Dagrofa Foodservice lancerer for første gang et stort magasin om fødevaregrossistens CSR-indsatser
En af landets største totalleverandører til professionelle køkkener – Dagrofa Foodservice – lancerer nu et stort CSR-magasin med titlen ’Sammen tager vi ansvar’. Magasinet indeholder en lang række konkrete eksempler på, hvordan virksomheden arbejder med f.eks. madspildsreduktion, energiforbedringer og kulinarisk uddannelse af kunder i den ansvarlige menu.

’Sammen tager vi ansvar – udforsk vores CSR-indsatser’ er titlen på et nyt 52-siders magasin fra Dagrofa Foodservice.
Magasinet indeholder massevis af eksempler på, hvordan fødevaregrossisten over en bred kam arbejder målrettet med bl.a. den grønne omstilling og at tage et større socialt ansvar.
Niels Miles Frandsen, adm. direktør i Dagrofa Foodservice, er rigtig glad for, at virksomheden nu for første gang har fået skabt en samlet fortælling om de mange forskellige tiltag.
Han udtaler:
- Vi skal som en professionel fødevarepartner bidrage til det samfund, som vi er en del af, og det gør vi bl.a. ved at tage ansvar for at udvikle den danske madscene. Vores CSR-indsats består af initiativer, som går på tværs af hele Dagrofa Foodservice. Nogle af tiltagene er meget kundevendte, som når vi f.eks. afholder masterclasses for vores kunders kokke med fokus den ansvarlige menu. Andre initiativer tager udgangspunkt i vores egen drift, hvor vi bl.a. arbejder målrettet for at mindske madspild og reducere brændstofforbruget.
Niels Miles Frandsen, adm. direktør i Dagrofa Foodservice, siger videre:
- Selvom vi arbejder langt mere systematisk med CSR-området end tidligere, så er vi på ingen måde i mål, men med udgivelsen af ’Sammen tager vi ansvar’ får vi tydeliggjort overfor os selv og vores omverden, at vi gør en forskel. Det er heller ingen hemmelighed, at flere og flere kunder i foodservicemarkedet stiller krav om, at vi som leverandør er både gennemsigtige og ikke mindst ambitiøse i forhold til den grønne omstilling. Det er et meget rimeligt kundekrav, som kun kommer til at vokse i styrke, og det skal vi forsøge at være på forkant med.
’Sammen tager vi ansvar’-magasinet indeholder bl.a. konkrete cases inden for disse temaer:
- Workshops og masterclasses ift. sammensætningen af en ansvarlig og klimabevidst menu
- Optimering af distribution/ruteplanlægning for at sænke brændstofforbruget og dermed CO2-udledningerne
- Installation af nye overskudsvarmeanlæg i Cash & Carry-butikkerne for at mindske energiforbruget
- En mere intens kamp mod madspild i både Cash & Carry-butikkerne og på logistikterminalerne
- Samarbejde med danske producenter og avlere for at få flere lokale råvarer på hylderne
- Øget fokus på at være en inkluderende virksomhed, hvor der er plads til mennesker med udfordringer
Dagrofa Foodservice er en del af Dagrofa-koncernen, og derfor er rygraden i de forskellige tiltag og indsatser koncernens CSR-strategi, der hedder ’Vi hjælper globalt ved at styrke lokalt’.
Strategien løber til og med 2024, og disse tre fokusområder er prioriteret ’Klima og bæredygtig energi’, ’Folkesundhed og ansvarligt forbrug’ og ’Bæredygtig udvikling lokalt’.
Fakta om Dagrofa Foodservice:
- Dagrofa Foodservice er en af de største totalleverandører til foodservicesektoren i Danmark og en del af Dagrofa-koncernen.
- Vi er markedsleder inden for kantiner og hoteller, og vi leverer til mange forskellige kundesegmenter – fra den lokale café til Michelin-restauranter.
- Vi har 30 Cash&Carry-butikker over hele landet og står bag specialisterne Grambogård, HKI Ost og Grøn Fokus samt Prima Frugt. Hovedsædet er på terminalen i Ishøj, og vi har også logistikterminaler i Middelfart, Aalborg og Thisted.
- Dagrofa – og derigennem Dagrofa Foodservice – tilsluttede sig i 2018 FN-initiativet Global Compact.
- Læs mere på www.dgfs.dk og download ’Sammen tager vi ansvar her’: https://bit.ly/DGFS-CSR-Indsatser-Sammen-tager-vi-ansvar
Kontakter
Lars Hall Bæk FarsøeKommunikationschefDagrofa Foodservice
Tlf:42332811lar@dgfs.dkBilleder


Vedhæftede filer
Om Dagrofa
Med over 500 dagligvarebutikker fordelt over hele Danmark er Dagrofa en af landets førende virksomheder på det danske fødevaremarked. Dagrofa står bag dagligvarebutikkerne MENY, SPAR, Min Købmand og Let-Køb og ejer også Dagrofa Logistik og Dagrofa Foodservice, som er ledende leverandør til restauranter, hoteller og kantiner.
Følg pressemeddelelser fra Dagrofa ApS
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dagrofa ApS
Dansk frugt og grønt skal styrkes – danskerne bakker op i ny undersøgelse16.10.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
De danske forbrugere bakker op om dansk frugt og grønt i butikkerne. De tror, at der er mere end der i virkeligheden er, og de er i nogen grad villige til at betale mere for danske varer.
Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande15.10.2025 08:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Den 23. oktober inviterer fødevaregrossisten Dagrofa Foodservice til inspirerende kulinarisk messe under titlen ’Julens Madscene’. Arrangementet bliver afholdt hos Skandinaviens største økologiske producent Axel Månsson A/S (Grarupvej 15, 7330 Brande).
SPAR og Min Købmand udvider Mad ud af huset-koncept14.10.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Kæderne introducerer to nye buffeter, der gør det endnu nemmere at bestille mad ud af huset – med friske råvarer og lokale leverandører i centrum. Udvidelsen kommer på baggrund af kundernes øgede efterspørgsel efter nemme færdigretter.
SPAR-købmand vinder stor branchehæder: Først og fremmest er jeg bare lokal3.10.2025 17:39:14 CEST | Pressemeddelelse
Købmand Michael Sangill modtog fredag sin branches største hæder, da han vandt Danish Retail Award ved en stor ceremoni på Axelborg i København. SPAR-købmanden hyldes for en sund vækst, lokale værdier og ledelse med mennesket i centrum.
Dagrofa Foodservice donerer 97 tons fødevarer videre til Stop Spild Lokalt i kampen mod madspild25.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Et samarbejde mellem fødevaregrossisten Dagrofa Foodservice og den frivillige organisation Stop Spild Lokalt har i år reddet 97 tons overskudsmad fra at ende som madspild. I stedet er fødevarerne blevet uddelt til økonomisk pressede personer og familier over hele landet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum