idverde Danmark

Fællesskab og fagligt engagement var temaet for idverde Danmarks elev- og lærlingetur til DM i Skills

Del
Årets Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelser, DM i Skills 2023, dannede rammerne for en faglig ryste-sammen-tur for elever og lærlinge fra alle idverde-koncernens fire datterselskaber: OKNygaard, Malmos, Grøn Vækst og Lauge Bonde. Samtidig ydede de moralsk støtte til eleven Jacob Bankel fra Malmos, der stillede op i konkurrencen for anlægsgartnere.
idverde samlede elever og lærlinge på tværs af sine fire datterselskaber til DM i Skills.
idverde samlede elever og lærlinge på tværs af sine fire datterselskaber til DM i Skills.

For første – men formentlig ikke sidste gang – var alle idverde Danmarks elever og lærlinge samlet på tværs af de fire datterselskaber til DM i Skills, der i år blev afholdt i Fredericia. Det var der flere gode årsager til, fortæller Claus Rosendahl, HR-direktør i idverde Danmark, som også var med på turen:

”For idverde er lærlinge og elever en vigtig del af vores samlede medarbejdere. De fører nytænkning, energi og kreativitet med ind i vores virksomheder. Derfor går vi også op i at give dem en relevant og faglig sparring ved fx at tilknytte elevansvarlige i virksomhederne”, fortæller Claus Rosendahl og fortsætter: ”Vi synes, at DM i Skills var den perfekte ramme for vores lærlinge- og elevtur. Konkurrencen sætter fokus på faglig stolthed og at repræsentere sit fag bedst muligt. Det stemmer overens med vores ambition om at tiltrække nye, stærke, dygtige talenter til vores virksomheder.”

Allerede sidste år slog søsterselskaberne OKNygaard og Malmos pjalterne sammen og tog på fællestur til DM i Skills 2022, der blev afholdt i Høng. 

Fællesskab i højsædet
På turen blev der ikke kun talt om fællesskab – det fysiske fællesskab var tydeligt. Det gik ikke ubemærket hen, da idverdes mange elever og lærlinge ankom i samlet flok og med helt nye, ens idverde-lærlingetrøjer på.

For Claus Rosendahl havde turen også til formål at introducere eleverne til idverde-fællesskabet: 

”Selvom eleverne kommer fra forskellige virksomheder, vil vi gerne vise dem, at de er en del af et større fællesskab, der arbejder mod de samme mål om bl.a. mere natur, mere biodiversitet og mere bæredygtighed. Vi vil gerne give dem muligheden for at opbygge et fagligt netværk, få nye venner og dele inspiration og ideer med hinanden.”

Massiv opbakning til lærlinge-kollegaen Jacob Bankel 
Der var også en anden god grund til, at idverdes fælles elev- og lærlingetur havde destinationen DM i Skills: For at støtte Jacob Bankel, der er lærling hos Malmos.

Jacob Bankel var med i konkurrencen for anlægsgartnere, hvor han anlagde et haveanlæg. De kreative evner fik plads til at komme i spil, men anlægget skulle også indeholde nogle fastlagte elementer såsom en brostensmur, plantning af træer og planter, jordarbejde, klinker, hegn og et vandelement. 

For Jacob Bankel var det en enestående oplevelse at være med i DM i Skills 2023, selvom han ikke endte med at vinde. Hans deltagelse kan i høj grad tilskrives hans store dedikation til faget:

”Det er en unik mulighed at få lov til at vise, hvad man egentlig kan – og så endda for så mange mennesker. Det har selvfølgelig også været med en vis spænding og sommerfugle i maven, men jeg har været glad for at vise andre, hvorfor anlægsgartnerfaget er noget særligt. Resultaterne af min præsentation har forhåbentlig inspireret andre”, afslutter han. 

Fakta om DM i Skills
DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for elever fra erhvervsskolerne. Omkring 300 elever deltager i konkurrencen, hvor de kæmper inden for deres respektive fag om at blive landets bedste.

DM i Skills giver elever chancen for at vise deres talent, skærpe deres faglige niveau og vise erhvervsskolernes mangeartede og spændende muligheder for omverdenen. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

idverde samlede elever og lærlinge på tværs af sine fire datterselskaber til DM i Skills.
idverde samlede elever og lærlinge på tværs af sine fire datterselskaber til DM i Skills.
Download
Jacob Bankel fra Malmos deltog i konkurrencen inden for anlægsgartnerfaget.
Jacob Bankel fra Malmos deltog i konkurrencen inden for anlægsgartnerfaget.
Download
Alle elever og lærlinge fik udleveret en idverde-trøje
Alle elever og lærlinge fik udleveret en idverde-trøje
Download

Information om idverde Danmark

idverde Danmark
Gl. Marbjergvej 11
4000 Roskilde

https://idverde.dk/

idverde betyder ’’grønt id’’.  Vi er Danmarks største anlægsgartnergruppe bestående af selskaberne Malmos Landskaber,  OKNygaard, Grøn Vækst, Lauge Bonde og ZinCo Danmark. Med en årlig omsætning på over 1,3 mia. kroner er idverde førende aktør inden for anlæg og drift af landskaber og bynatur i hele Danmark.

Vores vision er at skabe et grønnere, mere biodiverst og modstandsdygtigt  Danmark. Det gør vi bl.a. ved at udvikle og fremme naturbaserede løsninger, når vi skaber og  plejer natur i byer og det åbne land. Med ansvarlig ressourceanvendelse og fagligt funderede  tiltag inden for bl.a. klimatilpasning, CO2-reduktion og øget biodiversitet, ruster vi byer og lokalsamfund til fremtiden samtidig med, at naturen og mennesker bringes i større balance. 

Vi bidrager med viden, erfaringer og kompetencer i tæt samarbejde og langsigtede partnerskaber med vores kunder og andre interessenter. Med tidlig involvering og en kombination af viden, data og praktisk know-how fra vores 1.000 ansatte, der hver dag har naturen mellem hænderne, løftes kvaliteten og sikrer bygbare, driftssikre og æstetiske projekter. 

I idverde arbejder vi for mennesker, miljø og merværdi - det sikrer vores bæredygtighedsstrategi og  B Corp-certificering. Vi kan dokumentere vores sociale, miljømæssige og økonomiske ansvarlighed,  og at vi arbejder for at skabe løsninger med værdi for mennesker og natur. 

Som en del af idverde – Europas førende anlægsgartnergruppe – kan vi trække på kompetencer, viden og erfaringer fra Frankrig, England, Holland, Schweiz og Tyskland.

Følg pressemeddelelser fra idverde Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra idverde Danmark

Ny stærk firkløver i anlægsgartnerbanchen – Lauge Bonde ApS bliver en del af idverde Danmark7.11.2022 09:00:00 CET | Pressemeddelelse

Kort efter nyheden om endelig godkendelse af opkøbet af Grøn Vækst, udvides idverde Danmark igen. Denne gang med den vestjyske entreprenør- og anlægsgartnervirksomhed Lauge Bonde ApS, som sammen med OKNygaard, Malmos og Grøn Vækst skaber en stærk firkløver i branchen. Opkøbet øger anlægsgartnergruppens entreprenørkompetence og ikke mindst faglige viden om jordhåndtering, nedknusning og udnyttelse af lokale råstoffer.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye