Stort jubilæumsalbum fremhæver Det Kongelige Kapels unikke bånd til Carl Nielsen med stjernedirigenters fortolkninger af symfonierne

Del

Leonard Bernstein, Sir Simon Rattle, Alexander Vedernikov, Paavo Berglund, Michael Boder, Michael Schønwandt og Thomas Søndergård er bare nogle af de formidable dirigenter, der har stået foran Det Kongelige Kapel i tidens løb. Den 28. juni udkommer en stor jubilæumsboks, der ser tilbage på Det Kongelige Kapels særlige bånd til Carl Nielsen med optagelser af hans symfonier, der strækker sig fra 1965 til i dag med denne perlerække af dirigenter.

Det er nogle af de mest imponerende og bemærkelsesværdige optagelser af Carl Nielsens symfonier nogensinde, som lyttere får adgang til, når Det Kongelige Kapel fejrer 575 år med en stor jubilæumsboks, der udkommer den 28. juni 2024.

Kun Det Kongelige Kapel kan præsentere Carl Nielsens symfonier på denne måde, set i lyset af den unikke historie, de deler. I 16 år var han ansat som 2. violinist i kapellet, hvilket var med til at skabe ham som komponist. Nielsen var endnu ikke dirigent for Det Kongelige Kapel, da de uropførte hans allerførste symfoni. Derfor er det intet mindre end oplagt, at det netop er kapellet, der nu samler alle Nielsens symfonier på et album.

Historiens vingesus mærkes på optagelser, der strækker sig fra 1965 til i dag med en række af stjernedirigenter. Det er den seneste indspilning fra 2022, der åbnes af Thomas Søndergård med Symfoni nr. 1, herefter høres Alexander Vedernikov dirigere Symfoni nr. 2 i 2020. Ingen mindre end Leonard Bernstein står foran kapellet i en optagelse af Symfoni nr. 3 fra 1965 og Sir Simon Rattle dirigerer Symfoni nr. 4 med titlen Det uudslukkelige i 2013.

Michael Boder gik pludseligt bort, mens dette album var i trykken. Vi sender tanker til den fantastiske musiker, der høres dirigere Symfoni nr. 5 på en live-optagelse fra 2015. Paavo Berglund afslutter symfoniernes cyklus med nr. 6, også kaldet Sinfonia semplice, indspillet i Odd Fellow Palæet i 1989.  

Derudover er der vedlagt en eksklusiv disc med Vedernikovs fortolkning af Nielsens djævelsk virtuose Klarinetkoncert med solist John Kruse samt ouverturen til den komiske opera Maskerade, dirigeret af Michael Schønwandt i 2006.

”Carl Nielsens symfonier er også en stor del af orkestrets historie og identitet, og det er svært at forestille sig nogen bedre måde at fejre dets jubilæum på end med denne samling,” tilføjer Kasper Holten, chef for Det Kongelige Teater.

Vi ønsker Det Kongelige Kapel hjerteligt tillykke med de 575 år med denne jubilæumsboks.

Tak til Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsen Legat samt MPO for at støtte udgivelsen

For at se dette indhold fra www.youtube.com, så skal du give din accept på toppen af denne side.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
Download
Det Kongelige Kapel / The Royal Danish Orchestra
Det Kongelige Kapel / The Royal Danish Orchestra
Download

Links

Følg pressemeddelelser fra Naxos Denmark ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Naxos Denmark ApS

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye