DI Forsvar og sikkerhed

Forsvarsindustrien i USA og Danmark drøfter samarbejde

Del

H.K.H Prins Joachim, forsvarsindustri attaché i USA og Canada, deltager når danske og amerikanske forsvarsvirksomheder i morgen tirsdag den 4. juni mødes til et to dage langt industriseminar for at drøfte et tættere samarbejde.

Direktør Joachim Finkielman, DI Forsvar og Sikkerhed
Direktør Joachim Finkielman, DI Forsvar og Sikkerhed

USA’s ambassadør i Danmark Alan Leventhal og Danmarks ambassadør i USA, Jesper Møller Sørensen deltager også. Desuden deltager direktør for forsvar og sikkerhed i Dansk Industri, Joachim Finkielman.

Drøftelserne sker på baggrund af den spændte sikkerhedssituation i Europa efter den russiske invasion af Ukraine. Invasionen og det spændte forhold til Rusland har betydet, at hele den vestlige alliance i Europa, inklusive Danmark, har truffet vidtrækkende politiske beslutninger om at investere milliarder af kroner i et stærkere forsvar.

- Forsvarsindustrien spiller i den forbindelse en helt central rolle, både med hensyn til forsyningssikkerhed men også med hensyn til behovet for et teknologisk løft af vores forsvar. Virksomhederne herhjemme har know-how fra øverste hylde.

- Og netop hos vores nærmeste og stærkeste allieret, USA, er den teknologiske udvikling i forsvarsindustrien state-of-the-art. Derfor håber vi på med dette besøg at kunne knytte endnu stærkere forbindelse mellem vores og den amerikanske forsvarindustri i form at helt konkret samarbejde, siger Joachim Finkielman.

20 danske forsvarsvirksomheder deltager i mødet, som finder sted i Washington. Danske Industris branchefælleskab mødes med sin amerikanske søsterorganisation, National Defense Industrial  Association, og de deltagende virksomheder får lejlighed til at mødes med amerikanske kolleger.

Kontakter

Yderligere oplysninger: presserådgiver Bo Hjuler, Dansk Industri, 2328 4912, boh@di.dk

Billeder

Direktør Joachim Finkielman, DI Forsvar og Sikkerhed
Direktør Joachim Finkielman, DI Forsvar og Sikkerhed
Download

Følg pressemeddelelser fra DI Forsvar og sikkerhed

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Forsvar og sikkerhed

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye