Fiskeristyrelsen

Hornfiskesæsonen er over os: Det skal man huske, når man fisker efter hornfisk

Del

Hvis man har gået en tur langs de danske kyster for nylig, har man måske bemærket de mange lystfiskere, der står klar med fiskestængerne.

Højsæsonen for hornfiskeri er over os, så det er nu, fiskegrejet skal pakkes, og kursen skal sættes mod kysten!

Hornfisken er en populær fisk blandt mange lystfiskere. Den befinder sig tæt på kysten, hvilket gør den let tilgængelig, og dens smag gør den til en delikatesse. Det er en stimefisk, der lever primært i overfladen af havet. Den svømmer tæt på kysten om foråret, og det tiltrækker mange lystfiskere til strande og havne.

Pas godt på havets ressourcer

Inden man begiver sig afsted på fisketur, er der nogle ting, der er vigtige at huske. Vicefiskeriinspektør fra Fiskeristyrelsens regionale kontrol, Steen Majland, fortæller:

”Hornfisk svømmer ofte i stimer, og som lystfisker er det derfor muligt at fange rigtig mange fisk på samme fisketur. Ifølge reglerne om lyst- og fritidsfiskeri må man kun lande fisk til eget forbrug. Fanger man flere fisk, end man selv kan spise, vil vi appellere til, at man nænsomt udsætter de fisk, man ikke ønsker at tage med hjem. Det er vigtigt, at man sætter sig godt ind i reglerne for lystfiskeri, inden man går i gang med fiskeriet. Vi får jævnligt anmeldelser om  at der ind imellem bliver brugt såkaldt rykfiskeri, når der fiskes efter hornfisk. Det er ulovligt og vil medføre en bødestraf.”

Husk også at købe fisketegn, hvis du skal ud at fiske. Det gør du på fisketegn.dk.

Hvis du fisker med håndredskaber, fx fiskestang, skal du ifølge reglerne indløse lystfiskertegn. Fisker du med garn, ruser eller lignende, skal du have et fritidsfiskertegn.

Du kan finde reglerne for rekreativt fiskeri på vores hjemmeside:   https://fiskeristyrelsen.dk/lyst-og-fritidsfiskeri/regler-for-lyst-og-fritidsfiskeri

Kontakter

Pressevagten kontaktes på tlf. (sms besvares ikke)

Tlf:72 18 58 05

Billeder

Lystfiskeri
Lystfiskeri
Download

Om Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen er en styrelse under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og omfatter en central del med afdelinger i både København og Sønderjylland samt en regional fiskerikontrol med lokalafdelinger flere steder i landet og tre fiskerikontrolskibe. Fiskeristyrelsen gennemfører regeringens fiskeripolitik og forestår bl.a. regel- og politikforberedelse, kontrol, myndighedsberedskab, sagsbehandling og deltagelse i internationalt samarbejde.

Følg pressemeddelelser fra Fiskeristyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fiskeristyrelsen

30 ulovlige fiskeredskaber konfiskeret ved Livø stenrev12.6.2024 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Under en kontrolsejlads ved Livø stenrev fandt Fiskeristyrelsens fiskerikontrol en stor mængde ulovlige erhvervsfiskeredskaber. Livø stenrev er et lukket område, hvor fiskeri er forbudt for at beskytte havmiljøet. De ulovlige redskaber bestod af tre rækker ulovlige multitejner, i alt 30 tejner, som derfor blev konfiskeret. Fiskeredskaberne var udsat med henblik på fangst af Sorthummer. Vicefiskeriinspektør Tim Rasmussen Schjoldager fortæller: - Fundet af 30 ulovlige tejner i det lukkede område ved Livø stenrev er meget bekymrende. Ulovlige redskaber har alvorlige konsekvenser for fisk og havmiljø og vi opfordrer alle fiskere til at overholde reglerne for at beskytte vores ressourcer og sikre en fremtidig bestand. Området ved Livø er lukket, da der er er genopbygget et naturligt stenrev, der skal skabe et yngleområde. Kontrollen omfattede også en inspektion ved Ejerslev, hvor et fiskefartøj og dets redskaber blev inspiceret. Denne indsats sikrer, at fiskeredskaber anvendes på en måde, d

Skagen Havn havde flest tons fisk igennem i 202331.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Havnen i Skagen ligger på en klar førsteplads, når det kommer til, i hvilken dansk havn, der landedes flest tons fisk i 2023. Der blev nemlig landet hele 412.340 tons fisk og skaldyr til konsum og industri i Danmarks nordligste havn sidste år. Springet ned til andenpladsen er temmelig stort; her finder vi nemlig Thyborøn Havn, hvor der blev landet 149.656 tons. Hanstholm Havn ligger på en tredjeplads. Her blev der landet 55.446 tons fisk og skaldyr. På fjerdepladsen ligger havnen i Hvide Sande, hvor den samlede mængde landinger i 2023 nåede op på 40.514 tons. Femtepladsen indtages af Grenå Havn. Her udgjorde landingerne i 2023 i alt 31.230 tons. I alt blev der landet fisk og skaldyr til konsum og industri for 3,4 mia. kroner i de fem havne tilsammen i 2023. Til sammenligning så en lignende liste for 2022 ikke meget anderledes ud – blot var Grenå Havn og Hvide Sande Havn byttet om, således at Grenå Havn lå på en fjerdeplads, og Hvide Sande Havn lå på femtepladsen. Foto: Skagen Havn

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye