Får du ulykker leveret med posten?
Sikkerhedsstyrelsen vil gøre forbrugerne opmærksomme på de risici, der kan være forbundet med at handle på online markedspladser, hvor varerne ofte er billige, men ikke nødvendigvis sikre.

Når du søger efter dit næste køb på internettet, popper der sikkert billigere alternativer op fra online markedspladser. Det kan godt være, at produkterne er billige, men er det sikkerheden, der er sparet væk? Det kan være suttekæder, hvor børn kan blive kvalt, fordi metalklipsen er let at rykke af. Blender hvor kniven stadig kører rundt, selvom hele blenderen ikke er monteret. Arbejdslamper der giver alvorligt stød, fordi vand kan komme ind til spændingsførende dele.
-Ligegyldigt hvor du handler, bør du følge vores opfordringer for sikker e-handel. Dog skal du være ekstra opmærksom på de produkter, du køber uden for EU. Vi oplever nemlig, at disse produkter ikke altid lever op til de produktsikkerhedskrav, der gælder i EU. Når du handler online, kan du desuden ikke stå med produktet fysisk i hånden og vurdere det, som hvis du var i en butik for at købe det, siger Nicoline Zederkof Jensen, kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen.
Sikkerhedsstyrelsen opfordrer til, at du klikker ind på sik.dk før, du køber produkter uden for EU. Her får du et overblik over, hvad du skal være opmærksom på både før og efter, at du modtager produktet. Du skal som erhvervsdrivende også være opmærksom på, at du har ansvaret for, at produktet lever op til gældende lovgivning og produktkrav, hvis du som led i dit erhverv køber produkter uden for EU og sælger dem i Danmark.
Sikkerhed i fokus
Sikkerhedsstyrelsen har netop købt produkter fra flere online markedspladser hjem. De skal nu undersøges, og det er blandt andet produkter til småbørn, el-apparater og hobbyværktøj. Her er det standarderne, sikkerhedskrav, dokumentation og mærkning, der er i fokus.
-Der er utrolig mange forskellige tilbud til os forbrugere på nettet, og vi kan langt fra kontrollere sikkerheden på det hele. Derfor opfordrer vi forbrugerne til at følge vores råd om altid selv at undersøge deres køb kritisk. Er der farlige løse dele for børn, skarpe kanter eller andet? Så modtager vi meget gerne en anmeldelse på vores side produkter.dk, siger Nicoline Zederkof Jensen, kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen.
Nøgleord
Links
Kontaktoplysninger
Sikkerhedsstyrelsens pressevagt
Tlf.: 2238 4451
Mail: presse@sik.dk
Følg pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen
Salg af puff bars på sociale medier: over 200 salgsannoncer er afsløret1.4.2025 12:46:33 CEST | Pressemeddelelse
Siden årsskiftet har Sikkerhedsstyrelsen krævet mere end 200 salgsopslag på sociale medier fjernet på grund af salg af ulovlige e-cigaretter. Tendensen er stigende, og derfor opfordrer Sikkerhedsstyrelsen forældre til at være opmærksomme på børn og unges køb af ulovlige e-cigaretter på Facebook, Snapchat, Instagram og andre sociale medier.
Nye aldersgrænser for salg af alkohol til 16-17-årige: Gælder fra 1. april 202520.3.2025 10:31:48 CET | Pressemeddelelse
Fra den 1. april 2025 sænkes alkoholgrænsen, når der sælges alkohol til 16-17-årige. De nye grænser betyder, at der ikke længere må sælges drikkevarer med mere end 6 procent alkohol til unge under 18 år. Der er desuden krav til korrekt skiltning på salgsstederne.
Mere end 480 virksomheder er nu autoriseret til at nedrive asbest31.1.2025 11:02:36 CET | Pressemeddelelse
Autorisation blev 1. januar 2025 et krav for virksomheder, der arbejder med nedrivning af asbest. Privatpersoner må fx ikke længere selv fjerne et gammelt asbest-tag, og når du får et håndværksfirma til at udføre arbejdet, så husk at tjekke i autorisationsregistret hos Sikkerhedsstyrelsen, at firmaet har autorisationen i orden.
Rådet for El- og Gasteknisk Sikkerhed øger fokus på den grønne omstilling23.1.2025 09:51:04 CET | Pressemeddelelse
Den grønne omstilling af energisektoren i Danmark foregår i et hastigt tempo, og det kræver stadigt nye politiske og lovmæssige tiltag, for at omstillingen kan ske sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Dermed er der også brug for rådgivning og faglig sparring for erhvervsministeren. Det er baggrunden for, at Rådet for El- og Gasteknisk Sikkerhed fra 1. januar 2025 får en ny sammensætning og fremover skal have fokus på at løfte de konkrete og komplekse rådgivningsopgaver, som samtiden måtte kræve.
Sikkerhedsstyrelsens unge kontrolkøbere afslører ulovligt salg til hver tredje mindreårig21.1.2025 08:29:53 CET | Pressemeddelelse
De sidste seks måneder har Sikkerhedsstyrelsen foretaget mere end 1000 kontroller med unge kontrolkøbere, som et nyt led i styrelsens tilsyn med alderskontrol i fysiske butikker. Efter et halvt års kontrol konstaterer Sikkerhedsstyrelsen fortsat ulovligt salg i mere end hver tredje butik.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum