Tænketanken Prospekt

Nyt notat: Nedvurdering af omsorgsarbejdet er et reelt problem

Del
Alexander Sokol, rådgiver hos Tænketanken Prospekt
Alexander Sokol, rådgiver hos Tænketanken Prospekt

I et nyt notat fra Tænketanken Prospekt argumenterer rådgiver Alexander Sokol for, at det er et reelt problem, at værdien af omsorgsarbejdet overses i vores offentlige samtale. 

Baggrunden for notatet er, at diskussionen om omsorgsarbejdets værdi er blevet et centralt emne i den offentlige debat - senest med den feministiske debattør Emma Holtens bog Underskud, der for alvor har gjort emnet relevant.

Sokol argumenterer i notatet for at:

• Det er et reelt problem, at værdien af omsorgsarbejdet nedvurderes i det moderne samfund.

• Nedvurderingen skyldes bl.a. de moralske konklusioner, der ofte drages af økonomisk teori

• Nedvurderingen af omsorgsarbejdet er et kollektivt valg baseret på mangelfulde filosofiske,    økonomiske og politiske argumenter

• Bedre argumenter vil føre til et bedre, mere omsorgsfuldt og mere retfærdigt samfund.

• Opmærksomhed på nedvurdering af omsorgsarbejde har relevans udover feminismen, fordi det også vedrører nedprioriteringen af familiers vilkår i almindelighed.

Hele notatet kan læses hos Tænketanken Prospekt.

Kontakter

Alexander SokolRådgiver

Om Tænketanken Prospekt

Prospekt er Danmarks nye værdipolitiske tænketank. Med udgangspunkt i den kristne-humanistiske kulturtradition arbejder vi for at styrke forudsætningerne for det gode samfund og den ansvarlige borger.

Følg pressemeddelelser fra Tænketanken Prospekt

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tænketanken Prospekt

Nyt notat: Demokratiets lovmaskine er defekt3.6.2024 11:59:36 CEST | Pressemeddelelse

I et nyt notat fra Tænketanken Prospekt, peger adjungeret rådgiver, ph.d. Morten Jarlbæk Pedersen, på afgørende problemer ved lovgivningsprocessen. Den politiske debat i de senere år viser, at vi har problem. Det drejer sig om måden, hvorpå folkestyret lovgiver. Selvom spørgsmålet kan virke teknisk, er en sund lovgivningsproces en integreret del af et velfungerende folkestyre. Morten Jarlbæk Pedersen introducerer til problemet med vores ”defekte lovmaskine” og hvad det betyder for vores demokratiske proces. I notatet peges der på følgende: I den demokratiske retsstat er der regler og procedurer for, hvordan beslutninger skal tages. Det sikrer inddragelse, det sikrer lydhørhed, det sikrer, at man overvejer konsekvenserne af beslutningerne. Den offentlige debat har vist, at demokratiets lovmaskine ikke er velsmurt. Det er ikke nok at se på forholdet mellem medier og politikere eller udelukkende på vilkårene for Christiansborg-politik. Debatten må også handle om lovgivningsproces, embedsv

Ekstra fokus på at fastholde den etiske refleksion31.5.2024 09:25:07 CEST | Pressemeddelelse

Freja Cæcilie Petri Bondgaard er uddannet teolog fra Aarhus Universitet (2021) med baggrund i og interesse for etik. Freja har tidligere været ansat som akademisk medarbejder hos Det Etiske Råd (Nationalt Center for Etik) og har senere arbejdet som freelancer inden for kommunikation og journalistik. Freja Cæcilie Petri Bondgaard tiltræder 1. juni 2024 som projektkonsulent i Tænketanken Prospekt med fokus på udarbejdelse af undervisningsmaterialer, facilitering af debatarrangementer og gennemførelse af podcasts om flere af sundhedsetikkens helt aktuelle emner: fertilitet, abort, aktiv dødshjælp og organdonation. Direktør i Tænketanken Prospekt Søren Peter Hansen glæder sig over ansættelsen af Freja Cæcilie Petri Bondgaard og udtaler i den forbindelse: ”Freja har foruden sit virke som kulturskribent og anmelder for diverse dagblade (Kristeligt Dagblad, POV. International etc.) deltaget aktivt i den offentlige debat særligt inden for en række etiske emner, hvor hun forsøger at skabe oplys

Ny analyse: Danske småbørnsfamilier ligger i top med fuldtidsarbejde29.4.2024 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Andelen af danske småbørnsfamilier, hvor begge forældre arbejder fuldtid, er på 69 pct. Det placerer Danmark i top seks i OECD. Det viser en ny analyse fra Tænketanken Prospekt. Analysen er udarbejdet af historiker, ph.d. Christian Egander Skov, og resultaterne af analysen taler direkte ind i den verserende debat om arbejdstid og og lave fødselstal, ifølge Egander Skov: ”Vi kan ikke undgå at bemærke, at der på det seneste er blevet rykket lidt mere end rigeligt i børnefamilierne. Og fra regeringen bliver rykket i to forskellige retninger. Fra Mette Frederiksen og Socialdemokratiet er der et ønske om at danskerne skal arbejde endnu mere. Fra Lars Løkke og Moderaterne er der en erkendelse af, at danskerne ikke får nok børn. Men det kan være, at de to ønsker ikke er kompatible med hinanden, når man i vores analyse kan se, at andelen af børnefamilier hvor begge forældre arbejder fuldtid, i forvejen er på hele 69 pct,” udtaler Christian Egander Skov. Analysen viser yderligere, at hvis man s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye