Kristendemokraterne

KristenDemokraterne vil have Cheminova-undersøgelse

Del

I Kristendemokraterne er vi dybt foruroligede over de seneste afsløringer om Miljøministeriets rolle i at tillade fortsat forurening fra Cheminova. Det står i skærende kontrast til vores vision om et ansvarligt og bæredygtigt samfund, hvor natur og menneskers sundhed vægtes højere end kortsigtede industrielle gevinster.

Portræt af miljø- og energiordfører Karlo Brondbjerg
Miljø- og energiordfører Karlo Brondbjerg KristenDemokraterne Fri anvendelse

Byrådsmedlem Inger Marie Kristensen fra Varde Kommune udtrykker det således: "Det er sjældent, at jeg bliver rigtig forarget og vred. Det gør jeg dog, når jeg læser og hører om Miljøministeriets behandling af forurenet vand fra Cheminova. Det er utilstedeligt! I Varde Kommune kæmper vi stadig med forurenet jord fra Grindsted Værkets udledninger i 70'erne, ligesom Karlsgårde Sø er fyldt med tungmetaller fra samme virksomhed. Er vi virkelig ikke blevet klogere?"

Klima- og miljøordfører Karlo Brøndbjerg udtaler: "Selvom de præcise data endnu er uafklarede, er de indikationer, vi har set, dybt bekymrende, og jeg frygter alvorligt, at økonomi er gået forud for miljøhensyn, marineliv og ansvarlighed. Vi skal ikke forhaste os med konklusioner, men sikre en grundig gennemgang af alle relevante oplysninger. Derfor skal dette undersøges til bunds i en fart."

Kristendemokraterne forventer en ordentlig og uvildig undersøgelse af Miljøministeriets rolle. Det må da være det mindste, vi kan forlange.

Kontakter

Billeder

Byrådsmedlem, Inger Marie Kristensen, KristenDemokraterne, Varde Kommune
Byrådsmedlem, Inger Marie Kristensen, KristenDemokraterne, Varde Kommune
Download

Om KristenDemokraterne

KristenDemokraterne i Danmark er et borgerligt parti, som fokuserer på samfundet gennem familien. Vi har et stort hjerte for naturen, miljøet, klimaet, de mest sårbare i samfundet og mener, at Danmark skal være et positivt bidrag til de svageste - også udenfor vores grænser. Vi bliver kaldt social-konservative og røde-borgerlige, men vi er baseret på en stærk og helt egen kristendemokratisk ideologi. Vi er medlemmer af EPP, som er den største gruppe i Europa-parlamentet.

Følg pressemeddelelser fra Kristendemokraterne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kristendemokraterne

KristenDemokraterne kritiserer regeringen for bestillingsarbejde22.5.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

To medlemmer fra Udvalget for en mere værdig død, har trukket sig, fordi de oplever udvalgets arbejde som bestillingsarbejde fra regeringen. Jesper Grud Rasmussen og Emma Helledie har fremført deres kritik i et åbent brev til sundhedsministeren, publiceret i Kristeligt Dagblad. De oplever, at der aldrig var et ønske om at skabe en åben dialog om emnet, men at udvalget skulle lave en plan for implementering af aktiv dødshjælp i Danmark. KristenDemokraterne finder det beskæmmende at være vidne til det magtspil, regeringen fører, hvor man udadtil lægger op til åben debat, men indadtil forventer en eksekvering af en allerede besluttet plan.

KristenDemokraterne forsvarer nuværende abortgrænse3.5.2024 08:23:54 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen og aftalepartierne har annonceret en aftale om ændring af abortlovgivningen, hvori det fremgår, at grænsen for fri abort nu hæves fra de nuværende 12 uger til 18 uger. Denne ændring er støttet af regeringen, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet og har opbakning fra et smalt flertal i Det Etiske Råd. KristenDemokraterne står fast på en grænse ved 12 uger, idet placeringen af denne grænse har en veldokumenteret effekt og har fungeret efter hensigten i 50 år. Samtidig mener vi, at der netop ikke eksisterer tilstrækkelig evidens for positive effekter ved en abortgrænse på 18 uger, hverken med hensyn til kvinden, fostret eller de etiske konsekvenser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye