreMax®. Sammen med førende sceneteknologi-producenter er det lykkedes at skabe et system, der virkelig kan aktivere Østre Gasværk som en unik destination. Teatret ligner ikke andre danske teatre – og det vender vi nu til en kæmpe styrke. Man kan glæde sig til fremtidens teater på Østre Gasværk!” udtaler teaterchef Søren Møller. 

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal bevilger 6 millioner kroner, Augustinus Fonden bevilger 3 millioner kroner, mens Aage og Johanne Louis-Hansens Fond bevilger 3 millioner kroner.  

Fakta om TheatreMax®  

Akustikstikdæmpning: 

For at kunne kontrollere akustikken på Østre Gasværk Teater installeres automatiseret dæmpning af 60% af loftet med en akustikdæmpende dug, der køres ud mens forestillingerne spilles. Ligeledes installeresder vægdæmpning i hele foyerområdet, som også køres ud mens forestillingerne spiller. Endelig installeres der usynlig dæmpning af bundfrekvenserne (bassen) under og i publikumsopbygningen. Den kontrollerede akustik betyder, at lyden kan kontrolleres på en helt anden måde og derfor installeres etimmersivt lydsystem. 

Immersivt lydsystem:  

Østre Gasværk Teater installerer et omsluttende lydsystem, som både er foran, over, under og rundt om publikum. Det betyder, at producenterne kan kontrollere den enkelte publikummers oplevelse meget mere præcist, og selv vælge om de skal have en naturalistisk/transparent lydoplevelse – eller en teatralsk/imaginær lydoplevelse. Det betyder, at der installeres 130 højtalere.  
For at kunne vælge mellem transparent/naturlig og imaginær/teatralsk lydoplevelse installeres derfor:  

Automatiseret Tracking: 

Et stort automatiseret trackingsystem, hvor teatret helt præcist kan følge den enkelte skuespiller eller et objekt ved hjælp af et avanceret ”GPS”-system, hvor lyd, lys og video kan følge skuespilleren eller objektet helt præcist.  

Det hele fuldendes af et: 

Kæmpe video-/projektionssystem:  

Dette systemdækker hele publikums synsfelt, og omdanner dermed hele Østre Gasværk Teater til et kæmpe ”lærred”, som producenterne kan ”male” digital scenografi på. Et kompliceret system, der består af 25 store laser-projektorer, som danner et samlet billede. Systemet er bygget op omkring et komplekst serversystem, som håndterer de enorme filer, der er påkrævet. Det samlede billede har en opløsning, der er omkring fire gange større end biografernes højeste opløsning. 

Nøgleord

Kontakter

Østre Gasværk Teater Kommerciel chef Malina Lebrecht Hye, mahy@osterbroteater.dk, 50604490

Billeder

Links

Information om Østre Gasværk Teater

Østre Gasværk Teater
Østre Gasværk Teater
Morten Grunwalds Plads 1
2100 København Ø

+45 3927 9111http://www.osterbroteater.dk

Følg pressemeddelelser fra Østre Gasværk Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Østre Gasværk Teater

Broadway-hittet URINETOWN: The Musical opføres på Østre Gasværk Teater20.4.2023 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse

URINETOWN: The Musical, der til urpremieren blev nomineret til hele 11 TONY-statuetter og vandt for både bedste manuskript og bedste musik, er en grotesk, tragisk og hysterisk sjov miljøkomedie fyldt med kærlighed, håb, død og absurditet. Til marts 2024 kan musicalen opleves på Østre Gasværk Teater med Kurt Ravn i en bærende rolle samt navne som Julie Steincke, Sicilia Gadborg Høegh, Maria Skuladottir og Mads Rømer Brolin-Tani.

Det episke album THE WALL opføres som musikteater på Østre Gasværk Teater23.11.2022 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Den 22. september 2023 er der Danmarkspremiere på forestillingen Another Brick in THE WALL, Part 5 på Østre Gasværk Teater og senere i Musikhuset Aarhus den 5. januar 2024. Østre Gasværk Teater har sikret sig rettighederne til at producere, konceptualisere og iscenesætte det legendariske og tidløse album The Wall (1979) som musikteater med Johan Olsen i hovedrollen. Samtidig varsler Østre Gasværk Teater markante innovative tiltag for at udvide den totale teateroplevelse, som er hidtil usete i Danmark. Det officielle billetsalg åbner d. 23. november kl. 10.00.

Østre Gasværk Teater lader et ungt talentfuldt cast stå i spidsen for højaktuelle HAIR17.8.2022 10:45:42 CEST | Pressemeddelelse

Når dørene slås op til premiere på HAIR først på Østre Gasværk Teater den 23. februar 2023 dernæst i Musikhuset Aarhus den 11. maj 2023 bliver det et nyt og meget talentfuldt cast, der skal fremtidssikre den ekstremt samfundsaktuelle klassiker. Blandt skuespillerne er Andrea Lykke Oehlenschlæger i rollen som Dionne. Samtidig kan publikum glæde sig til en yderst effektfuld og innovativ scenografi, som ikke er set lignende på noget teater i verden.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye