TEKNIQ Arbejdsgiverne: Grønne ønsker bliver til virkelighed

Del

Regeringen har med sin nye aftale om erhvervsuddannelserne lyttet til behovene i det tekniske erhvervsliv ved at styrke de grønne erhvervsuddannelser, lyder det fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.  

Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

TEKNIQ Arbejdsgiverne ser flere gode elementer i den erhvervsuddannelsesaftale, som netop er blevet offentliggjort. Særligt de målrettede investeringer i de grønne erhvervsuddannelser er meget positivt, lyder det fra underdirektør Tina Voldby:  

- Regeringens nye EUD-udspil er et uddannelsespolitisk paradigmeskifte i den rigtige retning, da der investeres betydeligt i de grønne erhvervsuddannelser. I det tekniske erhvervsliv har vi gennem flere år efterlyst et markant kvalitetsløft af uddannelserne. Vi glæder os over, at der er afsat 300 millioner kroner over de næste fire år til udstyr og lærerkompetencer. Nu handler det om at få gjort investeringerne permanente, siger Tina Voldby.   

- Vi er meget tilfredse med, at investeringerne målrettes de uddannelser, som i høj grad leverer arbejdskraft til denne grønne omstilling af Danmark. Flere analyser peger på, at det især er elektriker-, smede- og vvs-energiuddannelserne, der er brug for at styrke for at nå de politiske mål om at mindske CO2-udledningen, siger Tina Voldby.

Tre klimaerhvervsskoler på vej

Herudover arbejder regeringen på at udpege tre klimaerhvervsskoler, der skal dække områderne transport, landbrug, byggeri og energi.   

- Det er fornuftigt at udpege tre skoler til at være “klimafyrtårne”, der kan omsætte ny teknologi og viden til målrettede læringsforløb og kompetencer til gavn for den bæredygtige omstilling af samfundet. De kan på den måde være vigtige spydspidser i jagten på de bedste uddannelser til fremtidens behov, siger Tina Voldby.  

Mere information, kontakt: 

Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne:  77 42 42 38 / tvo@tekniq.dk  

Kontakter

Om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer det tekniske erhvervsliv, der er drivkraften i den bæredygtige og digitale vækst i Danmark. Virksomhederne beskæftiger cirka 55.000 medarbejdere.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Ny analyse: Elektrikere og vvs’ere er markant underforsikrede25.6.2024 08:07:55 CEST | Pressemeddelelse

En alt for høj pris for en helt utilstrækkelig forsikring - særligt ved tab af erhvervsevne og tiden frem mod førtidspension. Det er den korte konklusion i en ny analyse fra BEDSTpension, der har undersøgt den pensionsordning, som elektrikere, blikkenslagere og vvs’ere har via deres overenskomst i PensionDanmark og Industriens Pension. Tiden er løbet fra ufleksible pensionsordninger, der ikke tager højde for lønudvikling og individuelle hensyn, mener TEKNIQ Arbejdsgiverne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye