PROSA

Så meget stiger it-folk i løn

Del

PROSAs årlige lønstatistik blandt it-professionelle viser, at lønefterslæbet fra 2023 er indhentet. Undersøgelsen, som er baseret på besvarelser fra 2.706 it-medarbejdere, er indsamlet i første kvartal 2024, og viser en generel lønstigning på 3,7 pct. lønstigning til it-folk.

Foto af næstformand i PROSA - Forbundet af It-professionelle, Curt Kjærsgaard Raavig
Næstformand i PROSA - Forbundet af It-professionelle, Curt Kjærsgaard Raavig Fotograf: Jakob Boserup

Næstformand i PROSA - Forbundet af It-professionelle Curt Kjærsgaard Raavig siger:

”Inflation er gift for både løn og lønstigning, og derfor er jeg glad for at kunne konstatere, at efterslæbet fra 2023 er indhentet. Arbejdsmarkedet tørster efter it-folk, og størrelsen på lønposen er chefens kontante svar på fastholdelse og rekruttering.” 

PROSAs lønstatistik kan ses her.

PROSA næstformand henviser til, at forbrugerpriserne siden sidste år kun steget med 1,2 pct. Efterslæbet, der var i forbindelse med lønudviklingen i 2023, hvor der var en reallønstilbagegang, på grund af den meget høje inflation, er dermed indhentet. Faktisk stiger lønnen for nogle 5,5 procent, hvis anciennitetsstigninger også medregnes.

”Virksomheder kan stå i en situation, hvor ordrebogen er ledig, men der må takkes nej til opgaver, som kræver specialiserede it-kompetencer. Jeg vurderer, at lønstigninger på 5,5 procent til it-folk med anciennitet er et mærkbart resultat af, at nok er it-arbejdsmarkedet ved at stabilisere sig, men efterspørgsel på specialiserede it-kompetencer er kommet for at blive, og det kan mærkes på lønnen” siger næstformand Curt Kjærsgaard Raavig

PROSAs medlemmer har mulighed for at bruge PROSAs lønberegner på Mit PROSA. Her kan de se se om deres løn flugter med den øvrige branche, deres kompetencer og jobindhold https://www.prosa.dk/mit-prosa

Kontakter

Billeder

Foto af næstformand i PROSA - Forbundet af It-professionelle, Curt Kjærsgaard Raavig
Næstformand i PROSA - Forbundet af It-professionelle, Curt Kjærsgaard Raavig
Download

Følg pressemeddelelser fra PROSA

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PROSA

Undersøgelse blandt it-folk: Over en fjerdedel i it-branchen er på jobløn1.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I dag fejres 1. maj – arbejdernes internationale kampdag. Men er der mere at kæmpe for? Eller har it-faget, som kan svøbe sig i et lunt tæppe af høje lønninger og et arbejdsmarked, der konstant kalder på flere it-folk, sejret ad helvede til? Næstformand i PROSA – Forbundet af It-professionelle, Curt Kjærsgaard Raavig, hæfter sig i dagens anledning ved et resultat fra en ny undersøgelse blandt PROSAs medlemmer, som viser, at 26,4 pct. af de it-professionelle er på jobløn.

PROSA anmoder justitsministeren om at opløse KL ved lov1.4.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

PROSA - Forbundet af It-professionelle har i dag, 1. april 2024, anmodet Justitsministeren om at ophæve Kommunernes Landsforening (KL) ved lov. Baggrunden for denne opsigtsvækkende anmodning skal findes i Datatilsynets nylige påbud til 53 kommuner omkring videregivelsen af skoleelevers personoplysninger til Google (kendt som Chromebook-sagen). Her har KL argumenteret for, at de ønsker at fortsætte kommunernes ulovlige brug af Chromebook og mener, der er et behov for lovliggørelse af forholdet gennem en indgriben fra Folketinget.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye