Velfærdsløft skal styrke børns trivsel og udvikling

Del

Ny økonomiaftale giver kommunerne mulighed for at starte genopretningen af kvaliteten i landets daginstitutioner og SFO’er. Pengene falder på et knastørt sted. Nu skal de komme børnene til gode, fastslår BUPL-formand Elisa Rimpler.

Børneområdet er hårdt ramt af besparelser. Derfor er det vigtigt, at kommunerne har fået 3,4 milliarder mere til velfærden. Nu skal sparekniven i skuffen, og det skal kunne mærkes, at der er råd til at vende udviklingen og forbedre børn og unges hverdag. 

- Vi står midt i en kæmpe faglighedskrise, som går hårdt ud over den kvalitet, børn møder i daginstitutioner og SFO’er hver dag. Samtidig må familierne finde sig i kortere åbningstider og flere lukkedage. Det er dybt bekymrende i en tid, hvor vi har brug for både at forebygge og hjælpe det stigende antal børn i mistrivsel. Pengene skal så hurtigt som muligt ud at gøre en forskel for børnene, siger Elisa Rimpler, formand for BUPL.

- Jeg forventer, at det er slut med de voldsomme kommunale spareøvelser, som har ramt os gang på gang, og som har gjort det så svært for pædagoger at levere ordentlig kvalitet. Nu er det tid til de første skridt i en genopretning, siger Elisa Rimpler.

Samtidig er der et stort behov for at sikre bedre og mere attraktive arbejdspladser, så vi kan løse rekrutteringskrisen. 

- Lønløftet til pædagoger var et godt skridt, men arbejdsmiljøet har også brug for et løft. Det kræver bedre vilkår for fagligheden. At pædagogerne kan have børnene i mindre grupper, og at man lokalt har tid til sin faglighed. Det skal være mere attraktivt at blive og være pædagog, siger Elisa Rimpler. 

Kontakter

BUPL er Danmarks største fagforening for pædagoger og har over 65.000 medlemmer. BUPL arbejder for at fremme de bedst mulige betingelser for pædagogerne og udøvelsen af pædagogprofessionen. Fagforeningen varetager vores medlemmernes interesser over for lovgiver, arbejdsgiver og andre.

Følg pressemeddelelser fra BUPL

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BUPL

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye