Danmark tilslutter sig konsortium for at styrke danske og europæiske sprogmodeller

Del

Danmark er nu medlem af den europæiske Alliance for Sprogteknologi (ALT-EDIC). Med den danske indmeldelse i alliancen ønsker regeringen at skabe konkurrencedygtige danske og europæiske alternativer til engelsksprogede sprogmodeller.

ALT-EDIC har til formål at styrke det europæiske samarbejde om sprogteknologier. Det sker gennem en række indsatsområder såsom tilvejebringelse af data i høj kvalitet, optimering af eksisterende sprogmodeller samt udvikling af nye sprogmodeller. Alliancen tager udgangspunkt i alle EU’s officielle sprog, herunder dansk.

”Som medlemmer af ALT-EDIC vil Danmark nu være med til at præge og sætte den strategiske retning inden for sprogteknologisk innovation og udvikling i Europa. Det er vigtigt, at vi som et lille land med et unikt sprog som dansk er med til at skabe konkurrencedygtige alternativer til engelsksprogede sprogmodeller. I takt med teknologiens udvikling er det vigtigt, at vi integrerer og fastholder det danske sprog. Som medlemmer skaber vi en vigtig platform for danske virksomheder og aktører til at kunne deltage i europæiske projekter på området, samt få adgang til viden, ressourcer og kompetencer fra andre europæiske lande”, siger digitaliseringsminister Marie Bjerre.

Det danske medlemskab er finansieret gennem Digitaliseringsstrategien, og Digitaliseringsstyrelsen deltager på vegne af Danmark. Ud over de deltagende medlemslande finansieres ALT-EDIC gennem Digital Europe-programmet.

ALT-EDIC blev stiftet i januar 2024 og er drevet af Frankrig. Ud over Frankrig og Danmark deltager yderligere 14 medlemslande i samarbejdet, hhv. Bulgarien, Kroatien, Grækenland, Irland, Italien, Letland, Litauen, Holland, Polen, Slovenien, Luxembourg, Ungarn, Spanien og Tjekkiet.

Yderligere information om det danske medlemskab i ALT-EDIC’en kan tilgås her: 

https://digst.dk/nyheder/nyhedsarkiv/2024/maj/danmark-er-nu-medlem-af-alliancen-for-sprogteknologi/

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet

Løsning på Chromebook-sagen og det videre arbejde med problemstillingen27.6.2024 15:34:01 CEST | Pressemeddelelse

I forlængelse af Datatilsynets afgørelse fra 30. januar 2024 i ’Chromebook-sagen’ om en række kommuners manglende hjemmel til videregivelse af personoplysninger til afledte formål, noterer regeringen sig, at KL’s dialog med Google og Datatilsynet har resulteret i en kontraktuel løsning, som regeringen forventer håndterer den specifikke udfordring med Chromebooks på skoleområdet. Det er positivt for kommuner, undervisere og elever, at der er skabt klarhed om anvendelsen af det digitale redskab forud for, at næste skoleår begynder til august. Regeringen har igangsat et arbejde med at finde løsninger på den bredere og mere generelle problemstilling, som Chromebook-sagen giver anledning til i forhold til videregivelse af data til afledte formål. I forbindelse med Chromebook-sagen anviser Datatilsynet tre mulige måder, behandlingerne af personoplysninger kan bringes i overensstemmelse med lovgivningen på: Tekniske løsninger, kontraktuelle løsninger eller lovgivningsløsninger. Regeringen men

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye