Høreforeningen

Foreninger på høreområdet slår sig sammen

Del

Høreforeningen og Decibel fusioner 1. juni og står dermed som den centrale aktør på høreområdet. Under navnet Høreforeningen vil de to organisationer i fællesskab som én samlet forening arbejde for bedre vilkår for alle mennesker med høreproblemer og deres pårørende.

Majbritt Garbul Tobberup og Sofie Christlieb. Foto: Alex Tran
Majbritt Garbul Tobberup og Sofie Christlieb. Foto: Alex Tran

I mange år har både Høreforeningen og Decibel arbejdet for mennesker med lyd- og høreproblemer. Nu slår de to foreninger sig sammen for at samle kræfterne og få endnu mere gennemslagskraft.

Decibel har hidtil haft fokus på børn og unge med høretab, mens Høreforeningen favner alle aldersgrupper.

En samlet forening står stærkere

I januar offentliggjorde bestyrelserne i Decibel og Høreforeningen nyheden om, at de havde indgået en aftale om fusion af de to foreninger. Fusionen var dog betinget af, at Decibels medlemmer stemte ja til fusionsaftalen, hvilket blev en realitet på foreningens generalforsamling i marts. Her blev fusionen godkendt med et enstemmigt ja, og den træder dermed i kraft den 1. juni.

Sofie Christlieb, som er formand for Decibels bestyrelse, siger: ”Jeg er meget glad for den store opbakning, vores forslag om at fusionere har mødt hos medlemmerne. Som én samlet organisation kan vi fremover yde en stærkere fælles indsats for at løfte medlemmernes interesser og sætte børnene og de unge med høretabs vilkår på dagsordenen hos beslutningstagerne”.

Majbritt Garbul Tobberup, som er landsformand for hovedbestyrelsen i Høreforeningen, siger: ”Beslutningen om at fusionere er det helt rigtige for vores fælles medlemmer samt for alle dem, der i dag er ramt af høreproblemer. Når vi står sammen, får vi mere gennemslagskraft og endnu bedre mulighed for at styrke adgangen til hjælp, rådgivning og aktiviteter for både børn, unge og voksne med høreproblemer og for deres pårørende. Jeg glæder mig rigtig meget til at byde Decibels medlemmer velkommen i Høreforeningen.”

Decibels nuværende bestyrelse etableres som et børneudvalg under Høreforeningens hovedbestyrelse. Derudover indtræder 2 medlemmer fra børneudvalget herunder Sofie Christlieb samtidig i hovedbestyrelsen. Høreforeningens landsformand Majbritt Garbul Tobberup og direktør Lotte Grostøl fortsætter på samme poster for den samlede forening. Decibels nuværende direktør Sara Maria Cordtz bliver faglig chef for foreningens børne- og ungeindsatser.Nøgleord

Kontakter

Billeder

Majbritt Garbul Tobberup og Sofie Christlieb. Foto: Alex Tran
Majbritt Garbul Tobberup og Sofie Christlieb. Foto: Alex Tran
Download

Følg pressemeddelelser fra Høreforeningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Høreforeningen

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye