idverde Danmark

idverde tager grønne skridt med dedikeret bæredygtighedsindsats

Del

Danmarks største anlægsgartnerkoncern øger trykket på den bæredygtige udvikling med dedikeret bæredygtighedsteam, som skal sikre fortsat målrettede indsatser og initiativer i den efterhånden store organisation, og sætte turbo på en nødvendig udvikling på tværs af værdikæder i bygge- og anlægsbranchen. 

Temadag om biodiversitet i praksis. Her ses bl.a. Kristine Wedø Bergstein (bagerst) - en del af idverdes bæredygtighedsteam. Foto: Berit J/idverde Danmark
Temadag om biodiversitet i praksis. Her ses bl.a. Kristine Wedø Bergstein (bagerst) - en del af idverdes bæredygtighedsteam. Foto: Berit J/idverde Danmark

Hver dag udvikler, anlægger og plejer idverde – Danmarks største anlægsgartnerkoncern – landskaber, grønne arealer og byrum i samarbejde med private og offentlige kunder. En opgave, der har udviklet sig hastigt de senere år i takt med, at begreber som bæredygtighed og ESG, biodiversitet og regenerative metoder er blevet mere mainstream. 

”Der er en stigende efterspørgsel på mere bæredygtige tiltag i projekter og driftskontrakter, hvilket vi hilser velkomment. I idverde har vi arbejdet med bæredygtighed og ESG i flere år, ligesom flere af vores forretninger er B Corp-certificerede for at systematisere og dokumentere vores indsatser inden for bæredygtighed og for at forberede os på de ESG-krav, der kommer med CSRD-lovgivningen fra EU”, forklarer Mie Wittenburg, ESG- og bæredygtighedschef i idverde Danmark.

Mie Wittenburg står i spidsen for idverdes specialiserede bæredygtighedsteam, der også rummer Emma Vibe Jørgensen og Kristine Wedø Bergstein. Sammen sikrer teamet intern rådgivning på tværs af organisationen, ligesom teamet agerer primus motor på implementering og realisering af idverdes målsætninger inden for ESG og den dertilhørende bæredygtighedsstrategi. 

”Bæredygtighed er ikke længere for de få, men et vilkår i branchen. En fælles udfordring er, at problemerne vi skal løse, er meget komplekse. Hvert led i værdikæden ligger inde med vigtig viden, og vi kan ikke undvære nogen, hvis vi skal skabe langsigtede løsninger. Det kræver indgåelse af partnerskaber og vidensdeling på et niveau, som mange endnu ikke er vant til. Det kræver simpelthen et helt nyt mindset”, fastslår Mie Wittenburg.

Et eksempel på partnerskaber, der sætter fokus på naturens iboende løsninger, er Nature Base, der igen i år indtager Folkemødet på Bornholm. Nature Base består af idverde, Landskabsrådet, Danske Landskabsarkitekter, Danske Anlægsgartnere, Green Cities Europe og Københavns Universitet. 

”Vi har et ansvar for og en mission om at løfte naturen og naturens løsninger ind i den faglige og politiske debat, og det gør vi bl.a. på Folkemødet. Her byder vi på et stærkt debatprogram, som giver stemme til den vores branches absolut vigtigste dagsordener”, forklarer Mie Wittenburg.    

Konkret udvikling og videndeling i hverdagen

Med fire datterselskaber som en del af idverde-koncernen - OKNygaard, Grøn Vækst, Malmos og Lauge Bonde – er det i høj grad forretningerne og medarbejderne, der i hverdagen udfører og faciliterer de konkrete indsatser og initiativer, som understøtter idverdes bæredygtighedsstrategi.

”Selvom vi skal tænke langsigtet og innovativt, kommer vi ingen vegne, hvis ikke vores udførende kolleger kan omsætte visionerne til praksis. Det kræver løbende mulighed for opkvalificering og for at kunne dygtiggøre sig”, uddyber Mie Wittenburg fra idverde.

Et af mange eksempler fra hverdagen i idverde var en faglig temadag, som blev afholdt tidligere på måneden hos Grundejerforeningen Ørestaden. 20 gartnere på tværs af idverdes selskaber brugte dagen sammen for at arbejde med biodiversitet i praksis og dynamisk beplantning. Et begreb, som er ukendt for mange, men som i ordets enkleste forstand handler om valget af beplantning, der ændrer sig og dets udtryk over tid. 

”Selvom vi har arbejdet med og i naturen i mange år, skal vi fortsat styrke vores kompetencer og tilegne os mere viden om udvikling og drift af biodiversitet i praksis, men særligt dynamiske beplantninger. På en temadag som denne giver vi os selv tid til at dykke ned i, hvordan vi arbejder med at øge forudsætningerne for biodiversitet på de opgaver, vi har, men også til at få nye idéer, fordi vi mødes med dygtige kolleger, vi ikke ser hver dag,” fortæller Molly Kathleen Mullane, der tog initiativ til temadagen og som til daglig er produktionsleder i idverde.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Molly Kathleen Mullane, produktionsleder i idverde, tog sammen med en kollega initiativ til en intern temadag med fokus på biodiversitet i praksis og dynamisk beplantning. Foto: Berit J/idverde Danmark
Molly Kathleen Mullane, produktionsleder i idverde, tog sammen med en kollega initiativ til en intern temadag med fokus på biodiversitet i praksis og dynamisk beplantning. Foto: Berit J/idverde Danmark
Download
Foto: Berit J/idverde Danmark
Foto: Berit J/idverde Danmark
Download
Foto: Berit J/idverde Danmark
Foto: Berit J/idverde Danmark
Download
Foto: Berit J/idverde Danmark
Foto: Berit J/idverde Danmark
Download
Bæredygtighedsteamet i idverde Danmark. Fra venstre: Emma Vibe Jørgensen, Mie Wittenburg og Kristine Wedø Bergstein. Foto: Berit J/idverde Danmark
Bæredygtighedsteamet i idverde Danmark. Fra venstre: Emma Vibe Jørgensen, Mie Wittenburg og Kristine Wedø Bergstein. Foto: Berit J/idverde Danmark
Download

Om idverde Danmark

idverde betyder ’’grønt id’’.  Vi er Danmarks største anlægsgartnergruppe bestående af selskaberne Malmos Landskaber,  OKNygaard, Grøn Vækst, Lauge Bonde og ZinCo Danmark. Med en årlig omsætning på over 1,3 mia. kroner er idverde førende aktør inden for anlæg og drift af landskaber og bynatur i hele Danmark.

Vores vision er at skabe et grønnere, mere biodiverst og modstandsdygtigt  Danmark. Det gør vi bl.a. ved at udvikle og fremme naturbaserede løsninger, når vi skaber og  plejer natur i byer og det åbne land. Med ansvarlig ressourceanvendelse og fagligt funderede  tiltag inden for bl.a. klimatilpasning, CO2-reduktion og øget biodiversitet, ruster vi byer og lokalsamfund til fremtiden samtidig med, at naturen og mennesker bringes i større balance. 

Vi bidrager med viden, erfaringer og kompetencer i tæt samarbejde og langsigtede partnerskaber med vores kunder og andre interessenter. Med tidlig involvering og en kombination af viden, data og praktisk know-how fra vores 1.000 ansatte, der hver dag har naturen mellem hænderne, løftes kvaliteten og sikrer bygbare, driftssikre og æstetiske projekter. 

I idverde arbejder vi for mennesker, miljø og merværdi - det sikrer vores bæredygtighedsstrategi og  B Corp-certificering. Vi kan dokumentere vores sociale, miljømæssige og økonomiske ansvarlighed,  og at vi arbejder for at skabe løsninger med værdi for mennesker og natur. 

Som en del af idverde – Europas førende anlægsgartnergruppe – kan vi trække på kompetencer,  viden og erfaringer fra Frankrig, England, Holland, Schweiz og Tyskland.

Følg pressemeddelelser fra idverde Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra idverde Danmark

Fællesskab og fagligt engagement var temaet for idverde Danmarks elev- og lærlingetur til DM i Skills6.2.2023 10:01:24 CET | Pressemeddelelse

Årets Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelser, DM i Skills 2023, dannede rammerne for en faglig ryste-sammen-tur for elever og lærlinge fra alle idverde-koncernens fire datterselskaber: OKNygaard, Malmos, Grøn Vækst og Lauge Bonde. Samtidig ydede de moralsk støtte til eleven Jacob Bankel fra Malmos, der stillede op i konkurrencen for anlægsgartnere.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye