Djøf

Djøfs lederpris 2024 går til ambitiøs og resultatorienteret leder, der vægter et godt arbejdsmiljø

Del

Iben Rohde, direktør i Totalkredit, vinder Djøfs Lederpris 2024.

Iben Rohde, direktør i Totalkredit vinder Djøfs Lederpris 2024
Iben Rohde, direktør i Totalkredit vinder Djøfs Lederpris 2024

Det var en glad Iben Rohde, direktør i Totalkredit, et datterselskab i Nykredit-koncernen, der fik overrakt Djøf Lederpris 2024 fra den store scene i Øksnehallen den 28. maj 2024.

"Jeg er glad og stolt af at modtage prisen. Ledelse er afgørende og en differentierende faktor i forhold til at skabe stærke resultater og indfri vores ambitioner. Stor tak til Djøf for at sætte ledelse på agendaen og tage ledelse alvorligt, for jeg tror på, at det er noget, der hele tiden skal trænes og prioriteres. 

Ledelse er for mig noget, der skal øves i fællesskab, og ikke noget, som kan overlades til den enkelte leder. Der er meget få naturtalenter. De fleste af os skal trænes og udvikles gennem hele karrieren. Jeg blev ikke selv ansat som leder, men blev det senere hen, og det er i høj grad resultatet af Nykredit-koncernens medarbejderløfte, hvor vi prioriterer udvikling og muligheder til dem, der kan og vil. Jeg er glad og stolt af at være i en koncern, hvor ledelse tages alvorligt, og hvor der arbejdes struktureret med at uddanne ledere", siger Iben Rohde.

"Da jeg blev ansat som fuldmægtig, drømte jeg ikke om, at jeg en dag ville blive direktør i Totalkredit, i en af Danmarks største finansielle virksomheder. Omstillingen fra centraladministrationen til Totalkredit og Nykredit har ikke været så stor – nok fordi vi er foreningsejet", fortæller hun.

Iben Rohde er 41 år. Hun er uddannet cand.scient.pol fra Københavns Universitet og har tidligere arbejdet for det foreningsejede Nykredit og i Finansministeriets departement.

"Det hører til sjældenhederne, at folk skifter mellem de to sektorer. Det er godt med en udveksling af viden og erfaring på tværs af den offentlige og den private sektor. Løsningen af de store udfordringer i samfundet kræver at begge sektorer arbejder sammen. Iben Rohde havde lysten og modet til at skifte sektor og rolle, og er lykkedes med det. Hun gik fra embedsmand og sekretariatschef i staten til det digitale og forretningsudvikling i finanssektoren", siger Anne Bach Waagstein, formand for juryen, der har udpeget vinderen og formand for de 31.000 medlemmer af Djøf Privat.

En god leder 360 grader rundt

Djøfs Lederpris blev i år uddelt for 8. gang.

"God ledelse er helt afgørende for, at vi har attraktive arbejdspladser, for de der bliver ledet og for resultater og vækst. Vi har mange dygtige og passionerede ledere, og vi vil gerne hylde dem, der er rollemodeller - med det store ansvar der følger", begrunder Anne Bach Waagstein og fortsætter:

"Der er store forventninger til ledere i dag, ikke mindst i lystet af de markante forandringer i vores samfund med nye generationer og store demografiske skift, AI på godt og ondt, geopolitiske forskydninger, bæredygtigheds-udfordringer og et stigende krav om nærværende ledelse, psykologisk tryghed, transparens og meningsskabelse. Det er mange ting. "

Årets vinder Iben Rohde, direktør i Totalkredit, mestrer det hele:

"Med lederprisen fremhæver vi én leder, men budskabet er til de mange. Altså en god leder 360 grader rundt, der samtidig er en stærk kommunikator, og som skaber resultater. Og en leder, der er bevidst om sin drivkraft for at lede og sin ledelsesstil og kan reflektere over den og beskrive den. Alt sammen ledelseskvaliteter, som er vigtige både i dag og i fremtidens ledelse", forklarer Anne Bach Waagstein.

Juryen

Vinderen er udpeget af en jury bestående af

 • Anne Bach Waagstein, Formand for juryen og Djøf Privat.
 • Anne Mette Dissing Immerkær, Partner i Heidrick & Struggles.
 • Lisa Herold Ferbing, Professionelt bestyrelsesmedlem, selvstændig ledelsesrådgiver og coach.
 • Marianne Dahl, Managing director og partner i Boston Consulting Group.
 • Tomas Therkildsen, Administrerende direktør, Djøf
 • Thomas Honoré, CEO i AudienceProject og bestyrelsesformand.
 • Torben Möger Pedersen, Bestyrelsesformand for CBS, Gefion Gymnasium og for CIP Fonden.

Kriterierne for, hvem der kan få prisen

 • Har potentiale til at indtræde som CEO i en virksomhed med mindst 100 ansatte eller C-suite i en virksomhed med 500+ ansatte indenfor 2 år, men endnu ikke er på det niveau.
 • Er kendt som en god, tillidsskabende leder 360 grader rundt – har leveret faglige/forretningsmæssige og ledelsesmæssige resultater
 • Har ekstraordinært stærke kommunikative egenskaber og kan beskrive sin egen lederstil
 • Er kendt som en moderne leder, der har forståelse for og muligvis erfaring med bæredygtighed, social ansvarlighed og inklusion, geopolitiske forskydninger og deres betydning, DE&I, digitalisering samt risikoledelse.

 

De tre nominerede til lederprisen 2024

Julie Steengaard, Chief Technology Officer, JP/Politikens Hus

34 år. Tidligere North Consulting, TDC-Group

Peter Raaby Poulsen, Vicepresident, Green Hydrogen Systems

44 år. Tidligere, HydraSpecma, Yder Technology og Vestas Wind Systems A/S

Iben Rohde, direktør Totalkredit, forretningsudvikling

41 år, medlem af direktionen (for nylig). Tidligere Nykredit, Sekretariatet for Kvalitetsudvalget (staten: souschef og konstitueret sekretariatschef), Finansministeriet.

Yderligere oplysninger om Djøfs Lederpris kan fås hos programchef for ledelse, Solvejg Schultz-Jakobsen, 31 72 74 58.

Om Djøf

Djøf er fagligt fællesskab og fagforening for 110.000 ledere, medarbejdere, selvstændige og studerende i den private og offentlige sektor i Danmark og i udlandet – uanset akademisk baggrund.

Djøfs medlemmer er langtfra ens. Men de deler passionen for faglighed og akademisk udvikling. Og de er fælles om viljen til at gøre en forskel for mennesker, erhvervsliv, samfund og en bæredygtig fremtid.

Medlemmer af Djøf er direktører og dommere. Rådgivere og projektledere. Advokater og analytikere. Konsulenter og kommunikatører. Embedsmænd og eksperter. Forskere, finansfolk og fuldmægtige. Og mange flere.

Derfor driver Djøf faglig udvikling og inspiration, 1:1 rådgivning og karrieresparring, netværk og debat om aktuelle dagsordener og fremtidens arbejdsmarked. ​

Vi arbejder for at sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår og et inkluderende arbejdsliv. Og vi bakker dig op – også juridisk, hvis du får brug for det.​

Lykkes du – lykkes vi alle. 

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye